Pomoc nejde zapnout PC
Pomoc nejde zapnout PC
ahoj včera jsem vypnul počítač a dneska už nejde zapnout naběhne mi na výběr zapnout normálně nebo nouzový stav a kdyz dam normalne i nouzove tak nabehne načítání windousu a pak se znovu zapne a takle porad dokola. když dám F2 píše mi to - THE NUMBER OF DISK IS NOT ADEQUATE TO CREATE A RAID . Prosím o pomoc.
-
- Pohlaví:
Re: Pomoc nejde zapnout PC
Vítej na PC-Help!
Co je to za PC, jaké je jeho složení a kolik máš disků?
Co je to za PC, jaké je jeho složení a kolik máš disků?
stolní počítač sestavenej je asi 5 let starý má jeden disk
-
- Pohlaví:
Tos toho moc nenapsal, to je jako volat do servisu že mám 5 let starý auto který nejede a nevím jaký?
Tam je nějaký problém s identifikací disku. Rozdělej to a na 3 minuty vytáhni baterku z desky /při vypnutém PC/ a zase ji vrať. Třeba se to umoudří. Měnil si tam někdy baterii?

Tam je nějaký problém s identifikací disku. Rozdělej to a na 3 minuty vytáhni baterku z desky /při vypnutém PC/ a zase ji vrať. Třeba se to umoudří. Měnil si tam někdy baterii?
nic a ještě mi to píše error defualst loaded
-
- Pohlaví:
Moc sdílný nejsi a já věštit neumím. Kup novou baterku!
Vypadá to na problém v Biosu který si nerozumí s diskem a navíc nejde ani defauld, to by ovšem mělo jít i bez baterky.
Vypadá to na problém v Biosu který si nerozumí s diskem a navíc nejde ani defauld, to by ovšem mělo jít i bez baterky.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
THE NUMBER OF DISK IS NOT ADEQUATE TO CREATE A RAID . = Počet disků není adekvátní pro vytvoření RAID pole, jistě z jednoho disklu nelze vytvořit RAID. Najeď do BIOSu a možnost RAID vypni, je možné že budeš potřebovat novou baterii CR2032
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
a jak to mám udělat ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Do BIOSu se dostaneš zpravidla stiskáním klávesy Del (Delete) při spuštění PC. Pak tam hledej RAID a nastav to na Disable (zakázáno).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Musíš se dostat do Biosu, jak to ti moc neporadím protože neodpovídáš na otázky - zpravidla se po restartu mačká klávesa Delete.
Tam nastavíš Raid disabled - pak by měla zmizet ta hláška a mohlo by to fungovat, otázka je zda si to Bios bude pamatovat, když si neuloží defauldní nastavení.
Tam nastavíš Raid disabled - pak by měla zmizet ta hláška a mohlo by to fungovat, otázka je zda si to Bios bude pamatovat, když si neuloží defauldní nastavení.
...........
Naposledy upravil(a) kasi7 dne 04 úno 2012 18:54, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Tak buď tak hodný s dej to foto sem jako přílohu -podle pravidel.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4489
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
-
- 5
- 32528
-
od Tay