Jaký je maximální výkon USB? Vyřešeno
Re: Výkon USB
Eh, no jestli se bere ještě středoškolák jako dítě, tak dobře :) .. Když to žere tolik, proč to vůbec vyrábějí, když to nesedí do norem? Teď mě napadlo, co takhle USB nabíječka do 220? Viděl jsem už hodně typu s rozdílem v napětí, kdybych nějaké sehnal, tak by to mohlo jít, ne?
Acer Aspire V15 Nitro II (VN7-592G-56MS)
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
NVIDIA GeForce GTX 960M 4GB GDDR5
SSD Crucial BX200 - 480GB
Intel Core i5-6300HQ
8GB RAM DDR4
NVIDIA GeForce GTX 960M 4GB GDDR5
SSD Crucial BX200 - 480GB
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výkon USB
Dovolím si jednu trošku divnou poznámku: Viděl nebo četl někdo někdy ty oficiální normy? Těžko, protože nic takového neexistuje. To, o čem se tu bavíme/dohadujeme jako o normách, jsou pouze jakési rádoby (a možná víceméně mlčky) dohodnuté standardy, které by se asi měly dodržovat. Nic z toho není závazné a panuje tu tedy něco jako volná tvorba.
Řekněme tedy, že ty "rádoby normy" jsou pouze jakási nezávazná doporučení a dodržovat je nikdo nemusí. Pak se může stát, že - trochu přeženu - USB port bude schopen na 5V dodat klidně 2-3A (a to jsem možná při zemi) a výrobce moc nezajímá, že se přitom příslušný plošný spoj kroutí jak žížala a barví do červena. To malé procento, které to nevydrží opraví v záruce a to, co odejde po záruce, mu přináší jen další peníze.

Řekněme tedy, že ty "rádoby normy" jsou pouze jakási nezávazná doporučení a dodržovat je nikdo nemusí. Pak se může stát, že - trochu přeženu - USB port bude schopen na 5V dodat klidně 2-3A (a to jsem možná při zemi) a výrobce moc nezajímá, že se přitom příslušný plošný spoj kroutí jak žížala a barví do červena. To malé procento, které to nevydrží opraví v záruce a to, co odejde po záruce, mu přináší jen další peníze.

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Re: Jaký je maximální výkon USB?
to zapoj do zdroje 5v a máš anper kolik chceš
-
- Pohlaví:
Jistěže na to norma existuje - IEEE 1394.
http://platea.pntic.mec.es/~alopez1/web ... %20USB.pdf
http://www.ieee.cz/
Naposledy upravil(a) guest dne 03 bře 2013 22:12, celkem upraveno 1 x.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Ale fuj: Jednak žádné "anpéry" neznám a jednak jich - ale ampérů - nemůže mít kolik chce, ale jen tolik, kolik je příslušný zdroj schopen dodat 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
ale těch beden si může takych zapojít kolik chce.tam už je to jinak brané,jsou tam ochrany,takže jednoduše mu to kopne pojístky,ale jestli chce krmit těch 20 wattu tak si to může dat naplno třeba až mu sateliti rupnou...
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Blue Spirit píše:Jistěže na to norma existuje - IEEE 1394.
Je mi líto, sice neumím španělsky, ale tato "norma" se zabývá hlavně standardem IEEE 1394 a je to "norma" přesně tohom typu, o kterých jsem napsal ve svém předchozím příspěvku. Druhý odkaz k tomuto tématu neříká vůbec nic.
Jinak viz např. http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_1394

--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Bře 2013 22:21) ---
matesfox píše:ale těch beden si může takych zapojít kolik chce.tam už je to jinak brané,jsou tam ochrany,takže jednoduše mu to kopne pojístky,ale jestli chce krmit těch 20 wattu tak si to může dat naplno třeba až mu sateliti rupnou...
Ale teď už jsi úplně mimo mísu. Zkus si přečíst nějaké základy elektrotechniky, nauč se Ohmův zákon a další zákony související a sám dojdeš k závěru, že jsi napsal docela slušný blábol

