Spojení mezi počítačovými hrami a agresí neexistuje. Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Spojení mezi počítačovými hrami a agresí neexistuje.

Příspěvekod guest » 25 dub 2012 12:58

Do dvaceti let se člověk vyvíjí fyzicky, nikoliv psychicky.

Tyhle hry útočí na, resp. využívají nejnižší lidské pudy, jako je lovecký instinkt, potažmo agresivita.

Jestliže 15,16 nebo třeba i dvacetiletý kluk věnuje veškerý čas po dobu několika let tomu aby virtuálně bořil a zabíjel, musí to na něm každopádně zanechat něco negativního. Zákonitě se v nějaké mezní situaci bude chovat jinak, ale z lidského hlediska hůře, než kluk který trávil volný čas fotbalem, anebo šachy.

Reklama
Moony
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Moony » 25 dub 2012 13:00

Ano, ale ten člověk už bývá většinou trošičku narušenej. S vyzrálým člověkem to nic neudělá.
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm

guest

Příspěvekod guest » 25 dub 2012 13:03

Tyhle hry se začínají hrát v dětském věku a tudíž ten člověk vyzrálý nemůže být. I když znám i dva třicátníky co to hrajou ale to nebudu ani rozebírat .............

yar1n
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod yar1n » 25 dub 2012 13:28

tohle je naprostý a kardinální blábol Spirite... Já hraju hry prakticky od kolébky, spousta z nich byla násilná a narušený člověk ze mě nevyrostl.
asus p8p67 rev.3 | intel i5 2500k | Asus Matrix 5870 platinum | 8Gb DDR3 1333 Mhz RAM | 1TB WD | Corsaire cmpsu-750tx | 24'' LG Flatron | Razer Megalodon | Razer Lycosa Mirror | Razer Gloliathus alpha | Logitech G9x

guest

Příspěvekod guest » 25 dub 2012 13:34

To yar1n, neznám Tě a nedovolil bych si tvrdit zda jsi narušený. Ale dovolím si tvrdit, že narušený člověk, stejně jako blázen, nepozná, neumí vyhodnotit a případně neuzná že je narušený, anebo blázen. To zpravidla hodnotí ti ostatní, to okolí.

Ovšem jsou i výjimky které potvrzují pravidlo.

yar1n
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod yar1n » 25 dub 2012 13:44

Mám přítelkyni, dobrou práci a celkově dobrý a spokojený život. Moje hobby jsou hry. To ze mě narušenou osobu rozhodně nedělá. Naopak mám zkušenosti, že právě sportovci (argumentoval jsi klukem co hraje fotbal) bývají agresivní a velice snadno dokážou využít svoji dobrou kondici a sílu na slabším jedinci. Tohle už jsem viděl mnohokrát. Nicméně bych si nikdy nedovolil tvrdit, že každý sportovec musí nutně vyrůst jako narušený jedinec
asus p8p67 rev.3 | intel i5 2500k | Asus Matrix 5870 platinum | 8Gb DDR3 1333 Mhz RAM | 1TB WD | Corsaire cmpsu-750tx | 24'' LG Flatron | Razer Megalodon | Razer Lycosa Mirror | Razer Gloliathus alpha | Logitech G9x

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 25 dub 2012 13:45

Obrázek
Just Fucking Google It!

guest

Příspěvekod guest » 25 dub 2012 14:36

To yar1n Ten odkaz jsem sem postnul, jelikož mě přišel trochu zajímavý, nicméně jak jsem uvedl nejsem psycholog ba ani pedagog, ale přece jen můj selský rozum to vnímá jinak.

Představme si dva chlapce z nichž jeden od svých 12 let běhá po hřišti, louce, lese, anebo hraje třeba zmíněné šachy. Každý den se potýká s většími či menšími problémy, občas i nějaká běžná klukovská pranice.

Druhý sedí u PC, střílí, šermuje, hází bomby a další kraviny.

Ten druhý, na rozdíl od toho prvního si z toho svého virtuálního světa nepřinese nic užitečného pro život.

Tečka!

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 25 dub 2012 14:41

Přinese. Bylo prokázáný (opět nějakým nesmyslným výzkumem), že některý hry zlepšujou logiku (šachy, excel), jiný reflexy (CS a tomu podobné) a jiné zase další věci.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Moony
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Moony » 25 dub 2012 18:46

To nejpodstatnější = puberta, není ideální když ji prožívá virtuálně. Má si hledat slečny, ne PC hry :-D
MSI B450 A-PRO MAX, Seasonic S12II 500 W, AMD Ryzen 2600 3,4 GHz, 8 GB Kingston DDR4 3200 MHz, Asus Radeon RX 5500 OC 8 GB, Kingston SSD 250 GB, Windows 10 64bit, case Thermaltake Matrix, Arctic Freezer 33 + 2x Arctic PWM 140 mm

Andrew98
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Andrew98 » 25 dub 2012 18:58

Já četl výzkum kde stálo že hraní různých zabíjáren snižuje agresivitu v reálném životě. A u mě to i funguje vždycky si rozstřílím pár magorů a jsem hned v pohodě a střílet na opravdové lidi ne opravdu bych to nedokázal.
Intel Xeon E3-1231v3 + SilentiumPC Fera 2
ASUS B85-PRO GAMER
Sapphire R9 270X Toxic Boost
Kingston HyperX Savage 16GB CL9 1600Mhz
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Intel 520 120 GB + Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB
iiyama ProLite X2483HSU-B1

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 25 dub 2012 23:17

Ono zdaleka nejde jen o počítačové hry. Pokud je denně možnost shlédnout v odpoledních hodinách v televizi seriály, ve kterých se spory řeší kopem do hlavy s otočkou, případně rozstřílením protivníka, pravděpodobně to musí mít na chování konzumentů vliv. Samozřejmě, že po shlédnutí jednoho dílu takového seriálu nevezmou otcovu legálně drženou pistoli a nevystřílí půlku sborovny, ale při téměř každodenní konzumaci takové "zábavy" téměř jistě v jejich podvědomí dochází k posunu hranice mezi tím, co ještě lze a tím, co už by se nemělo, směrem do oblasti toho, co už by se nemělo. Mnohá videa, pořízená ve škole mobilním telefonem a vyvěšená na Internetu, jsou toho důkazem.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výpadky spojení Wi-Fi Příloha(y)
    od vasekpetr1 » 24 led 2025 15:38 » v Sítě - hardware
    7
    4384
    od vasekpetr1 Zobrazit poslední příspěvek
    03 úno 2025 10:39
  • Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
    od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě
    7
    5099
    od zuzana3 Zobrazit poslední příspěvek
    25 pro 2024 22:23

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”