Pěkný den všem!
Prosím o tipy a rady ohledně koupě dig. kompaktu. Rozpočet je cca 4 až 5 tis.
Základní požadavky:
- NE Olympus (špatné zkušenosti), NE Canon
- opt. zoom min. 10x
- malé rozměry
- musí mít plně manuální režim (i když předpokládám, že kompakty v těchto cenách snad ani nejsou jen automaty pro jednoduché cvakání...)
- ISO max nejlépe 6400
... Zkrátka - co nejlepší poměr CENA/VÝKON, co se týče značek, přikláním se nejvíce k Nikon a Panasonic (Lumix), ráda bych ale také znala vaše názory na Samsung, kterých je v této cenové kategorii také dostatek.
Předem moc díky všem, kdo mi zde pomohou dobrat se k nějakému rozhodnutí a koupi.
Dig. fotoaparát do 5000 Kč
Re: Dig. fotoaparát do 5000 Kč
Já mám tento samsung a jsem spokojený.
Recenze
http://digiarena.e15.cz/fotoaparaty-sam ... dborniku_4
Recenze
http://digiarena.e15.cz/fotoaparaty-sam ... dborniku_4
Ten už je na mě moc drahý. Ale i tak díky za tip. 

- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ten Samsung WB650 je velmi dobrý.Párkrát jsem s ním fotil.Hlavně ten AMOLED display je velké plus.Pokud chceš levnější,tak i tento Panasonic Lumix nebude špatný.Ovšem nevím jak je to u něj s manuálním režimem.Já mám tento Finepix F200EXR a ten sice má částečný manuál (možnost zvolit čas,ISO),ale clonu jen buď maximální nebo minimální.Kompletní manuál bude až u dražších modelů.Ovšem ISO více jak 800 je u kompaktů nepoužitelné,takže tím bych se nezabýval.A taky čím větší zoom,tím se více projevují chyby v objektivu,takže tam bych se taky nehnal moc daleko.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Super, díky moc za tipy.
Po Samsungu koukám, jenže jsem zoufalá tak obecně. To, co mi někdo doporučí, jiný zdrbe, že to není žádná kvalita. Potřebuji to dnes objednat, bude to dárek k Vánocům pro nadšeného fotografa amatéra, kterému přestal stačit běžný kompakt za 2 tis., ale na zrcadlovku prozatím přejít nechce, hlavně také kvůli velikosti. Ale to je jedno.
Jsem zmatená, protože netuším, jaké parametry nejvíce sledovat a jaké číselné hodnoty by ty parametry měly mít. Například nevím, jakou světelnost by měl foťák mít - konkrétní čísla. Už jsem toho přečetla více než dost, ale stále se nedokážu orientovat tak, abych učinila finální rozhodnutí. Nechci ten výběr odbýt, i když to nejsou nějaké velké peníze, chci jen sehnat ten nejlepší poměr cena/výkon, aby byly fotky co nejlepší = dobré vykreslení barev, ostrost... ale to je snad jasné. Každopádně díky.
Další názory uvítám, všem dosud aktivním děkuji.
Po Samsungu koukám, jenže jsem zoufalá tak obecně. To, co mi někdo doporučí, jiný zdrbe, že to není žádná kvalita. Potřebuji to dnes objednat, bude to dárek k Vánocům pro nadšeného fotografa amatéra, kterému přestal stačit běžný kompakt za 2 tis., ale na zrcadlovku prozatím přejít nechce, hlavně také kvůli velikosti. Ale to je jedno.
Jsem zmatená, protože netuším, jaké parametry nejvíce sledovat a jaké číselné hodnoty by ty parametry měly mít. Například nevím, jakou světelnost by měl foťák mít - konkrétní čísla. Už jsem toho přečetla více než dost, ale stále se nedokážu orientovat tak, abych učinila finální rozhodnutí. Nechci ten výběr odbýt, i když to nejsou nějaké velké peníze, chci jen sehnat ten nejlepší poměr cena/výkon, aby byly fotky co nejlepší = dobré vykreslení barev, ostrost... ale to je snad jasné. Každopádně díky.

Další názory uvítám, všem dosud aktivním děkuji.

- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Světelnost aby měl co největší,takže clonové číslo co nejnižšší.Například f2.Důležité je taky sledovat začátek ohniska,aby jsi nemusela kvůli záběru couvat aby se ti tam vše vlezlo.Takže rozsah zoomu aby začínal co nejníže.Třeba 28mm a níž už je slušné.Za mne bych doporučil ten Samsung.I podle testů je dobrý.Ovšem na vážnější focení to stejně není.Taky už jsem ten kompakt Finepix F200EXR přestal používat a pořídil si raději zrcadlovku.Ty fotky jsou pak úplně někde jinde.Ono totiž rozdíl mezi obyčejným kompaktem za 1500,-kč a pokročilým kompaktem za 5000,-kč není ve výsledku skoro vůbec poznat.Oba mají malý snímač a to se zásadně projeví na kvalitě fotek.Nemluvě o vyšších ISO,kdy u zrcadlovek je i hodnota ISO 1600 použitelná.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
"Ono totiž rozdíl mezi obyčejným kompaktem za 1500,-kč a pokročilým kompaktem za 5000,-kč není ve výsledku skoro vůbec poznat."
Tak po téhle větě jsem už úplně bezradná.
Nééé, jasně, že na nějaké "vážnější" focení je zrcadlovka (i když jsem zastáncem názoru, že dobrý záběr lze pořídit i se šunkou za litr)...
... zrcadlo se plánuje, ale i když bude, tak bude chtít obdarovaný stejně využívat foťák, který dá do kapsy, nezabere místo, ale i tak s ním pořídí fajn fotky. A tento prostor chci naplnit a udělat radost. Zatím obecně studuji tedy ten Samsung WB 650, pak Sony CyberShot a Lumix (modely v dané kategorii).
Asi nejde takto obecně říci, ke které značce se přiklonit, že? Nejsou například Sony zbytečně přeplácené kvůli značce?
Tak po téhle větě jsem už úplně bezradná.

Nééé, jasně, že na nějaké "vážnější" focení je zrcadlovka (i když jsem zastáncem názoru, že dobrý záběr lze pořídit i se šunkou za litr)...
... zrcadlo se plánuje, ale i když bude, tak bude chtít obdarovaný stejně využívat foťák, který dá do kapsy, nezabere místo, ale i tak s ním pořídí fajn fotky. A tento prostor chci naplnit a udělat radost. Zatím obecně studuji tedy ten Samsung WB 650, pak Sony CyberShot a Lumix (modely v dané kategorii).
Asi nejde takto obecně říci, ke které značce se přiklonit, že? Nejsou například Sony zbytečně přeplácené kvůli značce?
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
U SONY se neplatí za značku-platí se za kvalitu.Je to přímá úměra.U Panasonicu je to to samé.
Tak bohužel zamýšlené modely Sony padají, protože neumí fotit černobíle, což je jedno z přání toho, pro koho je foťák určený.
To je škoda,protože barevnou fotku převedeš do černobílé např. v zoner foto studiu a výsledek je perfektní.Ten Samsung bude problém do vánoc sehnat.Už se nevyrábí a skladem už moc není.
Já vím, ale nechci někomu dávat něco, co nebude plnit jeho základní přání.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Ned Pro 18, 2011 8:54 pm) ---
A co tento? Líbí se mi cena v Datartu: http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/canon-powershot-sx210-is
Edit - tak nic, více proti než pro...
--- Doplnění předchozího příspěvku (Ned Pro 18, 2011 10:56 pm) ---
Tak a asi mám vítěze. I přes některá proti... naplňuje v nejvyšší možné míře požadavky. CO VY NA NĚJ???
http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/samsung-wb750/
--- Doplnění předchozího příspěvku (Ned Pro 18, 2011 8:54 pm) ---
A co tento? Líbí se mi cena v Datartu: http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/canon-powershot-sx210-is

Edit - tak nic, více proti než pro...
--- Doplnění předchozího příspěvku (Ned Pro 18, 2011 10:56 pm) ---
Tak a asi mám vítěze. I přes některá proti... naplňuje v nejvyšší možné míře požadavky. CO VY NA NĚJ???
http://digitalni-fotoaparaty.heureka.cz/samsung-wb750/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký starý fotoaparát pro začátečníka? Příloha(y)
od HappyMental » 21 říj 2024 20:06 » v Vše ostatní (Off topic) - 11
- 4599
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 říj 2024 19:48
-
-
- 0
- 1601
-
od pompeus50