Doporučte Free firewal

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Doporučte Free firewal

Příspěvekod Jan Pašek » 07 dub 2007 10:34

Hledám firewal který nebude prznit stahování z DC Stronga. V podstatě sem ten problém už načal v jiném tématu jde o chování Sublen kerio po uplynutí TRial verze.

Např pro DC strong vytváříš v keriu vyjímku oboustranný tunel pokud máš veřejnou IP tak pro určité porty pokud máš neveřejnou IP je ta vyjimka pro libovolný port. Pokud toto nastavení vytvoříš ihned po nainstalování Sublent Keria a v PC jsi ho ještě neměl nebo si před instalací podnikl formát disku. Jede Sublent kerio v plné trial verzy 30 dnů a do toho nastavení tě pustí. Pokud si na vytvoření takové vyjímky vzpomeneš po uplinutí 30-ti dnů od instalace začne ti vybíhat upozornení že používáš Free verzi a do požadovaného nastavení se již nedostaneš.
Nyní vyvstává otázka jak Sublent Kerio funguje pokud ho nastavíš na začátku ale do 30-ti dnů nezakoupíš licenci nebo pokud ti vyprší licence a nedojde k jejímu prodloužení. Do tebou vytvořených nastavení se sice dostaneš je ovšem otázkou jestli nejsou ignorována a to je asi momentálně otázka na kterou hledám odpověď.

nalezená odpověď na http://www.stahuj.cz/internet_a_site/be ... -firewall/
Většinu produktů máte na otestování k dispozici na měsíc, a pak přestanou pracovat. Se Sunbelt Kerio Personal Firewallem je tomu jinak. Po 30 dnech vyřadí určité vybrané funkce, ale bude dále pracovat v režimu "bezplatné služby".

Vím je to dlouhé ale snad to dostatečně vystihuje co potřebuji děkuji všem za odpovědi.

Hodně zajímavé řešení mi připadá ESET Smart Security BETA 1 tedy vše v jednom patříte někdo mezi betatestery a jaké jsou vaše zkušenosti.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 07 dub 2007 10:58

mě se na stahování z DC osvědčil Comodo Pro Firewall.ke stažení je zde http://www.personalfirewall.comodo.com/ ... country=CZ
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 07 dub 2007 11:22

Nainstaloval sem ESET Smart Security BETA 1 testnu jí a dám vědět ale jž teď takhle rychlou mašinu při přístupu k netu sem ještě neměl.

Takže dík za odpověď možná že se bude hodit.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 07 dub 2007 11:30

není zač.já mám ten co jsem psala jsem maximálně spokojený
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

petr.s
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod petr.s » 07 dub 2007 18:42

tak z vlastních zkušeností ti můžu doporučit outpost firewall, dá se stáhnout zadarmo na http://www.stahuj.cz, a pc dokáže ochránit dostatečně dobře

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 07 dub 2007 18:55

ZoneAlarm - s žádnými problémy se stahováním jsem se nesetkal. Firewallí po detailnějším nastavení velmi dobře. :wink:

Verxes
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Verxes » 07 dub 2007 19:13

Zone Alarm.. odzkoušel jsem a fakal.. poté jsem přešel na Kerio, mě to faká i s DCčkem ok... tak nevim...

fredik
člen Security týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod fredik » 07 dub 2007 19:18

Ten Outpost firewall free bych ti nedoporučil, protože se jedná o produkt který už je zastaralý (r.2002)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 dub 2007 20:46

Přimlouvám se za ZA, také jej používám.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr.s
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod petr.s » 07 dub 2007 23:31

zrovna teď zkoušim na notesu ashampoo firewall, je free, akorát se musíš registrovat abys dostal key-code, ale to je během chvilky, jinak je výbornej, má velmi pokročilý nastavení jako bezpečné uzavírání portů atd. na pohled přehledné a pěkné menu jinak tady máš link na krátkou recenzi http://novinky.cz/internet/jak-zdarma-zabezpecit-osobni-pc-aneb-firewall-na-scene_112546_74lsq.html

martyy
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod martyy » 07 dub 2007 23:52

Me to taky facha se Strongem v pohode.

Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 08 dub 2007 09:51

jj,já taky ZA.
občas při zapnutí strongu hodí hlášku,že mam ZA a že by moh bejt problém-nikdy nebyl,
ale stahuju jenom multimedia :wink:

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”