Zdravím,
potřeboval bych pomocí macra sloučit data ze sešitů "data","data1","data2",.... (pokaždé jiný název souboru)
do sešitu "data konec". Oproti tomuto:
viewtopic.php?f=35&t=59539&p=432603&hilit=data+z+v%C3%ADce+se%C5%A1it%C5%AF#p432603
ale potřebuji přesunout data, která jsou za sebou v řádku, tedy spíše řádcích. Tj, vezme řádky, kde je něco v podkladových souborech, vloží je do cílového souboru, zavře podkladový soubor, otevře další podkladový,......
Asi bude stačit něco pozměnit v tom makru, protože principielně to funguje tak, jak potřebuju, jen to ukladá jinak.
Děkuji za pomoc.
sloučení dat z více sešitů Vyřešeno
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: sloučení dat z více sešitů
Asi bude stačit něco pozměnit v tom makru, protože principielně to funguje tak, jak potřebuju, jen to ukladá jinak.
Kdyby si přiložil ukázku co a kam se má zkopírovat bude to jednodušší. Nebo alespoň popiš přesněji.
Přiloženo.
Zadání je asi takové:
-mám cca 10 zdrojových souborů se stejným vzhledem (pravděpodobně budou mít několik záložek) - stejný vzhled rovná se stejné záhlaví
-nad těmito zdroji bude 11 soubor (datab) se stejným vzhledem (počet záložek - jejich název - bude odpovídat počtu záložek(project) v 10 zdrojových souborech)
-potřebuji, aby se mi do 11 souboru (datab) natáhlo za sebou vše, co je v těch 10 zdrojových souborech, ideálně do jednoho listu, plusem by bylo, kdyby to bylo i po jednotlivých listech (projectech)
-ze sumarizačního listu bych si poté udělal kontingenční tabulku
Zadání je asi takové:
-mám cca 10 zdrojových souborů se stejným vzhledem (pravděpodobně budou mít několik záložek) - stejný vzhled rovná se stejné záhlaví
-nad těmito zdroji bude 11 soubor (datab) se stejným vzhledem (počet záložek - jejich název - bude odpovídat počtu záložek(project) v 10 zdrojových souborech)
-potřebuji, aby se mi do 11 souboru (datab) natáhlo za sebou vše, co je v těch 10 zdrojových souborech, ideálně do jednoho listu, plusem by bylo, kdyby to bylo i po jednotlivých listech (projectech)
-ze sumarizačního listu bych si poté udělal kontingenční tabulku
- Přílohy
-
- Databaze.xlsx
- (54.97 KiB) Staženo 38 x
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nějak nechápu co se má vlastně kopírovat.
Je toto jeden z těch souborů nebo je to ten cílový do kterého se budou vkládat data?
Je toto jeden z těch souborů nebo je to ten cílový do kterého se budou vkládat data?
Ty soubory budou stejný jako tenhle cílový, jen se budou jmenovat po jednotlivých lidech. Kdyby bylo možné, aby mohli všichni zapisovat do jedné tabulky, té cílové, tak by odpadlo veškeré kopírování. Ono by to šlo udělat i tak, že bych si vždy otevřel těch 10 souborů a přes CTLR+C a CTRL+V bych to udělal ručně. Ale přes makro by to ulehčilo práci.
No v těch zdrojových souborech budou data, od buňky A2 až cca CB2 pro jeden řádek, těch řádků bude X, a zkopírovat se mají buňky v těchto řádcích do toho cílového souboru, nejdřív ze souboru třeba Novák bude třeba 20 řádku, na 21. řádek se vloží hodnoty ze zdrojového souboru Novotný, od 60 řádku zase hodnoty ze souboru Zdenda a tak dále. Tyhle soubory by byly v nějaké pevně daném adresáři.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je to uděláno tak, že
- musí být všechny sešity v jedné složce
- data co se mají kopírovat musí být na stejném listu ve všech sešitech
- cílový list se může jmenovat jinak
Vše je v makru hned na začátku
- musí být všechny sešity v jedné složce
- data co se mají kopírovat musí být na stejném listu ve všech sešitech
- cílový list se může jmenovat jinak
Vše je v makru hned na začátku

- Přílohy
-
- Databaze.xlsm
- (29.65 KiB) Staženo 89 x
Zítra to vyzkouším, dnes jdu s teplotou ležet do postýlky. Předem moc děkuji, už jsem si připadal natvrdle, že neumím ani vysvětlit, co se má kam kopírovat :)
Tak zatím to vypadá, že to funguje přesně tak, jak jsem potřeboval.
Ještě mám otázku, k tomu druhýmu bodu, DATA CO SE MAJÍ..., tj. funguje to tak, že data se berou vždy z jednoho listu (např. PROJECT BMW), nebo pokud bude více listů (BMW, AUDI, FIAT,...), tak se mi zkopírují vždy do těch stejně pojmenovaných listů v cílovém souboru?
Díky, Mejla
Ještě mám otázku, k tomu druhýmu bodu, DATA CO SE MAJÍ..., tj. funguje to tak, že data se berou vždy z jednoho listu (např. PROJECT BMW), nebo pokud bude více listů (BMW, AUDI, FIAT,...), tak se mi zkopírují vždy do těch stejně pojmenovaných listů v cílovém souboru?
Díky, Mejla
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je to udělané tak, že si v makru nadefinuješ list (pouze jeden) z kterého se to má kopírovat a list do kterého se to má kopírovat.
Pokud budeš chtít aby se kopírovalo více listů tak by se to muselo předělat
nebo si to makro dát do každého cílového listu a spouštět ho jednotlivě podle toho které listy chceš stáhnout.
Pokud budeš chtít aby se kopírovalo více listů tak by se to muselo předělat
nebo si to makro dát do každého cílového listu a spouštět ho jednotlivě podle toho které listy chceš stáhnout.
Děkuji, to je přesně to co jsem potřeboval, funguje parádně.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2660
-
od p3v4x
Zobrazit poslední příspěvek
21 črc 2024 18:39
-
-
více ssd na desku asrock b450 pro4 Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 03 lis 2024 16:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1474
-
od MrVoltz
05 lis 2024 08:17
-
-
-
Canon pixma ts5150 w11 nelze tisknout vice kopii na stranku Příloha(y)
od mrpcz » 20 kvě 2025 07:09 » v Vše ostatní (hw) - 4
- 2330
-
od petr22
20 kvě 2025 13:30
-