DVD přehrávač vs PC - formát obrazu velmi špatný.

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Mattonius
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

DVD přehrávač vs PC - formát obrazu velmi špatný.

Příspěvekod Mattonius » 18 úno 2013 14:15

Dobrý den, Hledal jsem různé návody na netu, ale nikde jsem nenašel to co by mě pomohlo, proto se obracím na vás :smile:
mám tento problém:
1) Udělal jsem video sestřih ze svatby v Windows Movie Maker (nesmějte se :smile:) a uložil jak v 1080x720 i 854x480.
2) Dále jsem stejně udělal i pouze fotky podbarvenou hudbou do filmového pásu v 1080p.
3) Udělal jsem si DVD menu v Windows DVD Maker (mě to stačilo abych se s tím naučil - nikdy předtím jsem menu nedělal).
- Každopádně ať to nechám vypálit přes DVD maker nebo přes Ashampoo jako DVD video, převede to klasicky do kodování PAL 704x576 nebo NTSC 720x486,
ztrátu kvality chápu že nebudu mít FUll HD jako na Blu-ray, ale i tak to na DVD přehrávači vypadá pěkně a nic není zkreslený, ať je to vypálený pod PAL/NTSC 4:3 nebo 16:9.
- Problém ovšem je, když to samé DVD dám do PC, video je nepoměrně zužený a zrovna nepěkně zdeformovaný - spíš ošklivý (přikládám screeny jak vypadá originál a jak, když to projde vypalováním - 2 videa nahoře před, 2 dole po vypálení).
V DVD přehrávači je vše krásně roztáhlé na celou obrazovku a postavy na videu vypadají v pohodě, ovšem na PC se stejným DVD vypadají jak z pohádky Dlouhý, Šíroký a možná ještě někdo ...

- Co chci. Udělat DVD i s menu tak, aby výsledek byl takový, že v PC to bude nezkreslený. Napadlo mě nějak manualně udělat VIDEO_TS zda by to pomohlo, ale nevím jak.

Prosím o rady jak to udělat i s DVD menu popř v jakým programu a jakým způsobem aby výsledek byl na platformách stejný. Děkuji a případné dotazy zodpovím.
-Používám Ashampoo burning studio 10
Přílohy
2.jpg
1.jpg
video_test.jpg
Naposledy upravil(a) Mattonius dne 18 úno 2013 14:39, celkem upraveno 3 x.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: DVD přehrávač vs PC - formát obrazu velmi špatný.

Příspěvekod guest » 18 úno 2013 14:21

Vítej na PC-Help!

a) ty obrázky se mi nezobrazí
b) dej ty obrázky sem jako přílohu. Nevíš-li jak, koukni na záložku výše "jsem tu poprvé"

Mattonius
nováček
Stav:

Příspěvekod Mattonius » 18 úno 2013 14:24

Přiloženo :thumbup:

guest

Příspěvekod guest » 18 úno 2013 14:31

Popravdě, mnoho tam nevidím. Sice vidím rozdíly, ale nepoznám co je dobré a co je špatné. Jak to vypadá v jiném přehrávači?

Mattonius
nováček
Stav:

Příspěvekod Mattonius » 18 úno 2013 14:42

Opět přiloženy 2 soubory nahoře, to nahoře by bylo po vypálení ( je to pouze náhled z Ashampoo přehrávače) i tak tam je vidět jak je to ořízlý.
Jsou to neutrální obrázky, nechci sem moc dávat celé obličeje, každopádně je vidět, že to je zdeformovaný, a když tam jsou vidět obličeje a stojí někdo přímo tobě, je to dost znát že dotyčná osoba jaksi zhubla.

guest

Příspěvekod guest » 18 úno 2013 14:48

Neupravuj původní příspěvky, ale vkládej to do dalších. To je dle mého názoru nastavením přehrávače. Pokud to jde na DVD přehrávači, pak je to O.K.

Mattonius
nováček
Stav:

Příspěvekod Mattonius » 18 úno 2013 14:52

No bohužel to nastavením přehrávače není. Prostě chci aby to co je například 720x480 bylo vypáleno jako DVD medium rovněž v 720x480 a né v nějakým blbým PAL, s kterým skvěle pracují televize ale ne PC.

