Blikání čar na monitoru
-
- Pohlaví:
Re: Blikání čar na monitoru
Já bych vsadil na vadnou GK, evetuálně špatné ovladače.
Blemc. Já asi už vážně nevím, co by to mohlo být. Dnes při startu PC opět stejná chyba, nejdřív jen čáry přes monitor, pak zrnění, větší zrnění (včera jsem si začínajících čar nejspíš nevšimla, neb jsem byla na světlých stránkách, kde není problém téměř patrný - člověk si ho všimne teprve až těsně před kolapsem.
Ovšem. Včera jsem kdovíproč vyignorovala pokus o opravu vypnutím a zapnutím monitoru. Též jsem si nemusela všimnout běhu ledničky, oproti dalším spotřebičům, co mi tu běžěly, není nijak extrémě hlasitá a vlastně je trochu slyšet jen vypnutí a zapnutí. Teď jsem tu měla poměrně ticho, takže jsem si toho všimla.
Nu, ale závěr jest, že oprava pomocí vypnutí a zapnutí monitoru funguje. Takže se nejspíš vracím na začátek, neboť by mi přišlo hodně podivné, kdyby se vypnutím a zapnutím monitoru "opravovala" GK. Ovšem to nic nemění na tom, jak je možné, že problémy začaly až s výměnou GK :/ Je možné, že tato konkrétní karta nemá ráda moji lednici a té minulé nevadila? :/
PC je vzdálen cca 1m od lednice přes 3 dřevotřískové desky stolu, kabel je cca 1/2 m od lednice.
Ještě mě napadlo - až nastane příště problém - nevypínat monitor a počkat, až lednice vypne a vysledovat, zda a jaký vliv to bude mít na monitor.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Srp 2012 20:02) ---
Další poznatky:
Lednice několikrát běžela a monitor nic na to nijak nereagoval
Po startu pc a za běhu lednice se opět objevilo silné zrnění, ale tentokrát se obraz nezměnil v jednolité proužky, ale celá obrazovka zčernala na cca 3 vteřiny a pak zase normálně fungovala bez proužků i přes běh lednice.
Co bych mohla ještě vyzkoušet změnit? (Ovladače testovány cca 3, problém neřeší.)
Ovšem. Včera jsem kdovíproč vyignorovala pokus o opravu vypnutím a zapnutím monitoru. Též jsem si nemusela všimnout běhu ledničky, oproti dalším spotřebičům, co mi tu běžěly, není nijak extrémě hlasitá a vlastně je trochu slyšet jen vypnutí a zapnutí. Teď jsem tu měla poměrně ticho, takže jsem si toho všimla.
Nu, ale závěr jest, že oprava pomocí vypnutí a zapnutí monitoru funguje. Takže se nejspíš vracím na začátek, neboť by mi přišlo hodně podivné, kdyby se vypnutím a zapnutím monitoru "opravovala" GK. Ovšem to nic nemění na tom, jak je možné, že problémy začaly až s výměnou GK :/ Je možné, že tato konkrétní karta nemá ráda moji lednici a té minulé nevadila? :/
PC je vzdálen cca 1m od lednice přes 3 dřevotřískové desky stolu, kabel je cca 1/2 m od lednice.
Ještě mě napadlo - až nastane příště problém - nevypínat monitor a počkat, až lednice vypne a vysledovat, zda a jaký vliv to bude mít na monitor.
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Srp 2012 20:02) ---
Další poznatky:
Lednice několikrát běžela a monitor nic na to nijak nereagoval
Po startu pc a za běhu lednice se opět objevilo silné zrnění, ale tentokrát se obraz nezměnil v jednolité proužky, ale celá obrazovka zčernala na cca 3 vteřiny a pak zase normálně fungovala bez proužků i přes běh lednice.
Co bych mohla ještě vyzkoušet změnit? (Ovladače testovány cca 3, problém neřeší.)
...asi.
Tak jsem mužovi namontovala novou gtx 680 a jeho starou gtx 560 nyní testuji ve svém pc, abych zjistila, zda je problém čar způsoben skutečně přímo grafickou kartou nebo něčím jiným.
Pokud by to bylo skutečně grafárnou, mám si zde nechat gtx 560 nebo mám vyreklamovat svou HD 7770 a vrátit se k ní?
Konkrétně:
http://www.alza.cz/gainward-gtx560-1gb-ddr5-golden-sample-d239140.htm
http://www.alza.cz/sapphire-hd-7770-vapor-x-oc-d332710.htm#popis
Pokud by to bylo skutečně grafárnou, mám si zde nechat gtx 560 nebo mám vyreklamovat svou HD 7770 a vrátit se k ní?
Konkrétně:
http://www.alza.cz/gainward-gtx560-1gb-ddr5-golden-sample-d239140.htm
http://www.alza.cz/sapphire-hd-7770-vapor-x-oc-d332710.htm#popis
...asi.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
S timto problemem jsem se taky setkal a taky jsem myslel, ze je to nova grafika. Koupil jsem lepsi zdroj - nepomohlo.
Nakonec jsem PC premistil do mistnosti na druhy konec baraku a bylo po problemu.
Kdyz je pocitac v kuchyni, tak lepsi grafika v kombinaci s horsim zdrojem nemusi spravne fungovat.
Nakonec jsem PC premistil do mistnosti na druhy konec baraku a bylo po problemu.
Kdyz je pocitac v kuchyni, tak lepsi grafika v kombinaci s horsim zdrojem nemusi spravne fungovat.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Vzhledem k už tak malému prostoru a tomu, že v druhé místnosti má postýlku děcko, tak přesun pc není prakticky nikam jinam možný :(
Jinak GTX 560 zatím funguje bez problému. (Podle Alzy je náročnost na zdroj stejná jako u té problémové.)
Jinak GTX 560 zatím funguje bez problému. (Podle Alzy je náročnost na zdroj stejná jako u té problémové.)
...asi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Asus tuf gaming a16 (2024) G-Sync blikání obrazovky.
od Dewai1999 » 08 bře 2025 17:07 » v Problémy s hardwarem - 1
- 5909
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
09 bře 2025 03:30
-
-
- 34
- 5272
-
od teichmann.ondrej