Používám Win7 a Ubuntu. Každý na jiném disku. Všemi běželo OK přes boot loader. Vybral jsem jeden, nebo druhý OS a jelo ..
Po nainstalování Spy Hunder a scanu mi však tento šunt ve zkušební verzi (zdarma) smazal zřejmě data Windows... Zřejmě jsou fuč ovládače Windows
1/ Nastartuji a otevřu Ubuntu běžně OK!
2/ Windows nastartuji a otevřu pouzte do Nozového režimu. Tam dělám co můžu, Po spuštění je tam jen jeden program, který jsem vymazal. Ale žádná změna. Windows nenajede.
3/ Upgrade (po nastavení DVD spuštění z disku) se mi nedaří moc, pač se nějak ztratí. Ještě budu zkoušet.
Neví někdo, co udělat pro zprovoznění? Díky moc.
Win 7 a Ubuntu 13.04
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Win 7 a Ubuntu 13.04
Windows ti pri normalnim spousteni pouze zatuhnou (a nedonabehnou) nebo se restartuji s nejakou chybou?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Nezatuhnou. Vždy naběhne Windows 7 do Nouzového režimu....
Když dám Upgrade z DVD tak mi to po chvíli píše Vyjměte dis Windows, restartuje stejným způsobem. Poté vložte instal disk a upgrade spusťte znovu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Kvě 2013 10:16) ---
Asi to chce nainstalovat ovládače, které se smazaly s tím Spy Hunter....
Nebo v Nozovém režimu zadat Příkazovou řádku anějaké povely, už si nevzpomínám jaké... H.
Když dám Upgrade z DVD tak mi to po chvíli píše Vyjměte dis Windows, restartuje stejným způsobem. Poté vložte instal disk a upgrade spusťte znovu.
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Kvě 2013 10:16) ---
Asi to chce nainstalovat ovládače, které se smazaly s tím Spy Hunter....
Nebo v Nozovém režimu zadat Příkazovou řádku anějaké povely, už si nevzpomínám jaké... H.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Co zkusit nabootovat z DVD a dat polozku Opravit pocitac? Priprav se vsak na mozne problemy s bootloaderem Ubuntu (lze vsak snadno opravit pomoci jeho inst. media).
Opravit počítač jsem dal. Skončilo na tom, že vyžaduje ovládače. Ale z jakého adresáře je nabídnout. Instalační disk je nemá, či ve kterém souboru.
No práv ě! Tím se rozumí ovládače zařízení jako tiskárny atd., ale i bez toho by to mělo najet....
Není problém v tom, že mám na C:\ starou instalaci Windows?
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Kvě 2013 17:42) ---
Udělám n atvrdo zálohu osobních složek a něco z ProgramFilkes a přemažu to novou instralací, co říkáš. Ty osobní složky přetáhnu prozatím do Ubuntu. Nemohou se ztratit.
Není problém v tom, že mám na C:\ starou instalaci Windows?
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Kvě 2013 17:42) ---
Udělám n atvrdo zálohu osobních složek a něco z ProgramFilkes a přemažu to novou instralací, co říkáš. Ty osobní složky přetáhnu prozatím do Ubuntu. Nemohou se ztratit.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak snad to pise, co presne chce za ovladace, ne? Nebo je tam jen hlaska Vlozte disk?
Už jsi to někdy upgradoval ve Win7? Na bod obnovení nereaguje, řčíká, že nelze provést. Dálší mořžnost je pak okno s adresářem, ve kterém mám zvolit ty ovladače. Ale myslím, že to chce nejen ovládače pro zařízení, ale i knihovny DLL atd. No prostě Win7 je fakt divná platforma. Mám to jen pro zkušební účely pač už pracuju 5 roku na Ubuntu.... a zde bez problému... Takl nevím, asi Win zruším, pač jsem ho asi už za 20 roků práce na PC 100x instaloval. Ale Win 7 je fakt divnej...
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Kvě 2013 07:15) ---
Ještě dávám fixboot /r
Pokud se to nezmění končím.
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Kvě 2013 08:26) ---
REKAPITULACE:
Mám na PC Windows 7 a Ubuntu 13.04.
Ubuntu jede, Windows pouze v Nouzovém režimu.
1/Restartuju proto PC, držím F8 .
2/ Černá obrazovka. Řekne na řádku "klikněte na libovolnou klávesu"
3/ Dole se objeví pás, natahuje files...
4/ Naskočí Startuje Windows... černé kuličky beží...
5/ Pak naskočí modrá obrazovka, kolečko, natahuje se
6/ Objeví se Okno instal. programu - čeština
7/ Další okno, kde je možnost Oprava tohoto PC, kliknu na výběr.
8/ V okně jsou "Možnosti obnovení systému"... hledá...., nenajde
9/ V dalším okně mají být vidět OS. Je tam jen NeoSmartLinux, OS Windows schází... a píše Není-li Váš systém v seznamu, klikněte na NAČÍST ovládače a nainstalujte ovládaře pro váš PC.
10/ Klik na Načíst ovládače, objeví se okno s adresářovou strukturou C:\,.... tedy složky a v nich soubory. Ale jaké soubory, ve které složce mám vybrat. Co jsou ty ovládače. Ovládače zařízení tiskárny atd...??
TADY KONČÍM, nevím jak dál.
Když chci jít přes Příkazovou řádku je tam X:SOURCE, co tam napsat abych třeba provedl FIXBOOT /r? Prostě tady končím, nevím jak dál. Děkuji za pomoc předem!
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Kvě 2013 07:15) ---
Ještě dávám fixboot /r
Pokud se to nezmění končím.
--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Kvě 2013 08:26) ---
REKAPITULACE:
Mám na PC Windows 7 a Ubuntu 13.04.
Ubuntu jede, Windows pouze v Nouzovém režimu.
1/Restartuju proto PC, držím F8 .
2/ Černá obrazovka. Řekne na řádku "klikněte na libovolnou klávesu"
3/ Dole se objeví pás, natahuje files...
4/ Naskočí Startuje Windows... černé kuličky beží...
5/ Pak naskočí modrá obrazovka, kolečko, natahuje se
6/ Objeví se Okno instal. programu - čeština
7/ Další okno, kde je možnost Oprava tohoto PC, kliknu na výběr.
8/ V okně jsou "Možnosti obnovení systému"... hledá...., nenajde
9/ V dalším okně mají být vidět OS. Je tam jen NeoSmartLinux, OS Windows schází... a píše Není-li Váš systém v seznamu, klikněte na NAČÍST ovládače a nainstalujte ovládaře pro váš PC.
10/ Klik na Načíst ovládače, objeví se okno s adresářovou strukturou C:\,.... tedy složky a v nich soubory. Ale jaké soubory, ve které složce mám vybrat. Co jsou ty ovládače. Ovládače zařízení tiskárny atd...??
TADY KONČÍM, nevím jak dál.
Když chci jít přes Příkazovou řádku je tam X:SOURCE, co tam napsat abych třeba provedl FIXBOOT /r? Prostě tady končím, nevím jak dál. Děkuji za pomoc předem!
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Fotka by rekla vic, ale ovladace, ktere se snazi hledat, jsou k radici disku. Nicmene ty nejsou potreba, protoze vidi Ubuntu na jinem disku na temze (?) radici.
Zkus disk s Ubuntu fyzicky odpojit a opravu opakovat.
Zkus disk s Ubuntu fyzicky odpojit a opravu opakovat.
Jo, zkoušel jsem. Napsalo "Nespecifická chyba (0f8000ffff) a vše stejné, Win7 se neobnoví a nenajede.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”