Už nekolikátý den řeším jeden problém a vyzkoušel jsem vše co mne napadlo ale nic nepomohlo a tak jse vás pokusím obeznámit s mým problémem a snad najdete nejáký postup k zdárnému řesení.
Můj mladší bratr měl moje staré PC na nejaké ty hry a internet a vyskytla jse mí možnost od jednoho příbuzného sehnat PC zdarma z jedné krachující a jelikž ten PC byl výkonejší než PC které po me bratr zdědil řekl jsem si že mu udělám radost a PC mu obstarám a tak se také stalo nová sestava vypadala takoto:
Grafika : 1gb GDDR2 GT220
4x1024 ram
Deska : HP Compaq DC7700 Maverick/Silverado Motherboard (na desce také nefunguje hlavní "černý" DIMM socket a místo 4bg ram se zobrazuje pouze 3gb)
ale PC byl dodán bez disku a tak jsem mu tam dal HDD ze starého PC (Disk : Seagate Barracuda 7200.8 ST3250823AS)
a zde začínají moje problémy. Když připojím disk k PC tak to po mě chce abych znovu nainstaloval windows vím že je to naprosto běžné jenomže když když vložím a nabootuju instalační DVD ( WIn 7 home premium / Ultimate.... zkoušel jsem jich nekolik jelikož jsem student máme většinu verzí windows po dobu studia zadarma) tak instalace naběhne po nezvykle dlouhé době a když si pak mám vybrat kam chci windows nainstalovat tak se tam DIsk nezobrazuje zkoušel jsem i jiný disk a problém setrval a nenaslo mi to ani USB ale přitom BIOS disk u USB vidi... Původně jsem si byl jist že je to diskem ale v jiném PC funguje disk normálne i když jsem ho testoval tak sem neoběvil žádnou závadu.
A tet k tomu co jsem již zkoušel...
Vyměnit SATA kabely od disku i mechaniky NEPOMOHLO
Jiný disk NEPOMOHLO
Jiný SATA port NEPOMOHLO
Zkusit instalaci na zformátovaný disk NEPOMOHLO
Nachvíli vyndat baterku z desky NEPOMOHLO
Také jsem se dobádal k tomu že je možné že je v BIOSu zablokovaná možnost přidání nového HW tak jsem procházel BIOS a zkoušel povipínat a pozapínat všechno o cem jsem si myslel ze by mi to mohlo bránit v instalaci to take NEPOMOHLO (ikdyž je možné že jsem to tam prostě nenašel)
Pak mi bylo doporučeno at zkusím vymazat disk přes KillDisk tak jsem si stahl Active@ který killdisk obsahuje a kdyz ho nabootuju tak mi Disk také nenajde ale na rozdíl od instalace mi active@ najde USB ale v konečném důsledku mi to také NEPOMOHLO

Tak a to je asi vše co jsem doposud vyzkoušel pokud vás napadá jestě neco co bych mohl zkusit budu velicoue rád kdyz se o to se mnou podělíte.
jako nouzové řešení myslíte že kdybych koupil tuto desku :
http://eshop.zonecomp.cz/gigabyte73pvm-s2-geforce7100-775-ddr2-vga-dvi-sata2-glan-pcie-matx_d139703.aspx
Moje problémy by ustali ?
Předem děkuji Laky941