Dobrý den,
měl bych pár dotazů, který bych si konečně chtěl ujasnit jak to teda je
1) vyplatí se dneska použít SSD disk jako systémový disk? Kdysi dávno jsem četl, že SSD disky mají problém se čtením velkého množství malých souborů, jak to dneska je?
2) konkrétně uvažuji nad tímto diskem - http://www.alza.cz/ocz-revodrive-3-120gb-d258160.htm ,ale nevim jak se to bude chovat při zapojení k PC, bude potřeba něco nastavovat v BIOSu nebo mi to nabídně jako normální disk? (jako např. SATA disky)
3) má nějaký omezení na systém? např. na XP, windows7, winfows8 ? (mám na mysli hlavně win7-8)
4) jak je to se skutečnou přenosovou rychlostí? kolikrát se uvádí, že disk má max třeba 200Mb/s a ve skutečnosti je to kolem 120Mb/s
5) a co výdrž? na stránce uvádějí, že až 1M hodin, takže opravdu bude mít podstatě na celej život (dokud nebude rychlejší na trhu za rozumnou cenu), takovou výdrž?
6) jak je to se spolehlivostí? má nějaký problémy při čtení/zápisu a tak vůbec setkali jste se někdo s nějakým problémem u SSD, případně pokud někdo má PCI-E SSD?
bojim se právě toho, kdybych si to koupil, tak budou problémy třeba s kompatabilitou nebo nebude to takový jak si to představuju
Díky za info předem :)
PCI-E SSD disk jako system?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PCI-E SSD disk jako system?
1) spatne si vybavujes, problemy mely se zapisem
2) radeji se podivej do testovanych desek
3) pisou 7 a vys (alza Vista a vys)
4) viz testy na netu
5) vydrz je ovlivnena poctem zapisu (resp. celkovym objemem zapsanych dat), 1M hodin je tzv. stredni doba mezi poruchami, je uvadena pro srovnani s pevnymi disky
6) problemy byly, jsou a budou, nastesti se daji vetsinou resit novym firmwarem (viz. nove SandForce na Intelu)
Sel bych do vyzkouseneho bezproblemoveho SSD do SATA (Crucial M4, Samsung 830, Intel x20), rychlost PCI-e v desktopu nevyuzijes.
2) radeji se podivej do testovanych desek
3) pisou 7 a vys (alza Vista a vys)
4) viz testy na netu
5) vydrz je ovlivnena poctem zapisu (resp. celkovym objemem zapsanych dat), 1M hodin je tzv. stredni doba mezi poruchami, je uvadena pro srovnani s pevnymi disky
6) problemy byly, jsou a budou, nastesti se daji vetsinou resit novym firmwarem (viz. nove SandForce na Intelu)
Sel bych do vyzkouseneho bezproblemoveho SSD do SATA (Crucial M4, Samsung 830, Intel x20), rychlost PCI-e v desktopu nevyuzijes.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Re: PCI-E SSD disk jako system?
1) no dobře, tak zápis.. ale myslel jsem spíš to, jestli je dneska tenhle problom vyřešen
2-3-4) ok, podivám
5) takže když to dám jako systémovej, tak budu počitat kratší výdrž, ale i tak nějakých třeba 10let by to mělo fungovat bez problému ne?
6) ok, aspoň že to
SATA nechci.. deska mi podporuje max SATA2, což je sice 300Mb, ale vetšinou se to pohybuje kolem 220-250Mb/s... chci to přímo píchnout do sbernice přes PCI-E abych nebyl limitovanej díky SATA
krom toho já jsem celkem náročnej uživatel a opravdu (neptejte se proč) potřebuju rychlej zápis/čtení a samotný SATA mi brzdí PC díky disku... ale to je jedno, psal jsem se hlavně jak to je s PCI-E SSD diskem :)
2-3-4) ok, podivám
5) takže když to dám jako systémovej, tak budu počitat kratší výdrž, ale i tak nějakých třeba 10let by to mělo fungovat bez problému ne?
6) ok, aspoň že to
SATA nechci.. deska mi podporuje max SATA2, což je sice 300Mb, ale vetšinou se to pohybuje kolem 220-250Mb/s... chci to přímo píchnout do sbernice přes PCI-E abych nebyl limitovanej díky SATA
krom toho já jsem celkem náročnej uživatel a opravdu (neptejte se proč) potřebuju rychlej zápis/čtení a samotný SATA mi brzdí PC díky disku... ale to je jedno, psal jsem se hlavně jak to je s PCI-E SSD diskem :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3277
-
od Daniel_Jackson
Zobrazit poslední příspěvek
27 zář 2024 22:17
-
-
- 0
- 2095
-
od peta501
19 dub 2025 01:11
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 5162
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
-
- 5
- 1324
-
od mmmartin