Zdravím,
potřebuji pomoct mám doma starý stolní pc starý asi 7 let. Chci to trošku vyměnit, nezapnu už ani dvě záložky na internetu zárověň. Jsem zastánce Intelu a Radeonu. Bedna by měla stát max 13 tis bez OS (zhrořel mi notebook mam doma nevyužitou vistu instalační cd, můžu ji nahrát na nové pc?). Vyznám se v tom mírně chci socket 1155. Na ivy bridge čekat nechci sandy se mi zdá jako dobrá volba. Chci slušnou desku, abych tam později mohl přikoupit i5. Graf, si nechám poradit. Zdro cosair nebo seasonic. Díky za pomoc.
Výběr nového pc max 13 tis bez OS
Re: Výběr nového pc max 13 tis bez OS
K čemu bude PC sloužit?
Jinak co se OS týče, pak záleží, jakou licenci máš. U notebooku bych se dost bál, že půjde o OEM a nahrát na nový PC tedy nepůjde, ale pokud si kupoval zvlášť přenosnou licenci / máš ji k tomu, pak ano.
Jinak co se OS týče, pak záleží, jakou licenci máš. U notebooku bych se dost bál, že půjde o OEM a nahrát na nový PC tedy nepůjde, ale pokud si kupoval zvlášť přenosnou licenci / máš ji k tomu, pak ano.
Pc bude sloužit pro celou rodinu. Řekl bych cca 45% hry, 25 surfování po internetustahování nějaká minimální základní upravování videa. 15% účetní práce a zbytek práce do školy.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Led 2012 22:24) ---
ASI to bude ta OEM byla předinstalována v notebooku. Jinak bych mohl ze starého pc přeinstalovat to XP 2000 ale to už je zastaralé ne? Nedělá google nějaké OS?
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Led 2012 22:24) ---
ASI to bude ta OEM byla předinstalována v notebooku. Jinak bych mohl ze starého pc přeinstalovat to XP 2000 ale to už je zastaralé ne? Nedělá google nějaké OS?
Tak google OS dela, ale o androidu primo pro desktopy jsem zatim neslysel (Android 4 je pro tablety nanejvyse) a ucit celou rodinu, jak zachazet s uplne odlisnym prostredim v nejake linuxove distribuci by asi nedopadlo uplne nejlepe.
Dobře, tak nebudu nic vymýšlet. Teď bych prosil někoho, jestli by mi byl ochotný nějakou tu sestavu poskládat. Díky
Tady jsem něco poskladal ale je to bez CASE http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_15LP0119SQ0118NY0114600112OW0112D501
MB /PRIME B760M-A WIFI D4 CPU /Intel i5 13400F 2.5 GHz + SilentiumPC Navis RGB 120 AiO RAM /Kingston HyperX Fury 24GB (Kit 2x8GB,2x4GB) 3200MHz DDR4 GPU /ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti V2 O8G SSD /WD BLUE SSD SN550 250GB NVMe M.2 + WD Blue 3D NAND SSD 1TB PSU /Seasonic Focus GX-650 GOLD CASE /Zalman S5 Black OS /Windows 11 Pro 64Bit
No není, na budoucí UPGRADE se bude hodít, a chce sestavu na Intelu a ne AMD :-)
MB /PRIME B760M-A WIFI D4 CPU /Intel i5 13400F 2.5 GHz + SilentiumPC Navis RGB 120 AiO RAM /Kingston HyperX Fury 24GB (Kit 2x8GB,2x4GB) 3200MHz DDR4 GPU /ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti V2 O8G SSD /WD BLUE SSD SN550 250GB NVMe M.2 + WD Blue 3D NAND SSD 1TB PSU /Seasonic Focus GX-650 GOLD CASE /Zalman S5 Black OS /Windows 11 Pro 64Bit
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Za dobu svého fungování v oblasti IT jsem pochopil jednu věc. 99% uživatelů mají PC jako jednoúčelové zařízení. Ten vyvolený zbytek upgraduje celkem pravidelně (cca co 0,5 roku) a potom má lepší zdroj význam. Ale staví se tu co nejlepší PC do 13k a tam je třeba koukat na každou korunu, aby byl výkon odpovídající. Takže buď postavíme slušný základ pro následný upgrade a nebo maximum za dané finance (za 3 roky půjde také upgradovat a zdroj se stejně po 3 letech bude brát nový
).
Jsem za modré, ale AMD nabídne více výkonu - a 3/4 jádra - za menší peníze
Navíc co jiného by k sobě mělo pasovat lépe, než AMD (CPU) k AMD (GK) 

Jsem za modré, ale AMD nabídne více výkonu - a 3/4 jádra - za menší peníze

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
K té nabídnuté sestavě. Nechce se mi dávat za case 1 100kč stačí mi základní case do 500 s vlezem pro přední 100 kový tintilátor a vzadu na 120 na bok stejně dávat nebudu. Na kolik by vyšlo tám dát tu nejlevnější i3 bude výkonnější než amd? AMD asi za 3 roky bude mít zase nové patice to intel sice takyc ale u intelu i za 3 roky bude možnost dokoupit vynikající i5 2600K. Desku bych vzal asi od asusu nebo gigabite. Msi má kamarád a spokojený s ní není. Radeon je jasná volba Nvidie za tuto cenu asi nemá co nabídnout. Udělejte mi prosím i nějaký návrh s intelem.
Jo přesně tak nějak jsem to myslel. Ještě se chci zeptat jak moc velký rozdíl je mezi chipsetem P67 a Z67 myslím že zetkový byl hodnocený jako nejlepší vyplatilo by se zainvestovat do Z ka?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výběr nového PC - 30k budget 1080p
od RoOfli » 20 zář 2024 15:01 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 5191
-
od RoOfli