Jaký jazyk má budoucnost programovat? Vyřešeno
Jaký jazyk má budoucnost programovat?
V programování jsem téměř neposkvrněn (až na Pascal o kterém jsem zjistil že je na...). A rád bych věděl v jakém jazyku se začít učit programovat.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jaký jazyk má budoucnost programovat?
proč je Pascal na trojtečku? tedy v tvém případě tři tečky…
pokud ti je programování na tři tečky tak se do toho nemotej né?
jinak budoucnost má určitě PHP, protože je už takových aplikací, že min na 10 let bude práce dost
pokud ti je programování na tři tečky tak se do toho nemotej né?
jinak budoucnost má určitě PHP, protože je už takových aplikací, že min na 10 let bude práce dost
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
Budoucnost ma vse, co je multiplatformni - napr. Java
Aplikace pro PC se zatim jeste pisou v Ccku.
Aplikace pro PC se zatim jeste pisou v Ccku.
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
budoucnost patří webu, desktop jde ke dnu, mrkni kolik se prodává desktopů
to bys musel dělat nějaký supr aplikace, třeba hry aby ses uživil
to bys musel dělat nějaký supr aplikace, třeba hry aby ses uživil
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Jak to vidím já, tak nejdříve ze všeho, je potřeba se naučit programovat. Tedy přesněji, naučit se přemýšlet, jako programovací stroj. Na cokoliv se podíváš, musíš vidět v souvislostech "KDYŽ udělám tohle, PAK se stane tohle, JINAK se stane tohle". V této fázi je jedno, v jakém jazyce to bude, základem je myšlení, jazyk je jen způsob, jak myšlenku vyjádřit. Již jsem psal hodněkrát, že programovaní se netýká jen počítačů. Rozhlédni se okolo sebe a asi neuvidíš mnoho věcí, které by dnes funfovaly bez programu. Pračka, myčka nádobí, kuchyňský robot, auto, elektronické hračky pro děti, semafor na křižovatce, zabezpečení železničních přejezdů, stroje ve fabrikách... Já konkrétně se věnuji naposledy zmíněným strojům. Mám za sebou asi padesátku tu jednodušších, tu složitějších strojů, kde jsem navrhl elektrická a pneumatická schémata, naprogramoval je a pochopitelně i oživil a nakonec je předal do výroby. Nejsem v extrémním balíku, což je parametr, který tě asi motivoval k dotazu. Beru asi dvojnásobek průměrného platu. Ale i tak je příjemný pocit vidět, že tvoje "hračky" fungují, usnadňují lidem ve výrobě práci, neubližují jim v podobě úrazů. Možná to zní blbě, ale je to tak.
Na postech, kde tečou pytle peněz po zdi, za programy k počítačům, je obrovská tlačenice a uspějí jen ti nejlepší. Ti co neuspějí, jen paběrkují, nebo se jdou nakonec živit jinak
Na postech, kde tečou pytle peněz po zdi, za programy k počítačům, je obrovská tlačenice a uspějí jen ti nejlepší. Ti co neuspějí, jen paběrkují, nebo se jdou nakonec živit jinak

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Jen upozorňuji jsem na "základce" a rád bych šel na nějakou IT střední školu (na Zlínsku). Nejlépe na tuto http://www.creativehill.cz/vyvoj-pocitacovych-aplikaci . Níže na té stránce je napsáno co tam učí no problém je v tom, že na tu školu je nutno dělat talentovky a bohužel jak už jsem řekl předtím jsem zkoušel jen ten "matematický" Pascal a já jak už tady řekl karlos neumím (spíš nevím jestli umím) myslet jako Programátor. Ale mně osobně by bavil vývoj her. Vím, že to není jen o programu, ale i o 3D modelech třeba ze Cinema 4D, ale to by mě osobně bavilo.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Od toho je ta škola, aby tě to naučila. Určitě po tobě nikdo nebude chtít u přijímaček hotový program. Zjisti si v té škole, co obsahují talentovky a budeš o fous moudřejší. Myslím si však, že není moc rozumné jít na takový obor, když jediné co víš, je to, že chceš brát ranec peněz. Spíš bych ti doporučil studium nějakého oboru věnujícího se elektronice. Elektronika a programování jdou ruku v ruce a dnes těžko můžeš vědět, čím se opravdu budeš živit. Toto řešení ti dává trochu širší pole pro manévrování v profesích, namísto příliš jednostranně zaměřeného, tebou preferovaného oboru. Je zde totiž riziko, že nebudeš mít dostatek talentu pro programování, aby ses v praxi uplatnil a budeš sice programový expert s papírem, který však nebude mít šanci se chytit v oboru a bude nad pivem slintat o zk.....ých poměrech. Pár takových kluků znám... 
Tak tady jsou kritéria pro přijetí: http://www.creativehill.cz/kriteria-prijeti
Takže není nutné umět programovat, je nutné mít talent...

Tak tady jsou kritéria pro přijetí: http://www.creativehill.cz/kriteria-prijeti
Takže není nutné umět programovat, je nutné mít talent...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Znám kriteria přijetí jen chci u těch talentovek překvapit, ukázat víc než ostatní.
Budoucnost patří mobilním technologiím, takže aplikace pro Android, iOS, případně HTML5 :)
Nemusíte mi pořád psát, že jsem Bůh, já to vím.
Ok, ale jakým jazykem začít takovéto aplikace programovat.
U každého je to jiné, ale všechny mají stejný základ.
Ať se učíš, C#, Delphi, atd... všechno stejný základ :) jen je u každého jazyku pár změn v zápisu a v syntaxi.
Ať se učíš, C#, Delphi, atd... všechno stejný základ :) jen je u každého jazyku pár změn v zápisu a v syntaxi.
Nemusíte mi pořád psát, že jsem Bůh, já to vím.
No to už se někam dostáváme takže co doporučujete ? A hodně lidí tady taky doporučují Karla na naučení základů co si o tom myslíte ?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Recenze Asus RT-BE58U – připraven na budoucnost
od KingGustavo » 02 říj 2024 18:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 3320
-
od BL!zZard