Jak propojit bezdrátově 2 wifi routery?
Jak propojit bezdrátově 2 wifi routery?
Dobrý den,v obývaku máme wifi router Huawei EchoLife HG520i a internet od o2,ale pokoj mám o kus dál a o 1 patro níž tudíž signál už není 100% takže je to někdy docela pomalé.Teď sem si koupil wifi router TP-LINK WR842ND a chtěl bych na tu wifi v obýváku připojit tu svoji v pokoji a na ni se připojit s pc a i tiskárnu,ale vůbec nevim jak na to,něco sem už zkoušel,ale nikdy to nešlo.Děkuji za odpověď.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak propojit bezdrátově 2 wifi routery?
V návodu TP-LINKu to není napsáno?
Jestli tomu dobře rozumím, chceš nahradit Wifi z Huawei tím TP-LINKem? Asi by to šlo propojit kabelem a na TP-LINKu nastavit relay mode.
Jestli tomu dobře rozumím, chceš nahradit Wifi z Huawei tím TP-LINKem? Asi by to šlo propojit kabelem a na TP-LINKu nastavit relay mode.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
No a šlo by to nějak bezdrátově.Prostě bych chtěl aby mi v pokoji ten tp-link vysilal signal a přitom by nebyl s tim huawei spojen kabelem jen nějak signálem.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Snad ti tu někdo poradí. Můj názor je takový, že TP-LINK bude mít lepší dosah, takže by bylo lepší je umístit vedle sebe, propojit kabelem a nastavit to tak, že TP-LINK bude vysílat a Wifi při Huawei vypneš. Tak to mám alespoň já (akorát se Zyxelem), protože ten Huawei je shit. Už mám pátej.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
-
- Pohlaví:
Hledej v menu, nebo v manuálu položku repeater.
Hledal sem to,ale nic sem nenašel ono je tam hodně věcí co lze různě přenastavit a povolit či zakázat já se v tom úplně ztrácim.
-
- Pohlaví:
Zaškrtni v nastavení Wireless WDS. Měla by se objevit další nabídka.
a tady máš návod - sice je to pro jiné routery, ale sna to bude podobné. http://www.tenda.cz/sites/Upload/wds_navod/wds.pdf
a tady máš návod - sice je to pro jiné routery, ale sna to bude podobné. http://www.tenda.cz/sites/Upload/wds_navod/wds.pdf
ale ja se do toho 1 připojuji 10.0.0.138 a do toho noveho 192.168.0.1 ta to mam dat u toho noveho treba 10.0.0.139?
-
- Pohlaví:
Na ten první nesahej. Druhému povol WDS, nastav stejnou síť tj. přesně jak píšou 192.168.0.2. Vypni na druhém DHCP. Zvol mód repeater.
je tam SSID(to be bridged): tam asi napisu nazev site kam chci aby se pripojila?
-
- Pohlaví:
bridge ti umožní propojit dvě různé sítě. Ty potřebuješ prodloužit jednu síť. Takže mód bridge nebude to pravé. Může router pracovat v režimu repeater? Ale jinak máš pravdu. SSID je SSID prvního routeru.
Tak já zkusim nejdřív podle toho navodu,a pak sem napíšu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Staré routery značky Zyxel mají kritickou zranitelnost
od postcd » 06 úno 2025 17:57 » v Vše ostatní (bezp) - 0
- 9223
-
od postcd
Zobrazit poslední příspěvek
06 úno 2025 17:57
-
-
- 3
- 2510
-
od Dolpi
01 pro 2024 21:36
-
-
Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV
od walderan » 15 led 2025 12:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 3093
-
od walderan
18 led 2025 17:51
-
-
- 7
- 5240
-
od peta501