Zdravím, mám takový malý velký problém a začínám být v koncích. Při větší zátěži sítě se mi ztrácí okolo 5% paketů směrovaných do internetu. krátce popíši stav :
Internet je od kabelové TV, modem má vlastní pevnou IP bez jakéhokoliv FW. Ten je připojen UTP do firewallu s Keriem, kerio poté distribuuje na další dvě sítě :
1. síť pro zaměstnance (zde se nachází problém se ztrátou)
2. další firewall který řídí provoz veřejné sítě (Wi-Fi, učebny a pod.)
Sítě jsou fyzicky oddělené a obě mají jiný rozsah IP.
Na síti 1. dochází ke ztrátě paketů jen směrem do internetu, mezi jednotlivými stroji je vše OK. Tento problém se na síti 2. vůbec neprojevuje.
Sem v koncích, nevím jestli je chyba u mě (nastavení), keria a nebo mám na síti nějakého trpaslíka který žere pakety....
Moc prosím o jakoukoliv radu a pomoc.
Ztráta paketů
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Ztráta paketů
zkoušel si Kerio deaktivovat?
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Nezkoušel, tím bych přišel o konektivitu kterou teď bohužel klientským počítačům nemůžu vypnout. Zkusím tedy jakmile to bude možné. nemáte ještě jiný nápad čím by to mohlo být? Dříve to chodilo bez větších problémů, v Keriu jsem teď aktuálně nic neměnil ani neaktualizoval.
Navíc jsem dnes ráno zkoušel postupně vypnout jedno pravidlo za druhým a kontroloval zda ke ztrátám dochází nadále - bohužel docházelo.
Navíc jsem dnes ráno zkoušel postupně vypnout jedno pravidlo za druhým a kontroloval zda ke ztrátám dochází nadále - bohužel docházelo.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusit prohodit kabely za firewallem. Nejlepe i s portama
Odesláno z mého HTC HD2 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého HTC HD2 pomocí Tapatalk
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Provedl jsem výměnu kabelu Firewall <-> Switch a nyní se tváří že funguje bez problémů i s vytížením sítě. Budu stále pokračovat v monitorování. Doufám že problém byl ten kabel (ulevilo by se mi).
Každopádně bych hrozně rád poděkoval všem kteří byli ochotni mi pomoci. Díky, moc :)
Každopádně bych hrozně rád poděkoval všem kteří byli ochotni mi pomoci. Díky, moc :)