Zdravím, potřebuju zjistit zda-li má cenu investovat do mého starého stolního PC. PC v tomhle stavu už je dost staré a hodně věci nestíhá. Zkoušel sem na něm i tvorbu videa a náhrávání, bohužel to už nerozjedu úplně na plno, částečně se to dá. Předem říkám, že sestava je vypsána podle Everestu.
Základní deska:
Gigabyte GA-965P-DS3 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
CPU:
DualCore Intel Core 2 Duo E6400, 2133 MHz (8 x 267)
Grafická karta:
NVIDIA GeForce 8400 GS (512 MB)
Pevný disk:
SAMSUNG HD160HJ (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)
RAM
Tady si nejsem jistý, jak ji zjistit, ale zřejmě ji mám sdílenou. Protože ve vlastnostech v tomto počítači to ukazuje 1gb a ve správci úloh 2gb.
PC by měl sloužit na hry i tvorbu grafiky či videí. Potřebuju vědět jestli mám investovat do něj, popřípadě by se hodilo přímo které součásti koupit( linknout) abych věděl, co do mého PC můžu dát, v případě jít rovnou dokoupit.
Děkuji za každou radu, kdybych něco špatně vypsal nebo informace byla nedostatečná, dejte mi vědět já to napravím.
Má cenu investovat do téhle sestavy?
Má cenu investovat do téhle sestavy?
Naposledy upravil(a) RoOfli dne 24 říj 2012 13:02, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Re: Má cenu investovat do téhle sestavy?
Chybí ti tu RAM, která je v tomto případě důležitější než HDD.
Nechybí
Chybí jen její velikost.
4 DDR2 DIMM

Chybí jen její velikost.
Naposledy upravil(a) satam dne 24 říj 2012 13:02, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tady si nejsem jistý, jak ji zjistit, ale zřejmě ji mám sdílenou. Protože ve vlastnostech v tomto počítači to ukazuje 1gb a ve správci úloh 2gb.
-
- Pohlaví:
a o tom to je.Chybí jen její velikost.
RoOfli píše:Tady si nejsem jistý, jak ji zjistit, ale zřejmě ji mám sdílenou. Protože ve vlastnostech v tomto počítači to ukazuje 1gb a ve správci úloh 2,459mb.
edit: omlouvám se, omylem sem místo quote dal odpovědět :X
Naposledy upravil(a) RoOfli dne 24 říj 2012 13:06, celkem upraveno 1 x.
Everest Ti vypíše i jednotlivé moduly, tak do něj koukni (tedy pokud nemáš je Home).
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Swapovací prostor:
Celkem: 2459 mb
Virtuální pamět:
Celkem: 3482 mb
Celkem: 2459 mb
Virtuální pamět:
Celkem: 3482 mb
To není ono. V Everestu - Základní deska - SPD. Tam máš vypsané moduly a překliknutím mezi nimi vlastnosti.
Velikost modulu 512 MB (1 rank, 4 banks)
Název modulu Transcend JM367Q643A-6
Typ modulu Unbuffered DIMM
Typ paměti DDR2 SDRAM
Rychlost paměti DDR2-667 (333 MHz)
Šířka modulu 64 bit
A pár dalších blbostí je v tom SPD. Snad sem Vám vypsal to správné a díky za snahu

A víc jich tam nemáš? Když otevřeš SPD, hned nahoře máš seznam modulů, pod tím jsou vlastnosti modulu, který je nahoře označený. Přečti a sečti je a máš celkouvou RAM nebo sem všechny vypiš. V podstatě stačí velikost a takt.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 20
- 9270
-
od domitea
Zobrazit poslední příspěvek
16 čer 2025 12:23