Škoda Fabia 1.2HTP 40kw záruka na neprorezivění + téma HTP Vyřešeno
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Škoda Fabia 1.2HTP 40kw záruka na neprorezivění + téma H
memphisto: Německý auto a v benzínu? To nemylíš vážně vid? Není nic novýho, že Němci neuměj benzíňáky. Zato nafťáky jsou parádní.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To byl jen příklad. S tím benzínem jsou na tom mizerně všichni a nejen Němci. Němcům ta jejich slavná kvalita rezne a odchází s elektronikou...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Kupujeme bazarovky a zatím úplně bez problémů. Focus máme 9 let (předtím starý 2,5roku) a jedině jsme měnili prasklé čelní (z pojistky), pravý přední náboj a stříkali dutiny. nic víc. Já mám svojeho citroena c5 (mnohem těžší auto jak nějaké picasso,s vyšším výkonem a v klidu se dostávám pod 6l) 3 roky a měnil jsem jen provozní kapaliny, zadní brzdy a uložení ramen. Kapaliny a brzdy musíš měnit tak jako tak, ramena vyšly na 1500Kč. Oleje to nesežere za interval výměny víc jak deci. To za 3 roky provozu ujde ne?
Neříkám, že ve fabii neujedeš 50km. Ale že púokud bys jezdil v něčem lepším (sice starší, ale pohodlnější a silnější vozy), tak rád přejdeš. O tom to celé je. Stejně tak vem 1.6 čtyřválec. Objem/válec to má stejné, přitom spotřebu stejnou, mnohdy vyšší. A to už nijak pořádně uhájit nejde. Prostě je tam nějaká limitní spotřeba, pod kterou se špatně dostává jakkoliv. Jestli mi to má ušetřit ani ne půl litru (10%) tak mi to za to nestojí
http://forum.skodahome.cz/topic/64691-m ... lem-s-nim/ - I na škodováckém fóru jej nijak nešetří. Problémy s přeskakováním rozvodů, olejem, držením otáček, podpalováním ventilů, nejde jeden válec... To taky o něčem svědčí
A renault bych zas taky nějak moc nehaněl. V rodině máme dci s najetými 700k a do motoru nešla zatím ani koruna
Neříkám, že ve fabii neujedeš 50km. Ale že púokud bys jezdil v něčem lepším (sice starší, ale pohodlnější a silnější vozy), tak rád přejdeš. O tom to celé je. Stejně tak vem 1.6 čtyřválec. Objem/válec to má stejné, přitom spotřebu stejnou, mnohdy vyšší. A to už nijak pořádně uhájit nejde. Prostě je tam nějaká limitní spotřeba, pod kterou se špatně dostává jakkoliv. Jestli mi to má ušetřit ani ne půl litru (10%) tak mi to za to nestojí
http://forum.skodahome.cz/topic/64691-m ... lem-s-nim/ - I na škodováckém fóru jej nijak nešetří. Problémy s přeskakováním rozvodů, olejem, držením otáček, podpalováním ventilů, nejde jeden válec... To taky o něčem svědčí
A renault bych zas taky nějak moc nehaněl. V rodině máme dci s najetými 700k a do motoru nešla zatím ani koruna
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
My na naší Fabii 5 let ani nesáhli, jezdí jako nová. Jediné co se na ní měnilo, byly svíčky, po 60k (protože to při grančce chtěli + samozřejmě olej, a brzdovku). Olej nežere vůbec, problémy s otáčkami žádné nemáme. V zimě studené starty naprosto žádný problém, škytne na první cvaknutí (stojí přímo venku). Takže vůbec toho nelitujeme, že jsme ji tenkrát pořídili. Za tu cenu pecka s minimálním povinným, nízkou spotřebou.
Vše se odvíjí, jak se o to auto stará, chová se k němu, hlavně k motoru.
Žbeky asi si z Frantíků moc zpohodlněl (za patřičný peníz), protože ve 130 Fabie fakt nebzučí.
Má svůj specifický zvuk, to ano, ale ne nijak nepříjemný, ale jak říkám, každého subjektivní pocit. Jel jsem s ní i 170 a žádné nepříjemné zvuky jsem nezaznamenal.
Btw tvoje HDi má 150 g/CO2, zatímco Fabie má asi 125. Neříkám že bych si třeba Citróna nekoupil, ale Fabie v té době neměla cenou/výkon/spotřeba konkurenci. Bratránek má Xsaru 2.0 HDi (90 koňovou) a žádný zázrak se teda nekoná. (Kromě že mu odešel regulátor tlaku nafty, čerpadlo z nádrže, a měnil i rozvod. řemen, který mu vlít až do motoru. A o hodně citlivých vstřicích (ne zrovna levnou věc) na kvalitu nafty, netřeba mluvit.)
// o výdrži benzínu netřeba nijak dlouze diskutovat, běhá úplně na jiných otáčkách jak nafta, proto taky nevydrží 500k.