-
- Pohlaví:
To peyrac, ty nejsi přístupný žádnému argumentu a jediné správné argumenty jsou ty tvoje. Předně sis to měl přečíst. Končím!
Druhý odkaz byl specíálně pro Tebe, abys věděl co je to IEEE.
/To že jsem nějakou normu neviděl anebo ji neznám neznamená, že neexistuje. The End.
Rozhraní IEEE 1394, který byl vypracován v pozdní 1980 a brzy 1990 by Apple jako FireWire, je sériová sběrnice standard rozhraní pro vysokorychlostní komunikaci a izochronní real-time přenos dat. 1394 je srovnatelná s USB a často jsou tyto dvě technologie jsou posuzovány společně, i když USB má větší podíl na trhu.
Druhý odkaz byl specíálně pro Tebe, abys věděl co je to IEEE.
/To že jsem nějakou normu neviděl anebo ji neznám neznamená, že neexistuje. The End.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
2BS: Já se sTebou o tomhle vůbec nepřu 
Spíš je to zase o tom - já o voze, ty o koze. Já mluvím pouze o tom, že na USB neexistuje závazná norma, a tudíš vše jsou jen nějaké rádoby dodržováníhodné standardy. To, co jsi napsal, případně na co odkazuješ, je hezké, možná i pravdivé, ale v žádném případě to nevyvrací mé argumenty. A já se jen snažím někomu - ne Tobě, tazateli - dát nějaké informace, aby věděl, do čeho se pouští.
A poslední, už úplně OT: Když chybí pádné argumenty, raději ukřivděně skončím, protože s tím "peyracem" se vůbec nedá diskutovat

Spíš je to zase o tom - já o voze, ty o koze. Já mluvím pouze o tom, že na USB neexistuje závazná norma, a tudíš vše jsou jen nějaké rádoby dodržováníhodné standardy. To, co jsi napsal, případně na co odkazuješ, je hezké, možná i pravdivé, ale v žádném případě to nevyvrací mé argumenty. A já se jen snažím někomu - ne Tobě, tazateli - dát nějaké informace, aby věděl, do čeho se pouští.
A poslední, už úplně OT: Když chybí pádné argumenty, raději ukřivděně skončím, protože s tím "peyracem" se vůbec nedá diskutovat

- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jo a nebo stichnou úplně, jelikož si odpálil řadič - bohužel existuje i tato možnost.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Promiň, ale jednak nevím, komu odpovídáš a jednak mám zato, že řadič USB nemá celkem nic moc společného s v napájením USB. Tím nechci říct, že ten řadič nemůžeš odpálit, ale těžko přes napájecí systém! A když pošleš napájení USB do zkratu, zase neodpálíš řadič 
A vůbec: Doufám, že se na to někdo z adminů brzy mrkne a promaže tuhle zbytečnou debatu - včetně mých příspěvků!!

A vůbec: Doufám, že se na to někdo z adminů brzy mrkne a promaže tuhle zbytečnou debatu - včetně mých příspěvků!!

-
- Pohlaví:
To peyrac, ale ty přece nemůžeš tvrdit že neexistuje norma, jenom pro to, že ty ji neznáš. A argumenty jsem ti dal, ale tebe nezajímají. Ty normu neznáš a tak neexistuje.
Jak ty můžeš tvrdit, že firmy které to vyrábějí nepostupují podle normy? Máš s tím zkušenost? Pracuješ v IBM anebo podobné firmě?
To že se někde něco přežene, pustí větší proud anebo i shoří, neznamená že není norma, ale že není dodržována!
Jak ty můžeš tvrdit, že firmy které to vyrábějí nepostupují podle normy? Máš s tím zkušenost? Pracuješ v IBM anebo podobné firmě?
To že se někde něco přežene, pustí větší proud anebo i shoří, neznamená že není norma, ale že není dodržována!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 4907
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 17:53