Zdravím, potřeboval bych aby mi excel vypsal datumy mezi zadanými kritérii viz příklad
Zadám do A1 1.1.2013 a do A10 10.1.2013 a chtěl bych aby mi excel do buněk A2-A9 vypsal datumy 2.1.2013, 3.1.2013 atd.
dále pokud bych do bunky A10 zadal datum 5.1.2013 tak aby automaticky upravil počet řádků a vyplnil dny, které jsou mezi těmito dvěma datumy (pokud to vůbec jde)
snad jsem to napsal srozumitelně.. Děkuju...
automatická úpravá řádků podle datumu
Re: automatická úpravá řádků podle datumu
1. Zapište počáteční datum do buňky A1
2. Chytněte myší úchyt v pravém dolním rohu buňky a přetáhněte jej až k buňce A10
Excel přetažené buňky vyplní řadou dat.
Úchyt možno od počáteční buňky přetahovat dolů, doprava (rostoucí datumy), nahoru, doleva (klesající datumy).
Druhý požadavek nechápu, je nějaký divný.
2. Chytněte myší úchyt v pravém dolním rohu buňky a přetáhněte jej až k buňce A10
Excel přetažené buňky vyplní řadou dat.
Úchyt možno od počáteční buňky přetahovat dolů, doprava (rostoucí datumy), nahoru, doleva (klesající datumy).
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě to procedurou půjde. Ale ovlivní to tak celé řádky, které se tím pádem odmažou.
Raději bych volil parametrem (třeba na forlmuláři) 2 datumy a nechal do buněk vypsat celou omezenou množinu. Praktické.
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Dub 2013 23:43) ---
To nejspíš dotyčný zvládá, tady se jedná o automatické přizpůsobení počtu řádků na základě vyplněného koncového data.
Raději bych volil parametrem (třeba na forlmuláři) 2 datumy a nechal do buněk vypsat celou omezenou množinu. Praktické.
--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Dub 2013 23:43) ---
Jjg píše:Úchyt možno od počáteční buňky přetahovat dolů, doprava (rostoucí datumy), nahoru, doleva (klesající datumy).
To nejspíš dotyčný zvládá, tady se jedná o automatické přizpůsobení počtu řádků na základě vyplněného koncového data.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
přesně tak...
pokud zadám počáteční a koncový datum, tak aby mi excel automaticky vypsal veškeré datumy mezi těmito dvěma intervaly.... případně podle toho poupravil i řádky...
pokud zadám počáteční a koncový datum, tak aby mi excel automaticky vypsal veškeré datumy mezi těmito dvěma intervaly.... případně podle toho poupravil i řádky...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Doplnit nějaký rozsah datumů je snadné. Např. v tom sešitu zadám do A1 a A2 počátek a konec a na list 2 mi to doplní data v tomto rozmezí. Pokaždé se vymaže sloupec A.
Na přesnější zpracování by to chtělo dodat konkrétní data, aby se vědělo co a jak mazat.
d1amond: super, to je přesně ono...
a řekněme, že mám v tom listě 2 udělanou tabulku (např fakturu) (šablonu). do které bych nějak potřeboval tohle vtěsnat.. když si někdo vybere, že byl pryč od 1.10-10.10 tak aby se mi tam vypsaly datumy do předem definované tabulky o 10 řádcích... když pak zadám 2.10-3.10 tak aby se mi ta předem definovaná tabulka zmenšila jen takhle na 2 řádky a všechno ostatní v šabloně zůstalo nezměněno... Zkrátka tohle makro vtěsnat do nějaké pohyblivé oblasti jestli to vůbec jde
nevím, zda jsem to napsal srozumitelně, asi moc ne... každopádně i takhle díky... jak si to makro zkopíruju k sobě do souboru, případně si ho upravím na správné buňky?
a řekněme, že mám v tom listě 2 udělanou tabulku (např fakturu) (šablonu). do které bych nějak potřeboval tohle vtěsnat.. když si někdo vybere, že byl pryč od 1.10-10.10 tak aby se mi tam vypsaly datumy do předem definované tabulky o 10 řádcích... když pak zadám 2.10-3.10 tak aby se mi ta předem definovaná tabulka zmenšila jen takhle na 2 řádky a všechno ostatní v šabloně zůstalo nezměněno... Zkrátka tohle makro vtěsnat do nějaké pohyblivé oblasti jestli to vůbec jde
nevím, zda jsem to napsal srozumitelně, asi moc ne... každopádně i takhle díky... jak si to makro zkopíruju k sobě do souboru, případně si ho upravím na správné buňky?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud to bude pevných 10 řádků, tak je to to nejmenší. Problém je s formátováním okrajů. Bylo by možné tu oblast jen vyčistit? Případně jakou oblast?
Kus excelu s daty by pomohl.
Kus excelu s daty by pomohl.
-
- Pohlaví:
Nevím, jestli úplně chápu zadání, ale směřuje to k jiné technice práce. Z buňky počátečního datumu táhněte za vyplňovací úchyt do místa konečného datumu pravým tlačítkem myši. Z kontextové nabídky vyberte Řady a v zobrazeném dialogu zaškrtněte Trend.
pro přehlednost zasílám soubor, snad to bude zřejmější...
- Přílohy
-
- pokusdatumy.xlsx
- (11.99 KiB) Staženo 23 x
nikdo neví? asi to excel něco podobného ani neumí, že?
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Snadno to půjde makrem, ale pokud chceš vzorce a formátování, bude to výzva.
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusil jsem výzvu 

- Přílohy
-
- PrispusobTabulkuDatumum.xlsx
- (12.85 KiB) Staženo 22 x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 1884
-
od buripe
Zobrazit poslední příspěvek
15 pro 2024 18:21
-
-
Která PC sestava je podle vás nejlepší? Příloha(y)
od Rhadley » 04 lis 2024 16:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 1781
-
od Kminek
05 lis 2024 09:03
-
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4719
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
-
- 6
- 5231
-
od junis