Dobrý den,
Nejspíš budu vypadat pro mnohé uživatele hloupě, ale jsem v podstatě počítačový analfabet... Proto se předem omlouvám za možná nesprávnou terminologii. Otázce bezpečnosti dat uchovávaných v PC a osobních údajů, které se skrze něj všemožně zaznamenávájí jsem nevěnovala zvláštní pozornost do té doby, než jsem se stala obětí trestného činu. Asi nikdy mi nepřestane běhat mráz po zádech od chvíle, kdy jsem zjistila co všechno a hlavně jak jednoduše a nenápadně je možné instalovat do PC aby Vám nějakým způsobem uškodilo, ať už programy na rozšifrování hesel, špionážní software, nebo různé viry...
Člověk, který se mi bezdůvodně a dlouhodobě různými způsoby mstil je bohužel velice zkušený v IT a tak, i když se již konečně všechny ostatní problémy jakž takž vyřešily, ten pro mě nejvíce neřešitelný přetrval a jsem proti němu bezradná. S touto věcí se bohužel nemohu obrátit na státní orgán a tak mě napadlo, že zkusím poprosit o radu lidi se zkušenostmi v této oblasti. Důvodem mých obav je skutečnost, že se tento člověk dostal k datům z mého počítače a to aniž by s ním přišel do fyzického kontaktu. Nevím, jakým způsobem, ani v jakém rozsahu a co je nejhorší, nevím ani, jak to zjistit a hlavně jak se proti tomu bránit, jak už aktivně tak preventivně. Data a osobní údaje, o kterých vím, že získal, protože jich zneužil jsou přístupová hesla FB a emailů, dokumenty a fotografie. Hlavním zájmem tohoto člověka bylo a je mě sledovat, proto mám vzhledem k tomu, co zjistil a díky pročtení pár článků o škodlivých software které dokážou sledovat činnost klávesnice, obraz monitoru aj. podezdření, že mám něčím takovým infikovaný PC. Mám netbook Acer aspire one happy s programem WIN7, jako antivir byla od začátku nainstalována free verze Avast! 7.0.1456 který podle náhledu do nastavení prováděl kontrolu 1x týdně, za rok provozu PC nehlásil žádnou infekci. Před pár dny jsem instalovala free verzi Spyware terminator 2012, o kterém jsem se na novinky.cz dočetla, že jej hodnotí jako jeden z nejúčinnějších z free verzí. Konrolu jsem nastavila při každém spuštění PC, Ze 4 případů byly 3x nalezeny infekce 4, 3 a 2. Ve výsledné zprávě o hrozbách je uvedena hrozba Affiliate tracking cookie ( tracking cookie ). Chod PC je mnohem pomalejší než před pár měsíci, ale to může být také tím, že ho neumím udržovat a že má malý výkon. Také jsem si všimla, že se již několikrát při pokusu připojit se k internetu objevilo okno s chybou: Systém zaznamenal konflikt IP adres v tomto počítači. Prosím, pokud je to z tohoto popisu možné o názor, zda jsou PC a moje data opět v ohrožení a zda je možné, že mám nainstalovaný nějaký spyware nebo keylogger. Pokud ano, zajímalo by mě, zda antivirové programy, které používám ho dokáží najít a pokud jsou málo účinné, máte-li zkušenosti s něčím efektivnějším. Dále bych byla moc vděčná za každý návrh, jak se proti tomuto problému preventivně a účinně zabezpečit a také je-li možné a jakým způsobem vystupovat na internetu více anonymně. Váš názor a rady bych ráda využila nejen pro sebe, ale pokud je to možné, i pro web, který připravuji spolu s pár přáteli na téma pomoc obětem trestných činů, kde se chceme zaměřit na Stalking, nebezpečné vyhrožování a vydírání. Jsem zastánce názoru, že takových obětí je nespočet a jistě mnoho z nich čelí podobným problémům jako nyní já a možná mnoho z nich je také stejně bezradná a tím pádem i snadno zranitelná. Za každou odpověď předem děkuji.
Prosím o pomoc s bezpečností Vyřešeno
Re: Prosím o pomoc s bezpečností
Nejlíp bude když to projedeš Hijackthisem návod je tady v tomto odkazu a text ve výsledném logu zkopíruješ a vložíš ho do sekce hijackthis s žádostí o kontrolu, pokud tam máš "vetřelce" tak je tam moderátoři najdou, zlikvidují a poradí jak se bránit.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
Děkuji za odpověď, zkusím to
Mile mě překvapila rychlost reakce
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2012 11:14) ---
A sakra, tak jsem nainstalovala, spustila podle návodu a po pár sekundách se objevilo toto....
Jak bych měla pokračovat?

Mile mě překvapila rychlost reakce

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2012 11:14) ---
A sakra, tak jsem nainstalovala, spustila podle návodu a po pár sekundách se objevilo toto....
Jak bych měla pokračovat?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš to tam napsáno. Spusť HJT jako správce. Pravý klik na spouštěč a vybrat Spustit jako správce
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Děkuji, už jsem vyřešila v sekci HJT 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 19698
-
od Tay