Acer Aspire 5750G nešel dva dny zapnout... Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Lukex86
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Acer Aspire 5750G nešel dva dny zapnout...

Příspěvekod Lukex86 » 18 led 2013 14:43

Děkuji za Rady, hlavně s tím ebay. Notebook si nechám zaslat zpět a zkusím ho opatrně rozebrat a omrknout to jak to vypadá. Jestli to nestačí vyčistit sprayem na kontakty, kdo ví? Pokud to nepomůže tak si objednám novou desku. Na ebay je za 3100kč včetně poštovného. Jen nevím zda.je graficky čip usazen v patici, nebo jestli je napájený, to by byl problém.

--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Led 2013 14:45) ---

Pak ještě koupit pastu pod procesor atd a snad se mi vše povede a PC poběží jak má..

--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Led 2013 14:56) ---

Průběžně Budu informovat o dalším postupu. kdyby to šlo vyčistit bylo by to fajn. třeba si chtěl technik jen namazat kapsy a hezký vydělat. jinak jsem elektrikář ale elektroniku už moc nedělám, ale myslím, že bych to mohl zvladnout

--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Led 2013 15:58) ---

Reklama
Lukex86
nováček
Stav:

Příspěvekod Lukex86 » 24 led 2013 17:12

Tak dneska se mi notas vrátil jak jsem zamítnul tu opravu. Podle videa na youtube.com

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=maoRU9NhyJo

Jsem notebook úspěšně rozebral úplně do šroubku - teda jen to co bylo nezbytně nutné...

Podle servisu byl notebook prolitej a následně zoxidovali kontakty, nevím co stím dělali, nebo nedělali ale já krom asi dvou míst, kde se mi to "nezdálo" jsem nic nenašel, ale přece jen jsem se rozhodl desku vyčistit specialním sprayem na citlivou elektroniku a jemným zubním kartáčkem. Nejprve jsem vyndal baterií cmosky.
(Sprey je jedinečný hlavně v tom že sám vyprchá a zanechá ultračistý povrch a odstraňuje oxidaci atd. - Aspoň to výrobce píše..)

Tak jsem opatrně přejel celou desku, kousek po kousku a zbytky jsem radši vyfoukal stlačeným vzduchem (z konektorů a z nějakejch součástek) a takhle jsem postupoval 3x.
Naštěstí na desce nejsou stopy toho, že by nějaký odpor, či jiná součástka hořela a pod. nikde nic není koukal jsem i pod lupou a fakt důkladně.

Takže to ještě nechám odpočinout a pak to zkusím z části složit a zapnout - mě teoreticky stačí když se mi rozeběhne větráček...

Tak dyžtak držte palce, já budu jen rád.. Pak písnu jak to dopadlo.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 24 led 2013 17:57

Tak držím palce, ale naděje moc nedávám.

Lukex86
nováček
Stav:

Příspěvekod Lukex86 » 24 led 2013 20:05

Tak jsem to vyzkoušel a bohužel nejde to, pořád stejný problém. Takže složeno do původního stavu a objednávám servis ABAX - pokud to budou umět za rozumnou cenu opravit tak max do 4.tis tak to tam nechám spravit, jinak si to nechám poslat zpět zaplatím 300kč za dopravu a objednám si přes ebay novou desku. Mám z acer servisu napsán konkrétní typ desky a ta se dá pořídit za 3.tis.

Jen ještě nevím zda-li grafický čip Nvidia GT540M je v patici, nebo je na tvrdo zapájený to by byl problém. Pak jsem přišel na to, že je ještě jeden stejný typ notasu jako mám já, ale nemá právě nvidia čip a jede jen na integrovanou grafiku - tak nevím jestli jsou dva typy desek, nebo jen jedna...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 24 led 2013 20:14

A koukl si na ceny Abaxu? To snad nemá cenu.

Lukex86
nováček
Stav:

Příspěvekod Lukex86 » 25 led 2013 15:50

Koukal jsem tam na ceníky a pak jsem tam našel nějakou historií oprav, někdo měl hodně podobný ntb acer jako já a polil si ho červeným vínem, taky reklamace zamítnuta a cena 7500kč oprava a oni to vyčistili a vyměnili pár SMD součástek a oprava 3200kč... To by šlo kdyby to za tolik opravili. Jinak v jiných servisech jsou ty ceny hodně podobný. Hlavně mají na to vybavení a to já nemám.. V pondělí ho vyzvednou tak jsem zvědav za kolik to bude opravený jestli víc jak za 4tis tak si desku koupím přes ebay a vyměním si to sám a budu to mít za max 3500 se vším všudy - když počítám ještě pastu pod procík.. Jen aby tam byla patice na nvidia chip to bych byl v háji..

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 25 led 2013 16:12

Grafiky v noteboocich jsou az na vyjimky (MXM) pripajene na zakladni desce.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Lukex86
nováček
Stav:

Příspěvekod Lukex86 » 25 led 2013 16:50

hmm jsem si to myslel to je blbý, předpokládám že to tam sám nenapájím mikropájkou natož odpájet ze staré desky, na to mají v servise ty robotický mašinky - teda aspon myslím že je to na to - viděl jsem video baba to naprogramovala a přijela k desce taková ruka a vycucla z něj procík, jestli to umí letovat a pod. to nevím..

--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Led 2013 16:52) ---

mám strach hlavně z toho že kdybych si objednal desku přes ebay tak mi přijde zrovna deska kde ten chip nvidia bude chybět a co já stím potom :-(

Lukex86
nováček
Stav:

Re: Acer Aspire 5750G nešel dva dny zapnout...  Vyřešeno

Příspěvekod Lukex86 » 20 úno 2013 19:23

Vyřešeno opravou v abax servise za 4300kč, no to bylo to drahý pivo. Už si dam pozor. Nová deska v ebay by vyšla na stejno. Takze vyřešeno. VŠEM děkuji za pomoc.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Acer Aspire ES11 problem Příloha(y)
    od BIOSTAR200 » 16 črc 2024 22:44 » v Problémy s hardwarem
    28
    6168
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    24 črc 2024 22:48
  • Acer Aspire ES11 problem
    od BIOSTAR200 » 16 črc 2024 18:17 » v Problémy s hardwarem
    6
    1914
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 črc 2024 22:32
  • Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
    od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8...
    6
    4156
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    09 led 2025 21:48
  • Hladam ovladace na Acer REVO M1-601 win10
    od antikpp » 05 dub 2025 15:45 » v Problémy s hardwarem
    14
    3676
    od antikpp Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 23:19

Zpět na “Problémy s hardwarem”