Konečně jsem naškudlil něco peněz a rád bych si poskládal počítač, na kterým bych si i něco zahrál (BF3,...).
Kdysi dávno jsem sice něco složil, ale je to už dost let a nebylo to nic světobornýho, takže bych vás chtěl požádat o zkritizování mnou vybrané sestavy. Pokud najdete něco, co je k ostatním komponentům výkonově neadekvátní, popř. kdyby se dalo někde ušetřil, byl bych moc rád za jakoukoliv radu.
U větráčků jsem měl představu, že by zdroj bral studený vzduch zespodu a vypouštěl jej dozadu z bedny, větráčky by nasávaly zepředu a zboku a vyfukovaly jedním dozadu (možná že by stačilo jedním dole zepředu dovnitř a jedním vzadu nahoře ven).
http://www.czc.cz/3jjefadf3kgkmbka8tppel70ba/seznam
Ještě jednou díky za kritiku a nešetřete mě.
Slušný herní počítač
Re: Slušný herní počítač
Netaktování: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5I0111N301
Taktování : http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 8U011IAH01
Naposledy upravil(a) 556996324 dne 05 bře 2012 16:29, celkem upraveno 2 x.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No taktovat asi bude,když vybral "káčkový" procesor a lepší chladič.Je to dobře složené.Nemám sebemenších námitek.Zdroj samozřejmě aby nasával zespodu a ve předi case další nasávací ventilátor aby chladil disky a dodával čerstvý vzduch.Vzadu stačí jeden ventilátor na vyfukování.Pokud má case nahoře otvory pro ventilátory,tak tam můžeš ještě jeden vyfukovací přidat.Ale není to nutné,protože teplý vzduch sám o sobě stoupá nahoru.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Herní počítač za cca 30k s gtx560ti je fakt hodně málo :( Za necelých 30k min 7950 ,ale lépe 7970.
Plno lidi myslí ,že to k je tam ,že to má mega výkon .. a chladiče tam dávaj ikdyž netaktují ...
Jinak když chceš herní tak je lepší koupit nejlepší grafiku co jde než nějaky taktování to ti v hrách pomůže o pár fps ...
Proč takovou skřín ? Podle mě škoda peněz ostatní mě budou kritizovat
Kolik má ten HDD otáček ?
Plno lidi myslí ,že to k je tam ,že to má mega výkon .. a chladiče tam dávaj ikdyž netaktují ...
Jinak když chceš herní tak je lepší koupit nejlepší grafiku co jde než nějaky taktování to ti v hrách pomůže o pár fps ...
Proč takovou skřín ? Podle mě škoda peněz ostatní mě budou kritizovat

Kolik má ten HDD otáček ?

- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
OT:Tak teda už dlouho jsem se rozhodoval, že to napišu a tady to je 
Já teda nevím proč chce každý sestavovat pc kvůli BF3, když takové Metro 2033 je mnohem náročnější na HDW /OT