Prostě chci aby když mám video, vypálím ho jako DVD video, který mě lehce přehraje dvd přehrávač, a pak ho dám do PC, abych měl to stejný video který jsem vypaloval a ne nějaký ořízlý.
Naposledy upravil(a) Mattonius dne 18 úno 2013 14:55, celkem upraveno 1 x.

guest

Příspěvekod guest » 18 úno 2013 14:54

Ashampoo sice mám, ale film jsem v tom nikdy nedělal, tedy s tím nemám zkušenost. Zkus to v NERO, je to trial a měl by fungovat 15 dní. Pak budeme moudřejší.

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 18 úno 2013 15:15

DVD formát je a priori formát pro TV - u nás v systému PAL - a je mi líto, pro PC je DVD formát ten "černý vzadu", takže mám obavy, že při přehrávání DVD (mmch WMP v základu pro něj nemá kodek) přes PC se bez dodatečněho nastavení, pokud bude vůbec možné, neobejdeš.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 18 úno 2013 15:35

Mattonius píše:Co chci. Udělat DVD i s menu tak, aby výsledek byl takový, že v PC to bude nezkreslený. Napadlo mě nějak manualně udělat VIDEO_TS zda by to pomohlo, ale nevím jak.

Prosím o rady jak to udělat i s DVD menu popř v jakým programu a jakým způsobem

Zkoušel jsi, jaký je výsledek z tohoto programu: Convert X To DVD 4.0.12.327+CZ - ? Nevím ale, jaký máš původní formát, jestli MPEG2, tak to snad ani není vhodné / možné, ale je to nejjednodušší způsob, jak stvořit DVD-Video s jednoduchým menu. Ještě existuje profesionální způsob, ale je velmi komplikovaný ... DVD Lab (Pro)

Obrázek

guest

Příspěvekod guest » 18 úno 2013 16:43

peyrac10 píše:DVD formát je a priori formát pro TV - u nás v systému PAL - a je mi líto, pro PC je DVD formát ten "černý vzadu", takže mám obavy, že při přehrávání DVD (mmch WMP v základu pro něj nemá kodek) přes PC se bez dodatečněho nastavení, pokud bude vůbec možné, neobejdeš.

Já nejsem zdaleka znalec formátů a vytváření DVD. Nicméně jsem jich v Pinnacle a Neru vytvořil více jak st o a všechny fungují jak na přehrávačích tak v PC.

Mattonius
nováček
Stav:

Příspěvekod Mattonius » 18 úno 2013 17:00

to Blue Spirit : Aby jsme si rozumněli, videa fungují na obou platformách (PC/DVD přehrávač) ovšem vždy je to někde divně oseknutý.

Tak jsem to vytvořil v Neru, ovšem opět nabídka zda chci PAL nebo NTSC a po tom co mi to řeklo, že mám většinu dílů v PAL, tak že se doporučuje abych tuto možnost ponechal. Nechal jsem to v PAL a co se nestalo, tentokrát to v PC vypadá slušně, kvalita se dost razantně snížila (oproti Windows DVD maker) a obraz je lezhce zdeformovaný na DVD přehrávači. a to co se týká výšky, je nižší. Asi mi fakt nezbývá nic jinýho než udělat 2 rozdílný DVD, na jedno napálím verzi pro PC a na druhý pro Přehrávač, protože jsem fakt netušil že i tadyty programy jako Nero a Ashampoo udělaj z těch videií fakt hnus. Po dvouch dnech moření se s tím, už nebudu zkoušet nic ještě těžšího. Maximálně zkusím ještě ten ConvertX.
Každopádně děkuji všem za ochotu mi pomoct s vyřešením tohohle problému.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Špatný disk? Nebootuje Příloha(y)
    od tuningrob » 12 pro 2024 20:39 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    4
    3792
    od tuningrob Zobrazit poslední příspěvek
    13 pro 2024 22:20
  • Trhání obrazu při 60 FPS
    od FoLLoW3r » 07 úno 2025 23:50 » v Hry
    1
    3657
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    09 úno 2025 18:54

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”