Dobry den,
mám problem s nabihanim windows (windows xp profesional), pri startu se mi zobrazi nabidka ktera se zobrazuje po stisku F8 , ale nefunguje mi zde klavesnice, takze je zde pouze odpocitavani a PC se sam spusti normalne, ale pri zobrazeni loga windows a nacitani se PC ihned restartuje a zase to najede do nabidky F8, kde je nefunkcni klavesnice a tak porad dokola. Nevite kde by mohl byt problem ? Klavesnice funguje pri startu PC na stisk klavesyDEL reaguje ale pak uz dal ne. Je vadny disk ? Prijdu o data ? Nebo kde by mohl byt zakopany pes ? Za kazdou odpoved budu vdecny. Dekuji capo
Problem s nabihanim windows (nefunkcni klavesnice)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problem s nabihanim windows (nefunkcni klavesnice)
Jestliže prohíhají neustálé restarty tak by to mohla být i vadná deska.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
deska je stara asi mesic , takze te by snad nic byt nemelo , ale nevim posrat se muze vsechno ikdyz je to novy :)
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Otestuj PC v minimální konfiguraci. Což je V PC jen základní deska s procesorem, GK a jedna paměť i zdroj. Ostatní odpoj a to napájecí i datové kabely. Pokud PC naběhne, tak s chybou, protože není připojen disk a nemá z čeho načíst systém. Pak postupně přidej vždy další součást (při vypnutém PC) a pokud po přidání nějaké součásti PC nenaběhne je chyba v této naposledy přidané.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
mam jednu grafiku a jednu ramku , nechal sem zapojeny zdroj , grafiku a odpojil jen HDD , ukazale mi to ze disk nemuze nabootovat nedostal sem se ani do biosu, muzes byt presnejsi jake kabely presne odpojit ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže Pc naběhl s chybou, že nemá z čeho bootovat jsou uvedené připojené části OK a do Biosu se určitě musíš dostat. Připoj další paměť a tak pokračuj postupně s další komponentou.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
no ja nevim co vsechno odpojit :) , zkusil sem odpojit jen ten HDD , mam jenom jednu ramku, jednu grafiku. takze pri odpojenem disku to pise "disk boot failure insert cdrom and press enter" , zkusil sem tam dat CD s XP ale nejde mi to nabootovat (nefunguje klavesnice).
-
- Pohlaví:
Tak asi máš mechaniku a možná něco v USB. Pokud ti to ale s harddiskem nefunguje a a po odpojení HDD ano, pak je zřejmě chyba v HDD.
Udělej ještě ClearCMOS
Udělej ještě ClearCMOS
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže jsi odpojil jen HDD a PC naběhl, je pravděpodobně problém právě HDD. Zkus jej připojit zda PC naběhne. Jakou klávesu stiskáš ihned po spuštění PC, když se chceš dostat do BIOSu?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
mackam del, kdyz sem pripojil HDD tak byl problem porad stejny.
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Srp 2012 18:17) ---
no ja se s HDD dostanu ze mi nabihaji windows a pak se to restartuje a porad do kolecka, kdyz HDD odpojim tak to logicky napise ze tam HDD neni no, tak nevim , jak z toho poznat ze je spatnej HDD
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Srp 2012 18:17) ---
Blue Spirit píše:Tak asi máš mechaniku a možná něco v USB. Pokud ti to ale s harddiskem nefunguje a a po odpojení HDD ano, pak je zřejmě chyba v HDD.
Udělej ještě ClearCMOS
no ja se s HDD dostanu ze mi nabihaji windows a pak se to restartuje a porad do kolecka, kdyz HDD odpojim tak to logicky napise ze tam HDD neni no, tak nevim , jak z toho poznat ze je spatnej HDD
-
- Pohlaví:
Chyba je v HDD potažmo v systému. Proto jsem psal ať nejprve uděláš Clear CMOS. Do Biosu se musíš dostat, ale to už psal kolega.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máš klávesnici s USB a nemáš to v BIOSu povoleno, tak se tam nedostaneš. Máš-li možnost zkus klávesnici S PS/2.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8218
-
od zeus