koupil jsem si vypalovačku http://www.alza.cz/lite-on-ihas124-19-d143307.htm ,která má SATA připojení.Moje základní deska to bohužel nemá.Existuje nějaká šikovná redukce,které by se to podařilo propojit?
Děkuji za info
Jak propojit SATA mechaniku, když na desce nemám SATA?* Vyřešeno
Jak propojit SATA mechaniku, když na desce nemám SATA?*
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 24 říj 2012 12:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis
Důvod: Upraven nadpis
Re: jak propojit?
Sata řadič do PCI slotu. Ale obávám se, že bude dražší, než vypalovačka. Nebude lepší vypalovačku vrátit, nebo vyměnit?
Pokuď máš ještě nějakou rezervu Wattu u zdroje,tak bych ti doporučil tuhle http://www.alza.cz/redukce-napajeni-pro-2x-d60072.htm .Hodilo by se to do budoucna pokuď plánuješ ještě nějaky upgrade.Do jednoho IDE můžeš dát dvě vypalovačky popřípadě dva HDD.Ale pokuď už nemáš v plánu přidávat další komponenty a nebo pokuď na to nemáš zdroj,tak tady je s jedním Sata vystupem. http://www.alza.cz/redukce-napajeni-pro-sata-d42345.htm
Gigabyte ga-870a-usb3 / Kingston 8GB KIT DDR3 1333MHz / AMD Phenom II X4 965 /
Sapphire HD 5750 1GB / Windwos 7 64bit / OCZ ModXStream Pro 600W / Akasa Freedom Xone
Sapphire HD 5750 1GB / Windwos 7 64bit / OCZ ModXStream Pro 600W / Akasa Freedom Xone
Nejde ani tak o napájení, to se vyřeší redukcí, ale nemá to kam narvat do desky...
-
- Pohlaví:
Tady máš , co potřebuješ: http://www.lan-shop.cz/redukce-ide-sata ... disk-72240
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Vzhledem k tomu, že redukce stojí téměř tolik jako nová vypalovačka, koupil bych jinou vypalovačku. Pokud jsi tuto bral přes internet, můžeš ji do 14 dnů vrátit.
Re: Jak propojit SATA mechaniku, když na desce nemám SATA?*
no je to upravená vypalovačka na xbox hry,proto jí vracet nechci
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych raději koupil SATA adaptér do PCI/PCIe slotu (dle základní desky)
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- rasty_kartas
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Souhlasím s uživatelem MiliNess. Podle mě je lepší koupit kartu do PCI/PCIe slotu než nějakou redukci z důvodu, že se redukce většinou připojuje jen na jedno zařízení. Karta má třeba 2x SATA a 1x IDE nebo 3x SATA atd., záleží kolik konektorů chceš a jaký chceš. Jak už tady zaznělo: Karta/redukce jsou BOHUŽEL přibližně na stejný cenový úrovni jako nová mechanika s vypalovačkou, ale pravděpodobně ti nic jiného nezbyde než koupit kartu.
ALE ZE VŠEHO NEJDŘÍVE BYCH ZJISTIL JESTLI MÁŠ VOLNÝ SLOT PCIe x1, POKUD NE TAK NORMÁLNĚ DO PCI. Od toho se odvíjí výběr karty.
Tady je odkaz, snad si vybereš(jsou tam i nějaký redukce, ale doporučuju vybírat mezi kartami): http://www.alza.cz/radice/serial-ata-raid/18848747.htm#f&limit=-1/1000&pg=1
Nedávno jsem se začal zabývat podobným problémem, protože kámoš to bude za chvíli taky potřebovat(chce si koupit další HDD a nemá dostatek SATA konektorů), tak jsem náhodně našel tyhle karty.
ALE ZE VŠEHO NEJDŘÍVE BYCH ZJISTIL JESTLI MÁŠ VOLNÝ SLOT PCIe x1, POKUD NE TAK NORMÁLNĚ DO PCI. Od toho se odvíjí výběr karty.
Tady je odkaz, snad si vybereš(jsou tam i nějaký redukce, ale doporučuju vybírat mezi kartami): http://www.alza.cz/radice/serial-ata-raid/18848747.htm#f&limit=-1/1000&pg=1
Nedávno jsem se začal zabývat podobným problémem, protože kámoš to bude za chvíli taky potřebovat(chce si koupit další HDD a nemá dostatek SATA konektorů), tak jsem náhodně našel tyhle karty.
CPU:Intel QuadCore i5-3470, 3400 MHz | GPU:Zotac NVIDIA GeForce GTX 560 Ti | RAM:2x 2GB A-Data DDR3 1600MHz | MB:ASRock H77 Pro4/MVP | Zdroj:FORTRON FSP600-80BPN 600W | Monitor:Samsung S24B300HL | Myš:A4tech F5 V-Track | Skříň:Cooler Master Dominator CM 690 Advanced NVIDIA Edition
-
- Pohlaví:
2Kartas - proč se vracíš k tématu, které je už přes měsíc mrtvé?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak propojit SATA mechaniku, když na desce nemám SATA?* Vyřešeno
Topic je starší jak 1 měsíc, předpokládám že tazatel problém již vyřešil...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3251
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
10 dub 2025 19:50
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7128
-
od Luk4579
01 kvě 2025 10:00
-
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 2997
-
od mmmartin
21 zář 2024 10:40
-
-
- 16
- 7656
-
od petr22
02 dub 2025 21:50
-
-
Jaký zdroj k této základové desce. x570 gaming edge wifi Příloha(y)
od ManemanTV » 14 pro 2024 13:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4889
-
od petr22
14 pro 2024 15:31
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”