Vše se odvíjí, jak se o to auto stará, chová se k němu, hlavně k motoru.
Žbeky asi si z Frantíků moc zpohodlněl (za patřičný peníz), protože ve 130 Fabie fakt nebzučí.

Btw tvoje HDi má 150 g/CO2, zatímco Fabie má asi 125. Neříkám že bych si třeba Citróna nekoupil, ale Fabie v té době neměla cenou/výkon/spotřeba konkurenci. Bratránek má Xsaru 2.0 HDi (90 koňovou) a žádný zázrak se teda nekoná. (Kromě že mu odešel regulátor tlaku nafty, čerpadlo z nádrže, a měnil i rozvod. řemen, který mu vlít až do motoru. A o hodně citlivých vstřicích (ne zrovna levnou věc) na kvalitu nafty, netřeba mluvit.)
// o výdrži benzínu netřeba nijak dlouze diskutovat, běhá úplně na jiných otáčkách jak nafta, proto taky nevydrží 500k.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ta naše je na tom stejně jako ta od Kotika, jediné co bylo měněné kvůli poškození byla nádržka na chladící kapalinu (v rámci záruky), byla to asi nějaká výrobní vada, protože to potkalo více fábii, bylo tam špatné čidlo a pak svítila kontrolka motoru. Další věc co byla měněná tak rozvodový řetěn, sice mu nic nebylo, škoda taky píše doživotní, ale měl jsem ještě tu verzi s těma krátkýma lištičkama (riziki přeskočená) + už má celkem nalítáno a tak jsem jí chtěl trochu dopřát, jo a ještě jednou prorezl pletenec výfuku, jinak se na ni ani nešáhlo (krom klasických výměn oloje...).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Pánové, přijde mi, že se chováte, jak malé děti na písku, kdo má lepší kyblíček. Každý obhajuje to své a přitom pořádně neseděl v ničem jiném a povětšinou se točí jen na tom, co kde slyšel. připomínáte mi kamaráda, Jirku Bořila, který se vždy hádá, že nejlepší je to, co zrovna má a v čem jezdí. Žigulík, Favorit, Felicia
Nejpodstatnější však všichni pomíjejí a tím jsou jejich vlastní schopnosti. Závodník v pomalém kinderwagenu, blokující rychlý pruh, předjížděním kamionu, který je jen o 5km pomalejší, nebo idiot v nadupané a vytuněné káře, letící vesnicí kilem... jedno a to samé, bez ohledu na to, co řídí 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Neobhajuji to své, jen jsem chtěl říct, že to není vůbec tak špatný motor, jak se o něm říká... Možná jsem se nechal trochu unést, už toho tedy nechám.
A není to, co někdo někde slyšel, pouze osobní zkušenosti..
A není to, co někdo někde slyšel, pouze osobní zkušenosti..
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
+ Genius SW-HF 5.1 4000
+ Genius SW-HF 5.1 4000
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Kotik píše:Žbeky asi si z Frantíků moc zpohodlněl
Moje auto stálo míň jak oktávka stejného roku výroby (tehdy cca 130k, dneska seženeš dobrý kus v klidu za 80-90) a to jako nové stálo skoro mega, takže o nějakých velkých sumách nemůže být řeč. A ano. Půjdu radši do ojetého auta v plné palbě, než funglovce v základní výbavě a nejslabším motorem.
Jediné co jsem tím celým chtěl říct, že není skoro motoru s negativnější reklamou, než HTP. Spousta neznalých neví, co to je dci, mpi, tsi ale tdi a htp zná skoro každý. HTP v negativním slova smyslu. Najdou se kusy, které vydrží neskutečné věci u HTP, najdou se kusy TDI co bouchnou po 10 000km, obecný závěr ale hovoří jasně
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
karlos píše:Pánové, přijde mi, že se chováte, jak malé děti .. jedno a to samé, bez ohledu na to, co řídí
bingo, navíc zcela zjevně od tématu, takže by měl být na místě lock ...........
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A jaký lock zase. Vše ostatní je pro vše ostatní. Řeší se tu od hokeje, přes vyteklou ledničku po zdravotní zákroky skoro vše a taky bez zámku...
Nakolik jsou pro tazatele, viz název, přínosné příspěvky stran toho v čem kdo jezdí, za kolik a kde to kupoval, kolik to vytáhne atd.....atd.... nevím no.....
Určitě toho, stran hrnce s tříválcem, jde najít spoustu na autofórech/škoda apod......
Určitě toho, stran hrnce s tříválcem, jde najít spoustu na autofórech/škoda apod......
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Taky z toho důvodu jsem přidal do názvu "+ téma HTP" , takže důvod na LOCK nevidím 

i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PC HAL3000 RTX 4070 Ti Super ZÁRUKA do 06/2027 Příloha(y)
od SerhiiMErcy » 20 dub 2025 11:00 » v P: Hardware - 1
- 2992
-
od negror
Zobrazit poslední příspěvek
21 dub 2025 10:25
-
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”