Ondoubkovy otázky Vyřešeno
- Madara
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Ondoubkovy otázky
Teorii
-
- Pohlaví:
Odporový drát se dá vyrobit např. v drátovnách, to asi doma nemáš. Ale lze "vykuchat" právě z těch výkonových odporů, žehliček a všeho kde se používá.
Aha
A co ten 100 Ohm odpor ze zdroje?Myslím že je výkonový,nebo alespon jsem si četl článek jak si vyrobit USB vyhřívač a tam bylo napsáno že je vhodné požužít ten velký 2cm odpor ze zdroje.

Spočítej si jak velký (nebo spíš malý) bude mít výkon 100ohmový odpor
Mimochodem, odporový drát je třeba vlákno v žárovce

Mimochodem, odporový drát je třeba vlákno v žárovce

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Pohlaví:
Jen pro informaci - když mi bylo asi 10, dělal jsem fotky. A jedna z podmínek byla udržet teplotu vývojky na 20 stupních. Pro vyhřívání jsem používal podobné odpory napájené z obyčejného vláčkového trafa. Samozřejmě kontakty byly zalité, aby se nedostaly do styku s vývojkou.
Pánové klobouk dolů před Vámi, nebo spíše vaší trpělivostí.
Ondoubku taky před Tebou smekám, že máš takový zapálení, ale představuješ si to všechno jako Hurvínek válku.
Nicméně abych jenom blbě nekecal pokud budeš chtít mám pro Tebe materiály ohledně základů elektřiny v PDF (odpory, ohmův zákon atd...), ale zase na druhou stranu ne netu je toho mraky...
Ondoubku taky před Tebou smekám, že máš takový zapálení, ale představuješ si to všechno jako Hurvínek válku.
Nicméně abych jenom blbě nekecal pokud budeš chtít mám pro Tebe materiály ohledně základů elektřiny v PDF (odpory, ohmův zákon atd...), ale zase na druhou stranu ne netu je toho mraky...
Nejdřív si to po sobě pořádně přečti!
-
- Pohlaví:
Ondoubku, zkus už myslet více jako bastlíř. Je úplně fuk, zda má odpor 2cm anebo je tlustý či hubený - má nějakou elektrickou hodnotu!
To co dává ITCrowd jsou staré výkonové odpory, ale dnes je uvidíš jenom v historickém rádiu!
To co dává ITCrowd jsou staré výkonové odpory, ale dnes je uvidíš jenom v historickém rádiu!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Ondoubku, jdi se koukat na Harryho Fotra. Dobře míněné rady nebereš a bez nich jen prudíš. Dokud elektroniku nebudeš brát vážně a nebudeš se učit i teorii, je celé toto vlákno o ničem 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Dobře...Tak jak to mám vytápět?Požadované odpory neseženu.
Žárovkou se mi to moc vytápět nechce.
Má vůbec cenu to vytápět?!Neohřeje se to samo dost?
Karlos:Ok.Mno tak už se holt nebudu ptát....
Žárovkou se mi to moc vytápět nechce.
Má vůbec cenu to vytápět?!Neohřeje se to samo dost?
Karlos:Ok.Mno tak už se holt nebudu ptát....
-
- Pohlaví:
2 modrý duch: taky jo, psal jsem když mi bylo 10.
Ale dvouwatové cihláče seženeš běžně v GM.

Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 13 říj 2012 20:52, celkem upraveno 2 x.
Souhlasím s Karlosem, Ondoubku, trochu se zamysli!
PS. Karlosi, čekám na reakci. Víš přece, o co jde?!?
PS. Karlosi, čekám na reakci. Víš přece, o co jde?!?
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Požadované odpory seženeš ve sběrném dvoře, jenom vědět kde je hledat.
Nicméně bez trochy teorie se nikam nepohneš. Nauč se třeba ten ohmuv zákon a pak si to spočítáš dříve, než ti zde někdo odpoví. Ostatně, pokud to bude stále dokola, pak už asi nikdo odpovídat nebude.
Nicméně bez trochy teorie se nikam nepohneš. Nauč se třeba ten ohmuv zákon a pak si to spočítáš dříve, než ti zde někdo odpoví. Ostatně, pokud to bude stále dokola, pak už asi nikdo odpovídat nebude.

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”