Váš oblíbený prohlížeč?

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Prohlížeč?

Internet Explorer
1
1%
Mozilla Firefox
29
35%
Google Chrome
33
40%
Opera
14
17%
Maxthon
2
2%
Jiný
4
5%

Celkem hlasů: 83

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Váš oblíbený prohlížeč?

Příspěvekod Ltb » 12 úno 2013 09:16

Je zajímavé, kolik se tu sešlo Opera users s názorem, že poslední dobou je Opera horší a horší. Já jsem u Opery už řadu let, možná i 10 a posledních pár měsíců mě začíná čím dál tím více vadit. Aktuálně bojuji se zvláštním problémem, kdy se mi některé stránky načtou až po refreshi. Je to dost nepříjemné, protože se tak děje u denně navštěvovaných webů...snažil jsem se vyřešit vším možným od pročištění historie, cache po reinstalaci a úplné vymazání zbytkových souborů. Pak to zázračně ustalo a Opera začla fungovat....po novém updatu dělá to samé :wtf: Nyní vážně zvažuji přechod k FF.

Snad jen pro zajímavost níže uvádím žebříček prohlížečů, jak to vychází u nás, na PC-HELPu. Žebříček vychází z návštěv za rok 2012, jde téměř o data od 3mil. unique users, takže myslím, že jde celkem o referenční čísla.
prohlizece_2012.jpg

X: no máš slušně vytuněný FF, jen co je pravda 8)

Reklama
adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod adavyp » 12 úno 2013 09:53

Jaké máte zkušenosti s FF na Win XP. Pár lidí si stěžuje, že po dalších a dalších updatech to zlobí i po pravidelné údržbě.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 12 úno 2013 10:03

Používám FF z důvodu velké možnosti úprav, skinování, apod. Chvílí jsem zkoušel i Chrome, ale má strašný memory leak a taky nemám rád, když mě prohlížeč špehuje a pak mi podle toho cpe reklamy a nebo se sám bez mého vědomí na pozadí aktualizuje...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

_vcn
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod _vcn » 12 úno 2013 11:41

Je to pravda s tou Operou. Zatím zůstávám, ale už moc nechybí k tomu, abych ji odsunul spíš jen na vedlejší účely (stahování, ...)
a začal používát něco jinýho (nejspíš Chrome). S Youtube to byl taky boj a i když už je to lepší, tak pořád je občas problém.
Je to dost škoda, protože jinak byla Opera téměř bezchybná (až na tu chybu s ukončením - to už je celkem opravený).
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 12 úno 2013 13:33

jo ten youtube je solidně roz..
mě se hlavně líbí ten parádní správce hesel :-) uložim třeba 20 jmen + hesel na jeden web a můžu si vybrat + je tam kontrola na hlavní heslo, prostě parádička
funkce jako email, rss, poznámky, synchronizace, myšové gesta rychlý přístup, automatický refresh to prostě stále vyhrává nad chybama
navíc jsem nějak u Chromu nenašel anonymní záložku, překlápávání ctrl+tab na poslední otevřenou záložku
Chrome je na verzi 28 (nebo kolik :lol: napíšu tenhle příspěvek a bude další verze..) dost slabě vybavený, ale je zas pravda, že to je jen prohlížeč

Ltb: ten refresh je opravdu zvláštní, já už místo F5 používám ctrl+F5 jsou to fakt zajímavé chyby toto :-)
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 12 úno 2013 15:32

Já jsem u Opery snad už opravdu jen z nostalgie... :roll: Využívám pouze Speed Dial, Mouse gestures + se mi líbí její rychlost načítání a nízká HW náročnost (alespoň ve srovnání třeba s MSIE).

CZechBoY: Rozumím tomu správně, že i ty máš problém s refreshem v Opeře? Např. Google Account je v ní poslední dobou téměř nepoužitelný...

Arha
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Arha » 12 úno 2013 15:34

Ještě donedávna jsem byl u Opery. Nicméně mi začala blbnout, stránky se otevřely až po opakovaném kliknutí Refresh, momentálně používám Chrome.
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 12 úno 2013 16:50

Ltb: tak já dělám weby a když dám refresh tak se zobrazí stará verze a pak si lámu hodinu hlavu nad tím, proč to nejde
takže jsem přešel na refresh přes ctrl+F5

youtube se mi zdá, že funguje, ale HTML5 verze byla nějaká divná tušim
iPhone XS

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 12 úno 2013 18:17

Taky jsem na Opeře a k posledním verzím bych měl pár připomínek. Naštěstí převážně jen youtube. HTML5 youtube má zasekané ovladací GUI, flash youtube paradoxně míň vytěžuje počítač. A znamý bug nenačítání youtube z externích stránek, v poslední verzi to už ale asi aspoň u mě opravili.

U opery setrvávám právě kvůli subjektivní rychlosti, speeddialu, gestům myši a hlavně mé databázi hesel, kterou bych do jiných prohlížečů dostával horko těžko a všechna hesla si nepamatuju
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 12 úno 2013 23:02

jo to vždycky dojdu na web a Opera heslo ví a ani já sám nevim, že jsem na tom webu někdy byl :lol:
taky mě dostává možnost nastavit si jakoukoliv zkratku pro cokoliv, škoda, že nemají v nápovědě vypsané co všechno se dá použít :-(
iPhone XS

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jaojao » 13 úno 2013 07:40

Tak včerejškem jsem se vrátil též k té trojkové verzi FF
(nelíbila se mi nekompatibilita nových verzí s některými vychytávkami, např. Mr tech toolkit, aj......,... a tak jsem to zařízl taky) :smile:
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 13 úno 2013 13:37

http://www.zive.cz/bleskovky/opera-prec ... fault.aspx
tak asi opera skončí úplně :D

dneska jsem byl nucen pár minut jet na Chromu a musim uznat BÍDA A UTRPENÍ! s jednou záložkou laguje hůř jak IE fakt že jo :D
iPhone XS

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”