nevím kdo je Radek Hulán
a to opravdu nejde využít 20 gb? 12 gb je dost, i na upravování v photoshopu a podobných programech? již teď využívám 70 %.
nerad bych totiž znovu viděl 70% chtěl bych být někde na 40-25 %.
Rozdílné RAM - jak vhodně upgradovat?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Rozdílné RAM
petr22 píše:Ja osobne bych tam dal 2x 8GB
Ale to bys tomu dal! A i dalsi, co to doporucuji. Deska umi 16GB, ale pouze jako 4x4.
Kód: Vybrat vše
4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Re: Rozdílné RAM
V tom případě je rozhodnuto.
Radek Hulán je internetovej blogger, tady máš jeho sestavu: http://goo.gl/DO51Q
Radek Hulán je internetovej blogger, tady máš jeho sestavu: http://goo.gl/DO51Q
Just Fucking Google It!
Re: Rozdílné RAM - jak vhodně upgradovat?
Počkat to znamená 16 Gb celkově.
Já myslel na jeden slot. No tak že vlastně mohu mít max 16 Gb. A je to dost?
Jinak děkuji tedy za varování. Já jsem právě si chybně myslel 16 Gb na slot.
Jinak k té jeho sestavě se až na tu ramku i blížím.
Já myslel na jeden slot. No tak že vlastně mohu mít max 16 Gb. A je to dost?
Jinak děkuji tedy za varování. Já jsem právě si chybně myslel 16 Gb na slot.
Jinak k té jeho sestavě se až na tu ramku i blížím.
16GB moduly snad ani neexistujou. 16GB je víc než dost.
Just Fucking Google It!
jen takova otazka, k cemu ti bude hromada ramek kdyz pak chces aby se vyuzivalo jen 25%? Je uplna blbost hnat se za tim, aby system mel co nejvic nepotrebny RAMky
pokud RAM na neco vyuzijes tak budiz, ale jinak je 8GB pro praci naprosto dostatecnych, 4GB je minimum pro praci, optimum pro hry, 12GB pro narocnou praci, 16GB a vic snad muze bejt potreba jen pri specialnich pozadavcich kvuli nejakymu SW.

Opravdu tedy stačí 16 Gb? Jinak co se snažím dohledat k desce tak je tam zase napsáno, že je možnost RAM 4x max 16 Gb. Tak to už mě mate.
Jinak jaká je tedy frekvence RAM, aniž bych musel taktovat 1333 MHz?
-lukas-
No potřebuji na photoshop, občasnou úpravu videa v sony vegas video, programování, a taky hry.
Jinak nechci 80% vytížení jelikož poté je to již znát. Chci mít nějakou rezervu jelikož nechci abych spustil photoshop a poté dreamweaver a PC nestíhalo.
Jinak jaká je tedy frekvence RAM, aniž bych musel taktovat 1333 MHz?
-lukas-
No potřebuji na photoshop, občasnou úpravu videa v sony vegas video, programování, a taky hry.
Jinak nechci 80% vytížení jelikož poté je to již znát. Chci mít nějakou rezervu jelikož nechci abych spustil photoshop a poté dreamweaver a PC nestíhalo.
Jak psal Radek, více paměti se hodí při virtualizaci dalších OS. Ale to předpokládám tazatel nehodlá dělat. Jestli má využití 70%, tak nechápu důvod upgradu, ten by dával smysl až někdy na 85-90%, potom už by se větší paměť hodila. Takhle to ale nemá smysl, to že budeš mít hafo volný paměti neznamená že bude počítač rychlejší. Ale jsou to tvoje peníze, kup si co chceš, my ti to rozmlouvat nebudeme.
Just Fucking Google It!
Ne 70% je když je spuštěný photoshop. Když si pustím ještě dreamweaver tak už jsem někdekolem 89-96%.
Jinak ano virtualizaci OS nehodlám dělat.
Jinak nechci jen tak vyhodit peníze, proto se ptám právě zde, co bych měl koupit. Jelikož teď nemohu prostě využít mít spuštěné 2 programy, které jsou náročnější na paměť.
Jinak ano virtualizaci OS nehodlám dělat.
Jinak nechci jen tak vyhodit peníze, proto se ptám právě zde, co bych měl koupit. Jelikož teď nemohu prostě využít mít spuštěné 2 programy, které jsou náročnější na paměť.
Jen tam tu pamet dej, Photoshop i dalsi aplikace ji vyuziji, dokonce i Windows 7 vedi co s ni
Jestli jeste neznas svetove prosluleho Radka Hulana, tak jdi na jeho web - ale nezapomen - to, co ma v pocitaci on je podle nej vzdy nejlepsi na svete
Jestli jeste neznas svetove prosluleho Radka Hulana, tak jdi na jeho web - ale nezapomen - to, co ma v pocitaci on je podle nej vzdy nejlepsi na svete

No počkat doufám, že to není ironie. Opravdu nechci vyhodit peníze jen tak oknem, ale zdá se mi že v PC mám docela dost náročné programy (AutoCAD, Revit, Photoshop, Dreamwever, atd.)
No to jméno jsem možná slyšel a již jsem koukal. ALe zase jeho sestava není zas nějak nejlepší. Ale chápu proč si to myslí není málo lidí, kteří by chtěli mít jednu z nejsilnější a nejlepších sestav.
Jinak Radek Hulán to je nějaký zbohatlík? Že si stále kupuje PC. Jinak ano koukal jsem na jeho blog, ale tam je jen spousta recenzí, ale moc o jeho sestavě jsem nenašel.
No to jméno jsem možná slyšel a již jsem koukal. ALe zase jeho sestava není zas nějak nejlepší. Ale chápu proč si to myslí není málo lidí, kteří by chtěli mít jednu z nejsilnější a nejlepších sestav.
Jinak Radek Hulán to je nějaký zbohatlík? Že si stále kupuje PC. Jinak ano koukal jsem na jeho blog, ale tam je jen spousta recenzí, ale moc o jeho sestavě jsem nenašel.
Konkretne na Autocad mam ve standardech uvedeno 8GB na Autocad a 12GB na Inventor (mame uzivatele ktery vyuziji i 24 GB)
8-12GB bude optimalni, 16GB lepsi
8-12GB bude optimalni, 16GB lepsi
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”