Výměna ventilátoru ve zdroji - jak správně postupovat?
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výměna ventilátoru ve zdroji - jak správně postupovat?
Co to je za redukci - z čeho na 3pin (nebo 3pin na něco?). Hoď sem foto té redukce.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
V základovce mám už plný fany, proto sem si koupil redukci na fan, a tam mám 4 -2x 12 V a 2x 5 V 2 sou černo červený a 2 žlotočerný a já potřebuju vědět který je který
http://www.czc.cz/akasa-redukce-4-pin-p ... 64/produkt
http://www.czc.cz/akasa-redukce-4-pin-p ... 64/produkt
-
- Pohlaví:
Je to tedy opravdu ventilátor ve zdroji, anebo ne?
Ano, koupil sem ventilátor normální a ten dal do zdroje. Akorád na základovce nemám volný FAN tak sem koupil redukci na fan. Ten co je ve zdroji má 3 pin. Mě jen zajímá kterej je 5 v a který je 12 V ten drát v té redukci.
-
- Pohlaví:
A já to znovu opakuji že ten ventilátor ve zdroji je připájený k DESCE ZDROJE a nevytahuje se někam ven. Copak nevidíš jak byl připojený ten původní?
Ale když chceš něco odpálit tak to připoj jak je libo.
Molex:
Ale když chceš něco odpálit tak to připoj jak je libo.
Molex:
- Přílohy
-
- molex_9192.jpg (10.77 KiB) Zobrazeno 258 x
Naposledy upravil(a) guest dne 19 pro 2012 13:05, celkem upraveno 1 x.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak do té redukce z jedné strany zasuň volný Molex ze zdroje a do jednoho z konektorů na druhé straně ten 3pin. Záleží na tom, jestli máš větrák na 5V nebo na 12V, to musíš zjistit Ty. 12V je žlutá, 5V je červená.
2BS: Ale lze ho připojit skutečně jednoduše přes tu redukci, kterou tazatel koupil a nemusí se hrabat ve zdroji.
2BS: Ale lze ho připojit skutečně jednoduše přes tu redukci, kterou tazatel koupil a nemusí se hrabat ve zdroji.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Já to nemám připojený v desce. Ten původní byl ale to sem odstřihl a ten nový zapojím do 3 pinu. TO nejde? :O
-
- Pohlaví:
2BS: Ale lze ho připojit skutečně jednoduše přes tu redukci, kterou tazatel koupil a nemusí se hrabat ve zdroji.[/
quote]
Když se nebude hrabat ve zdroji, jak tam potom ten ventilátor vymění? To ho vytáhne pinzetou přes díry v plechu?Já to nemám připojený v desce. Ten původní byl ale to sem odstřihl a ten nový zapojím do 3 pinu. TO nejde? :O
Ale všechno jde. Jenom nechápu proč takto komplikovaně když tam jde o zapojení dvou drátů na místo původního větráku. Budeš to mít někde na desce. Při čištění o to můžeš zavadit a potom odpálíš nejen zdroj, ale celé PC.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Prosím Tě, čti trochu pečlivěji naše příspěvky:
Pokud Ti už tohle nestačí, já Ti jinak poradit neumím.
"Hrabat ve zdroji" míněno vyndavat desku plošných spojů a něco na ní bastlit, když ani pořádně patrně neví, co.
Tak do té redukce z jedné strany zasuň volný Molex ze zdroje a do jednoho z konektorů na druhé straně ten 3pin.
Pokud Ti už tohle nestačí, já Ti jinak poradit neumím.
"Hrabat ve zdroji" míněno vyndavat desku plošných spojů a něco na ní bastlit, když ani pořádně patrně neví, co.
-
- Pohlaví:
Žádná deska se vyndávat nemusí. Pokud neumí ustřihnout a následně spojit a zaizolovat dva dráty, potom se v tom zdroji vůbec nemá hrabat, ale to už jsem psal dříve.
Je třeba znát svoje vědomosti a požádat o pomoc zkušenějšího. Koukat mu na ruce, zeptat se a příště už si to udělá sám. Všichni se učíme od zkušenějších!
Krom toho je třeba aby větrák ve zdroji běžel hned po jeho zapnutí a ne až po zapnutí PC kdy dostane informaci z desky!
Je třeba znát svoje vědomosti a požádat o pomoc zkušenějšího. Koukat mu na ruce, zeptat se a příště už si to udělá sám. Všichni se učíme od zkušenějších!
Krom toho je třeba aby větrák ve zdroji běžel hned po jeho zapnutí a ne až po zapnutí PC kdy dostane informaci z desky!
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ale to přes tu redukci poběží. Je to jen jiný způsob řešení, ale elektricky naprosto stejné, jen to jde "obloukem" přes vnější kabely zdroje.
-
- Pohlaví:
Tím si nejsem vůbec jistý. Sice bych za to ruce do ohně nedal, ale podle mne po zapnutí zdroje ještě neběží všechny větve zdroje. Ty se otevřou teprve v okamžiku kdy zapneme počítač a zdroj dostane signál z desky (propojí se tam dva kontakty/. Ale možná se mýlím.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem - 8
- 4935
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 08:36
-
-
- 2
- 2263
-
od viktorsavo
23 pro 2024 13:29
-
- 10
- 4479
-
od Montys
25 lis 2024 14:04
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11101
-
od bugicek7lpCZ
27 úno 2025 12:51
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”