Přehrávač Emgeton Cult X8 přehrává některé FLACy trhaně

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Přehrávač Emgeton Cult X8 přehrává některé FLACy trhaně

Příspěvekod Myloš » 28 bře 2012 20:40

Koncem loňského roku jsem si koupil přehrávač Emgeton Cult X8. Z ničeho nic včera začal některé FLACy přehrávat v některých místech přerušovaně, znějí jako rozsekané. (Jsou to nové soubory; to znamená, že nevím, jestli touto chybou přehrávač trpěl už dřív, ale neměl jsem soubor, u kterého by se projevila, nebo jestli jde o novou závadu.)

Všechny FLACy, které v přehrávači mám, dělám z WAVů pomocí programu FLAC Frontend a v počítači hrají normálně (Winamp, VLC i Foobar2000).

Jak to zní najdete v ukázce (mp3 zaznamenaná mikrofonem v monitoru, ale jako demonstrace to stačí; 133 KB). Chcete-li někdo otestovat, jestli není FLAC soubor vadný (ale nemyslím si to, protože jak už jsem psal, všechny přehrávače ho v počítači přehrají dobře), tady je (12,7 MB).
(Pokud budete stahovat tu písničku ve FLACu, tak se Emgeton začne škubat poprvé (na chvilku) ve 12. sekundě a ta ukázka, kterou odkazuji v MP3 souboru, je od 32. sekundy.)

Jen dodávám, že toto není jediná písnička, u které se tak děje.
Pokud jde o přístroj, dělal to jak s firmwarem v. 003, tak i po aktualizaci na nejnovější 005.

Tušíte někdo, kde může být chyba a jak ji odstraním?

P. S.: Reklamovat už přístroj nemůžu, protože se mi pod krytem vzpříčila paměťovka a při jejím vyndavání jsem musel sáhnout k násilí a kryt jsem poněkud zdeformoval.
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Přehrávač Emgeton Cult X8 přehrává některé FLACy trhaně

Příspěvekod Žbeky » 28 bře 2012 21:08

Jenom takový nástřel - není ten datový tok tak velký, že by to ten emgeton nestíhal číst? P5ípadně dělá to i na jiné paměťovce?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

mvlas
nováček
Stav:

Příspěvekod mvlas » 28 bře 2012 21:19

Ano, přesně jak říkáte, ve 12. sekundě se začne sekat a pak od 33 sekundy znovu - dál už jsem neposlouchal - Cult X8 firm.005. Přístroj je pravděpodobně OK.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 28 bře 2012 21:46

Žbeky: Já mám tu písničku přímo v interní paměti přístroje.
A datový tok určitě ne, protože WAVka má ca. dvojnásobný, odzkoušel jsem ji s touhle písničkou a nic.

mvlas: Zajímavé; každopádně dík za vyloučení chyby konkrétního přístroje ve smyslu poškození.
Pro kontrolu jsem strčil oba soubory (wav i flac) do SoundForge, extrahoval z nich 12.–14. sekundu a uložil oba kousky jako wavy. Když jsem tyto extrakty porovnal v TotalCommanderu podle jejich obsahu, jsou identické. Z toho usuzuji, že Cult X8 je zmetek. Jsem rád, že jsem zbytečně nevyhodil peníze za 16GB verzi. Stejně si v dohledné době hodlám pořídit něco lepšího (mám vyhlédnutý Cowon D3, ale u nás ho kupovat nebudu, v ČR je to – podobně jako Kindle – všechno nechutně předražené).
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.

mvlas
nováček
Stav:

Příspěvekod mvlas » 29 bře 2012 12:42

Ještě bych zkusil jiný konvertor - na běžné věci audio video převodů používám jednoduchý Format Factory. Zkoušel jsem převod do flac s nastavením datového toku na cca 800 Kbps (Váš Rous má 629 Kbps) a hraje úplně normálně - nakopírováno do CULT X8 přímo na interní paměť.

--- Doplnění předchozího příspěvku (29 Bře 2012 12:43) ---

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 29 bře 2012 12:48

Možná že tomu přehrávači vadí míra komprese – já pro převod nastavil maximální, stupeň 8. Jen mě zaráží, že ho mám nastavený celou dobu a problémy začaly až teď. Schválně to ještě zkusím převést s nižší kompresí a dám vědět.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 29 bře 2012 16:02

Neodolal jsem a zkusil to na svém filipsovi. A bez problémů.

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 29 bře 2012 20:14

Tak jsem odzkoušel jednak všechny kompresní stupně (0–8) ve FLAC Frontendu a Cult skáče u komprese 4–8, neskáče u 0–3.
Zkusil jsem tedy zdrojový wav uložit ještě v Sound Forge, a to jak 8, tak 3. Totéž – u osmičky skáče, trojku přehraje dobře.
Výsledný verdikt – Cult je šmejd. Ale za tu cenu (necelých 800) to tak nebolí.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”