Přesměrování IP -> IP

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Xenty
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Přesměrování IP -> IP

Příspěvekod Xenty » 17 kvě 2012 17:10

Zdravím všechy.
Předně se omlouvám, pokud sem svůj dotaz položil ve špatné sekci, kdyžtak prosím o přesun :blush: .

Mám takový celkem dlouhodobý problém. Já a kamarád máme oba koupenou hru Call of Duty Modern Warfare 3. Oba dva bez problému hrajeme na oficiálních serverech, ale na sebe se nepřipojíme. Je to tím, že bydlíme nějakých 500 metrů od sebe a máme stejného poskytovatele. Krom toho, že máme klasickou veřejnou IP, tak máme ještě taky jakousi 'interní' IP. Když se na mě bude chtít kdokoliv z celého světa připojit, může to udělat přes tu veřejnou IP 92.62.230.XXX , ale když se bude chtít připojit kamarád, musí použít tu druhou IP 10.4.19.XXX . Jenže hra se prostě snaží připojit na 92.62.230.XXX což samozřejmě nejde. Ve hrách, kde se dá připojit manuálně nemáme problém, ale je několik her, které tohle dělají. Krom Call of Duty Modern Warfare 3 ještě třeba například Grand Theft Auto IV.

Nenapadá někoho, jak by se třeba daly přesměrovat všechny požadavky na IP 92.62.230.XXX na 10.4.19.XXX? Nebo jak by se dala potlačit ta veřejná IP aby se hra pokoušela připojit automaticky na tu interní? Prostě za jakýkoliv nápad nebo řešení našeho problému budu moc vděčný :inlove: . Předem díky.

Reklama
ivankrato
nováček
Stav:

Re: Přesměrování IP -> IP

Příspěvekod ivankrato » 17 kvě 2012 17:58

Ještě bych chtěl dodat, že nejde jenom o hry, ale celkově o jakékoliv připojení. například když pingnu 92.62.230.XXX, tak to nejde, ale když pingnu 10.4.19.XXX, tak mi odpověď přijde. Ale kdokoliv jinej (kdo nebydlí na našem sídlišti nebo nemá našeho providera) když pingne 92.62.230.XXX, tak mu odpověď přijde.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 17 kvě 2012 20:21

Pokud je 92.62.230.XXX opravdu veřejná, tak vůbec není třeba tu interní používat. Tzn zevnitř bys měl být přístupný jak přes 10.4.19.XXX tak přes 92.62.230.XXX
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

ivankrato
nováček
Stav:

Příspěvekod ivankrato » 17 kvě 2012 20:43

Právě, že my jsem přístpuný přes tu 92.xx.xx.xxx, ale jenom lidem, kteří nemají našeho providera a nebydlí na tomhle sídlišti... Ty co tady bydlí a mají našeho providera se musí připojovat přes 10.4.xx.xxx

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 17 kvě 2012 21:42

Co je to za poskytovatele? Napiš, co ti vrátí takhle stránka - "moje IP adresa" a "vaše interní IP adresa".
Everybody lies so don't trust anyone. :)

ivankrato
nováček
Stav:

Příspěvekod ivankrato » 17 kvě 2012 21:50

Poskytovatel: Starnet
moje IP adresa: 92.62.229.253
moje interní IP adresa: 192.168.1.2 (to je, cojá vím, adresa v naší domácí síti, ta nemá s Xentym nic společnýho)
Kdysi jsem psal na support Starnetu a oni mi odpověděli, že pokud se chceme na sebe připojovat přes normální IP (92.62.229.253), tak se musí koupat nějaká routovaná IP, ale to stojí dalších 250 Kč navíc a to se nám platit nechce...

Xenty
nováček
Stav:

Příspěvekod Xenty » 17 kvě 2012 21:55

Možná se úplně nechápeme, takže to ještě shrnu...

Naší příčinou je binat veřejná adresa. Bydlíme
nadaleko od sebe a jsme na stejné části sítě. V tom
případě nefunguje spojení přes veřejnou adresu, ale přes lokální.

Tohle nám řekl support poskytovatele internetu. My teoreticky víme kde je problém, ale dost blbě se to řeší. Nám technicky nejde o to, JAK se připojit na tu IP... Ale jak donutit určité programy připojit se na tu IP místo té druhé IP, kterou si automaticky vybírají.

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 17 kvě 2012 21:57

Máš doma spuštěnej nějakej webserver? Mám totiž pocit, že veřejnou IP adresu nemáš, resp. že není tvoje, ale nějakého společného routeru, z čehož pramení i ty problémy...
A poskytovatelé si rádi vymýšlí, aby nemuseli nic řešit. Obvzlášť ti menší, co napojí půlku sídliště na jednu mašinu :)

ivankrato
nováček
Stav:

Příspěvekod ivankrato » 17 kvě 2012 21:59

Webserver určitě doma nemáme ani jeden, nevím, jestli je IP společného routeru, ale ostatní lidi se na mě v pohodě připojí ať už ve hře nebo jenom pingem. Navíc oba dva máme jinou IP adresu (tu co mi napíše např. mojeip.cz)

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 17 kvě 2012 22:04

Pokud by to byla přímo jeho IP a pokud nemá webserver, tak by po zadání do prihlížeče vracela hlášku o neexistenci serveru. Takhle vrací prázdnou stránku, takže komunikace nekončí u něj, ale někde jinde. Stejně tak tracert neskončí u něj, ale u nějaký mašiny, co se jmenuje "253.229.62.92.nonstoponline.com".
Takže veřejná IP to je, ale ne jeho. To, že k vám projde ping a podobně je daný jakýmsi záhadným přesměrováním, který nastavil váš poskytovatel.

ivankrato
nováček
Stav:

Příspěvekod ivankrato » 17 kvě 2012 22:10

OK, tohleto mi je vlastně na nic, takže ještě jednou. Dejme tomu, že si chceme zahrát Minecraft. Xenty založí server, já se připojím na server tak, že napíšu IP 10.4.**.*** a ještě další kámoš z Mostu se na něj připojí pomocí IP 92.62.230.153. Takže my si ty některý hry spolu zahrajem. Takže o tohle nám ani tak nejde. Hlavní důvod, proč se píšem je tenhle:

Xenty píše:My teoreticky víme kde je problém, ale dost blbě se to řeší. Nám technicky nejde o to, JAK se připojit na tu IP... Ale jak donutit určité programy připojit se na tu IP místo té druhé IP, kterou si automaticky vybírají.

Jestli neexistuje nějaká funkce Windows např. Potřeba je přesně něco jako soubor hosts. Ten ale přesměruje pouze doménu na IP. My bysme potřebovali přesměrovat IP na IP.

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 17 kvě 2012 22:17

Google toho trochu našel. Mimo jiné tohle, kde odkazují na tenhle příkaz.
Jinak leda zkusit nějakej firewall, filtrovat odchozí komunikaci a když zachytí danou IP, tak ji přesměrovat na jinou, ale nevím, kterej, a jestli vůbec nějakej, firewall tohle dokáže...
A taky si zkuste projít něco o routing table, mohlo by to pomoct.

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”