Zravím,
mám problém s PC. Po zapnutí nenačítá na monitoru. Zapnu PC a chladiče se rozjedou, HDD běží, CD-ROM taky ale na monitoru nenaběhne nic... Problém je v tom, že třeba jeden den to jde bez problému napoprvé a druhej den ho nenahodim třeba ani omylem... At' dělám co chci na nic jsem nepřišel restart C-MOS jsem zkoušel, Mám novej zdroj a dělá to furt, novej HDD a furt to samé... Nevm si rady :(
Sestava:
http://www.czc.cz/gigabyte-ga-880gm-ud2 ... 04/produkt
http://zdroje.heureka.cz/corsair-cmpsu-600g/
http://www.czc.cz/a-data-series-4gb-2x2 ... c7ta2em4u9 akorád 3x
http://graficke-karty.heureka.cz/msi-n2 ... 2/recenze/ a tuhle starou, hodně starou grafárnu... ale chodí mi na ní zatim furt vše co hraji...
http://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x3-450 ... d-produkty
http://www.czc.cz/hitachi-deskstar-7k10 ... 31=d7200.0
tak to je tak vše a tedka co s tim :(
Nenačte monitor HELP
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Pohlaví:
Re: Nenačte monitor HELP
Vítej na PC.Help!
Zkusil si jiný monitor?
Možná vadný kabel k monitoru, grafická karta anebo základní deska.
Zkusil si jiný monitor?
Možná vadný kabel k monitoru, grafická karta anebo základní deska.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Monitor je v pohodě, zkoušel... Vždy při zapnutí mi PC jakože ''pípne'' když se zapne a běží OK, ale to ted'ka už nedělá a nenačte... Grafikou to asi nebude, kdž j vyndám a zkusm integrovanou tak to taky nejde... A o základovku se bojim že je chyba tam... :(
Snad přijdou ještě jiné typy a snad něco pomůže.
Snad přijdou ještě jiné typy a snad něco pomůže.
-
- Pohlaví:
Když se zapíná monitor tak to jak ty píšeš pípne, anebo spíš cvakne a to bys měl poznat. Nicméně bych zkusil jiný. Bez toho se asi nepohneš. Musíš vyloučit monitor a grafiku, zdroj by měl být O.K., ale ??
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud PC vždy po spuštění pípnul a nyní již ne, podezíral bych zdroj, který pravděpodobně při náběhu nedodává v některé větvi potřebné napětí. Pokud by byl některý HW v PC totálně vadný PC by to oznámil nějakými tóny. Máš-li možnost zkus jiný zdroj, třeba jen půjčený na tento test. Také by to mohl být uvolněný některý konektor kabelu napájení. Zkus každý při vypnutém PC několikrát vyjmou a opět vložit zpět, čímž se zároveň očistí kontakty. Pak zkus zda PC naběhne.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- Pohlaví:
Sypu si popel na hlavu, já tomu rozuměl tak že "pípne" cvakne monitor, ale tam je psáno PC. Takže Pic má relevantní odpověď.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Pic píše:Pokud PC vždy po spuštění pípnul a nyní již ne, podezíral bych zdroj, který pravděpodobně při náběhu nedodává v některé větvi potřebné napětí. Pokud by byl některý HW v PC totálně vadný PC by to oznámil nějakými tóny. Máš-li možnost zkus jiný zdroj, třeba jen půjčený na tento test. Také by to mohl být uvolněný některý konektor kabelu napájení. Zkus každý při vypnutém PC několikrát vyjmou a opět vložit zpět, čímž se zároveň očistí kontakty. Pak zkus zda PC naběhne.
Jdu to vyzkoušet. Zdroj tu ještě najdu 350W starší, ale měl by být v pohodě... Brzo se ozvu s výsledkem... a konektroy by měli a jsou zapojené na doraz... Zdroj je nahoře v sestavě...
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Čer 2012 21:10) ---
Jak naschválů, když jsem si připravil zdroj a poodpojil monitor mě napadlo to ještě zkusit než to vyměnim, tak jsem ho zapl a najednou zas naběhl bez problému... ale od rána od 9h jsem ho zas nemohl zaboha rozchodit tak jsem byl na NTB bratra... Ted'ka se mi nějak nechce vypínat :( ale musim to nějak vyřešit.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak dneska ráno už PC zas nenaběhl... Po výměně zdroje jsem zjistil, že ten starý zdroj co jsem našel nemá tu placatou koncovku na HDD takže to nezapojim... bez HDD se vše rozeběhlo, ale furt nic... Ale po větším přimáčknutí ATX 24 pinů ze zdroje na Základovku se mi jemně pootočí všechny chladiče dodávám že je to při vypnutém režimu. Je možné že se to někde zkratuje v PC skříni nebo netušim proč to dělá...
Ještě jsem koukal že na té staré grafice co mám v PC je že je to DDR2 a vše v PC mám už DDR3 tak zda to na to může mít nějaký vliv...
Uvítám další návrhy co s PC zkusit :(
Ještě jsem koukal že na té staré grafice co mám v PC je že je to DDR2 a vše v PC mám už DDR3 tak zda to na to může mít nějaký vliv...
Uvítám další návrhy co s PC zkusit :(
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Už žádná rada ? :( No tak to budu muset asi vzít a odnést někam do servu a vypláznout za to zas bůh ví kolik...
Kdyby někdo věděl nějakou radu uvítám cokoli...
Kdyby někdo věděl nějakou radu uvítám cokoli...
-
- Pohlaví:
Bez harddisku se také nemá mnoho co rozebíhat. Na monitoru by mělo být něco napsáno - že nemá z čeho bootovat. Pokud to běží bez hardu, pak je vadný.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Blbě jsem to napsal... Myslel jsem to jako že se zas vše rozeběhlo chladiče a tyhle věci, mechanika ale HDD je jasné že ne a opět ani nepíplo nic v tom PC... a na Monitoru také nic... :(
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 11182
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41