Já teda nevím proč chce každý sestavovat pc kvůli BF3, když takové Metro 2033 je mnohem náročnější na HDW /OT
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
To je jednoduchý. Metro 2033 nemělo takovou marketingovou kampaň jako BF3. Nikdy jsem neviděl Metro jako součást při nákupu grafiky, např. U BF3 je vidím neustále.
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Bře 2012 07:52) ---
Do PC za 30k bych určitě nechtěl Ace Power skříň. To si ten PC prostě nezaslouží. Nicméně výkonostně je na tom velmi dobře.
--- Doplnění předchozího příspěvku (06 Bře 2012 07:52) ---
556996324 píše:Netaktování: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5I0111N301
Do PC za 30k bych určitě nechtěl Ace Power skříň. To si ten PC prostě nezaslouží. Nicméně výkonostně je na tom velmi dobře.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
No ten K procesor jsem vybral ani ne proto, že bych byl ulítlej na taktování a zkoušel jak daleko mě to pustí, ale spíše z pragmatických důvodů. Cenový rozdíl mezi normálním a K je necelý tři stovky, což je v podstatě zanedbatelný a spousta lidí píše, že přes 4GHz to dává úplně v pohodě.
Jinak tu skříň jsem vybral dražší, protože dobrá skříň je v podstatě navěky. Je dobře řešená a všeobecně jsou na ni velice dobré ohlasy.
Grafika je sice slabší, ale chtěl jsem počítač, který bude v současné době stíhat vše a bude mít do budoucna potenciál na upgrade, tj. dobrá bedna, zdroj, základovka. Někde jsem musel ubrat, abych se do těch 30k vešel (původně jsem měl rozpočet 25k :-S
Magnetický HDD je tam jen proto, abych necpal pár provozních věcí na systémový disk. Jinak mám veškerá data na síťovém úložišti.
Jinak tu skříň jsem vybral dražší, protože dobrá skříň je v podstatě navěky. Je dobře řešená a všeobecně jsou na ni velice dobré ohlasy.
Grafika je sice slabší, ale chtěl jsem počítač, který bude v současné době stíhat vše a bude mít do budoucna potenciál na upgrade, tj. dobrá bedna, zdroj, základovka. Někde jsem musel ubrat, abych se do těch 30k vešel (původně jsem měl rozpočet 25k :-S
Magnetický HDD je tam jen proto, abych necpal pár provozních věcí na systémový disk. Jinak mám veškerá data na síťovém úložišti.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych neměl k té původní sestavě téměř připomínky. Jen ten Arctic je zbytečný. Fractal má uvnitř dva ventilátory - dají se napojit na regulátor otáček a jejich pozice se dá měnit (2x vpředu, 2x shora, 1x spodek, 2x vzadu). Mají to celkem pěkně vyřešené, skříň je to perfektní, ale s kabeloým managmentem si hraju pokaždé 1/2 dne. I kabel na Audio má svůj malý otvůrek:)
Pokud můžu mluvit za sebe, vzal bych zdroj M série s odpojitelnýma kabelama - je jich celkem dost a pokud bys zvažoval ventilaci ze spodu, ucpeš jí kabelama.
Pokud můžu mluvit za sebe, vzal bych zdroj M série s odpojitelnýma kabelama - je jich celkem dost a pokud bys zvažoval ventilaci ze spodu, ucpeš jí kabelama.
Právě na ty integrované větráčky jsem nečetl dobré ohlasy a několik lidí doporučovalo je hned na začátku vyměnit za ty Arctic. V tom odvětráváním zatím hodně plavu. Počítal jsem, že budu mít pouze tři větráčky Arctic (bedna má regulátor na max. 3 větráčky), dovnitř bude vhánět vzduch jeden zepředu, jeden zboku a ven vyhánět jeden vzadu. Tři to musí 100% uchladit, jen nevím jestli nebude vznikat navíc hluk kvůli proudění vzduchu (ale takový průvan tam snad nebude) a jestli nebude problém, že dva budou vhánět vzduch dovnitř a jen jeden ven.
Nahoru nemůžu větráčky dát, pže se mi po bedně válí kočky a to bych je z ní už vůbec nedostal
Dole žádný větráček (kromě zdrojového) nebude, takže se tam klidně kabely válet můžou.
Nahoru nemůžu větráčky dát, pže se mi po bedně válí kočky a to bych je z ní už vůbec nedostal

Dole žádný větráček (kromě zdrojového) nebude, takže se tam klidně kabely válet můžou.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jeden Artctic se mi válí ve stole, protože obyčejné CM dodáváné se skříní byly tišší 

Asi dám na tvou radu a nechám tam původní. Dokoupit a vyměnit je můžu vždycky :-)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ten case je sám o sobě velmi tichý. 2 ventilátory stačí, nemáš tam žádného žrouta. Naposled jsem v něm měl GTX570 OC a teplota grafiky v zátěži byla kolem 70°C.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15
- 4694
-
od Arnold91