Monitor nejede
Monitor nejede
Zdravím,včera jsem se po měsíci vrátil domů,potom jsem zapl PC a vše kolem,ale u monitoru mi jen blikla modrá kontrolka a obraz není,všechno je zapojené vždycky všechno šlo jak mělo. Jedná se o nějaký model LG Flatronu,není to nějaký skrat monitoru nebo něco takového? Díky
Re: Monitor nejede
Vítej na PC-help!
Sice jsi nám toho moc neřekl, takže se diagnostika závady dělá hodně blbě, ale jestli je ten monitor starší cca 5 let, tipuju to na zdroj - u Flatronu vcelku bez problémů opravitelné výměnou kondenzátorů ve zdroji, hlavně těch patrně nafouklých. Je to plácnutí do vody, protože od Tebe nemám víc informací.
Sice jsi nám toho moc neřekl, takže se diagnostika závady dělá hodně blbě, ale jestli je ten monitor starší cca 5 let, tipuju to na zdroj - u Flatronu vcelku bez problémů opravitelné výměnou kondenzátorů ve zdroji, hlavně těch patrně nafouklých. Je to plácnutí do vody, protože od Tebe nemám víc informací.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Vítej na PC-Help!
Z toho se závada nepozná. Zkontroluj kabely a jestli sedí grafika ve slotu, případně zkus jiný monitor anebo tento na jiném počítači.
Z toho se závada nepozná. Zkontroluj kabely a jestli sedí grafika ve slotu, případně zkus jiný monitor anebo tento na jiném počítači.
Asi 3-4 roky je starý,ten zdroj je možný,ale přece za měsíc nepoužívání se to nemůže samo pokazit ne? Vyzkouším ty monitory teda.. :) Díky zatím.
Většinou se všecko pokazí samo, a to ve chvíli, kdy to nejmíň čekáš. Ty neznáš Murphyho zákony?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Ono to není tak že by se něco pokazilo za měsíc nepoužívání. Každému zařízení nejvíce vadí zapnutí,. vznikají tam napěťové špičky /u kvalitních zařízení ošetřené/ ale také tam dochází k zahřívání a tím pádem i k pnutí v součástkách. V okamžiku zapnutí právě nejčastěji dojde k závadě.
Dá se to srovnat s klasickou žárovkou. Málokdy se stane že žárovka najednou zhasne. Většinou je to tak, že žárovka shoří právě při tom zapnutí, kdy se zahřáté vlákno roztáhne a praskne.
Bez jiného monitoru závadu na koleně nezjistíš. Koukni do záručního listu, já měl na monitor 5 let.
Dá se to srovnat s klasickou žárovkou. Málokdy se stane že žárovka najednou zhasne. Většinou je to tak, že žárovka shoří právě při tom zapnutí, kdy se zahřáté vlákno roztáhne a praskne.
Bez jiného monitoru závadu na koleně nezjistíš. Koukni do záručního listu, já měl na monitor 5 let.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 11202
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41