Zkušební veze Linuxu Vyřešeno
- Scanner
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkušební veze Linuxu
Zdravím, chtěl jsem si vyzkoušet Linux ale bez reinstalace Windows. Stáhnul jsem si z ubuntu.cz Wubi pro Windows a prosil bych poradit jak nainstalovat. Jednotka pro instalaci bude pravděpodobně místo kam to chci nainstalovat ale nevím co u tech dalších věcí jako velikost instalace, pracovní prostředí, pak něco v přístupnosti. Byl by jsem moc rád kdyby jste my něco vysvětlili a poradily. Díky
When You smoke herb it reveals you to yourself. All the wickedness you do is revealed by the herb - it's you conscience and gives you an honest picture of yourself.
---------- Robert Nesta Marley ----------
Re: Zkušební veze Linuxu
Já si stáhl normálně obraz disku, toho co chceš vyzkoušet , v tém případě například wubi.iso .. Potom jsem to vypálil !!! JAKO BOOTOVACÍ CD !!!
potom jsem mačkal f8 tuším, vybral boot z mechaniky.. A dal jsem vyzkoušet .. a najede ti to .. :-) Není to nic těžkého .. a není se čeho bát :-)
potom jsem mačkal f8 tuším, vybral boot z mechaniky.. A dal jsem vyzkoušet .. a najede ti to .. :-) Není to nic těžkého .. a není se čeho bát :-)
CPU: Intel Core i7 3.9 Ghz v Turbo
GPU: NVIDIA GEFORCE GTX 760 4GB
RAM: Kingston HyperX 16 GB
SSD: KingSton 60GB pro systém, 540 Mb / s R, 520 Mb / s W
HDD: WD 1 TB 7200 ot / min
ZD: GIGABYTE GA-H87-HD3 - Intel H87
GPU: NVIDIA GEFORCE GTX 760 4GB
RAM: Kingston HyperX 16 GB
SSD: KingSton 60GB pro systém, 540 Mb / s R, 520 Mb / s W
HDD: WD 1 TB 7200 ot / min
ZD: GIGABYTE GA-H87-HD3 - Intel H87
- Scanner
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To já vím že to to můžu vypálit Linux pro stolní počítače a nainstalovat to jako Windows ale já bych to chtěl zkusit přes ten instalátor.
When You smoke herb it reveals you to yourself. All the wickedness you do is revealed by the herb - it's you conscience and gives you an honest picture of yourself.
Wubi je instalace do windowsáckýho oddílu, což je prasárna.
Pokud to chceš jen vyzkoušet tak ti stačí LiveCD.
Pokud to chceš jen vyzkoušet tak ti stačí LiveCD.
Just Fucking Google It!
- Scanner
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A jak to tedy nainstaluji přes CD když to chci jen k Windows.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
http://www.linux.cz/Přečti si co to je live.A pokud ho chceš k windows tak pokud máš dost ram tak dej linux virtuálně a vyhneš se problémům.Např.Virtualbox.
- Scanner
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A co to znamená to pracovní prostředí?
Ubuntu
Kubuntu
Xubuntu
Mythbuntu
Edubuntu
Lubuntu
Ubuntu
Kubuntu
Xubuntu
Mythbuntu
Edubuntu
Lubuntu
Liší se okenním manažerem, takže vzhledem a vlastnostmi okýnek, a částečně také tím jaké obsahují programy:
Ubuntu - dříve Gnome, nyní Unity
Kubuntu - KDE
Xubuntu - Xfce
Mythbuntu - pro televize
Edubuntu - hodně vzdělávacích programů
Lubuntu - LXDE
Nejjednodušší způsob vyzkoušení je LiveCD, prostě nabootuješ z CDčka a hraješ si s tím, nemusíš nic instalovat, jen je to trochu pomalejší kvůli tomu že načítání dat z CD není tak rychlé jako načítání z harddisku.
Takhle můžeš spustit samozřejmě i to Ubuntu (pokud se ti bude líbit, můžeš ho přímo z LiveCD nainstalovat), nebo nějakou menší distribuci, jako je Slax. Ten se hodí na servisní zásahy, a neinstaluje se vůbec.
Ubuntu - dříve Gnome, nyní Unity
Kubuntu - KDE
Xubuntu - Xfce
Mythbuntu - pro televize
Edubuntu - hodně vzdělávacích programů
Lubuntu - LXDE
Nejjednodušší způsob vyzkoušení je LiveCD, prostě nabootuješ z CDčka a hraješ si s tím, nemusíš nic instalovat, jen je to trochu pomalejší kvůli tomu že načítání dat z CD není tak rychlé jako načítání z harddisku.
Takhle můžeš spustit samozřejmě i to Ubuntu (pokud se ti bude líbit, můžeš ho přímo z LiveCD nainstalovat), nebo nějakou menší distribuci, jako je Slax. Ten se hodí na servisní zásahy, a neinstaluje se vůbec.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Re: Zkušební veze Linuxu Vyřešeno
A nebo Puppy Linux, hodíš na CD/flashku, nabootuješ, on se nahraje do ramdisku (má míň jak 128MB) a můžeš pracovat.
Puppy stáhneš tady, nástroj kterým to dostaneš na flashku tady.
Puppy stáhneš tady, nástroj kterým to dostaneš na flashku tady.
Just Fucking Google It!
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”