Kde ukládat fotky a data na netu? Vyřešeno
Kde ukládat fotky a data na netu?
Ahoj, doporučte prosím kde se dají na internetu uložit a později stáhnout fotky (případně data) zpět. Doslechl jsem se, že životnost cd a dvd není neomezená, nerad bych o některé fotky přišel. Dají se tyto fotky po uložení i prohlížet? Dík za odpověď.
Re: Kde ukládat fotky a data na netu?
cloudová uložiště typu DropBox (asi nejpřívětivější a nejrožšířenější nyní), microsoftí SkyDrive či Google Drive.
DropBox umožnuje i vytvoření fotoalb (automaticky, vytvorite si slozky, tam naházite fotky, bud si je budete otevirat po jednom, nebo si nechate vygenerovat odkaz na fotoalbum, kde se pekne podivate na vsechny ty fotky ve slozce, odkaz na fotoalbum muzete sdilet s ostatnimi). Jinak má i windows aplikaci, která ti vytvoři na ploše složku, kde jen ukladas soubory, tyto soubory se nahraji na web a jsou dostupne jak z této složky, tak i z webového prostředí dropbox.com odkudkoliv.
DropBox umožnuje i vytvoření fotoalb (automaticky, vytvorite si slozky, tam naházite fotky, bud si je budete otevirat po jednom, nebo si nechate vygenerovat odkaz na fotoalbum, kde se pekne podivate na vsechny ty fotky ve slozce, odkaz na fotoalbum muzete sdilet s ostatnimi). Jinak má i windows aplikaci, která ti vytvoři na ploše složku, kde jen ukladas soubory, tyto soubory se nahraji na web a jsou dostupne jak z této složky, tak i z webového prostředí dropbox.com odkudkoliv.
Naposledy upravil(a) tzenal dne 21 črc 2012 17:32, celkem upraveno 2 x.
-
- Pohlaví:
to nesplnuje podmínky, nicméně to je ta nejméně vhodná a pohodlná kombinace, která někoho může napadnout. Proč by to měl člověk mít roztroušene a ještě tak nešikovně? A zrovna asi nejhloupější datové úložiště široko daleko – EDISK, kde už si nestáhnete bez zaplacení ani víc než jeden soubor, nehledě na tu otřesnou konektivitu serveru.
-
- Pohlaví:
Dal jsem jenom dva příklady které mne momentálně napadly. eDisk používám léta a nic roztroušeného nemám. 

Roztroušenost jsem myslel v tom smyslu, že člověk to chce mít pokupě někde k přístupu ihned, nečekat na stažení, chce se podívat na něco, tak to hned vidí a to DropBox splnuje. EDISK se jen řadí k úložným serverům typu Uloz.to, czshare, hellshare.
Ještě doplňující otázka: kolik GB prostoru mám k dispozici?
-
- Pohlaví:
To je rozdílné podle toho zda chceš placené služby anebo zdarma. Podrobnosti se dozvíš na zmíněných webech.
Např. http://www.edisk.cz/o-sluzbe
Např. http://www.edisk.cz/o-sluzbe
Na fotky je dobra Picasa http://picasa.google.com daji se tam i prohlížet.
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Kde ukládat fotky a data na netu? Vyřešeno
Osobně používám Dropbox, krásně odsud linkuju složky známým do mailu a mám je kdykoliv k dispozici. Na fotky má vlastní lightbox galerii.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 18
- 4908
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 čer 2024 23:25
-
- 0
- 4037
-
od Kincl6
05 srp 2024 19:45
-
-
Bitová kopie poškozené SD karty - náhledy OK, fotky ne Příloha(y)
od simio.simsoft » 18 pro 2024 21:59 » v Problémy s hardwarem - 1
- 2748
-
od petr22
18 pro 2024 23:15
-
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4288
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-
-
- 3
- 2681
-
od petr22