Jo, udržim na něm prst. tw kompletně jsem vyndal chladič z CPU, očistil, dal zpátky, a pořád se to vypíná, vždy bhem hraní, je divný ale, že o pak jde hned zapnout. Takhle vypadaj teploty po tom náhodném vypnutí a následném zapnutí [img=http://img256.imageshack.us/img256/5886/stavaq4.th.jpg]Weslo píše:Candy:šáhni na ten pasiv na desce - udržíš na něm prst?
pokud ano je to ok pokud ne tak se podíváme po chladiči
Přehrívání zákl. desky, jak snížit Teplotu?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Otestuj paměť programem Memtest. Nech proběhnout alespoň 2x. Pokud je paměť bez chyb, podezírám i zdroj. Co je to za značku a výkon ve W. Jestli je uvedené napětí správné je větev 3,3V, jak uvádíš jen 2,91V a to je dost málo. Mrkni na napětí uvedené v Biosu.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Mem test v pohodě. Zdroj je Fortron 350W v Biosu v PC Health je u Vcore 3.3V číslo 2.94 a pořád to přebíhá a pak tam je AGP Power Voltage 1.86V a AGP PV 3.60. Nevim, co přesně jsem měl napsat.Pic píše:Otestuj paměť programem Memtest. Nech proběhnout alespoň 2x. Pokud je paměť bez chyb, podezírám i zdroj. Co je to za značku a výkon ve W. Jestli je uvedené napětí správné je větev 3,3V, jak uvádíš jen 2,91V a to je dost málo. Mrkni na napětí uvedené v Biosu.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Sice zdroj Fortron je dobrá značka, ale doporučuji vyzkoušet, nejlépe výkonnější. Ta napětí neodpovídají a jsou pravděpodobně zdrojem těch problémů, pokud to není základní deska. Jinak v Biosu bývá uvedeno napětí minimální a maximální a skutečné. Pokud není v uvedených mezích min. a max. není to dobré. Ještě to zkontroluj.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
takže teploty jsou OK,Memtest taky takže zbývá zdroj a deska.
vyzkoušej jiný zdroj - pokud to bude dělat dál pak je to deskou
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
OK u toho DDR je to Min. : 2,5; skuteč. : 2,6; max: 3,0. U AGP je min. : 1,5; skuteč. : 1,5; max. : 1,8. Nevim, co to přesně znamená, ale tak to je :) Jinde min a max nebylo...Weslo píše:takže teploty jsou OK,Memtest taky takže zbývá zdroj a deska.
Každopádně jsem z toho zmatenej jak lesní včela, v čem se ti nezdá to napětí? A když bude problém v desce, v čem konkrétně by byl problém...Candy píše:OK u toho DDR je to Min. : 2,5; skuteč. : 2,6; max: 3,0. U AGP je min. : 1,5; skuteč. : 1,5; max. : 1,8. Nevim, co to přesně znamená, ale tak to je :) Jinde min a max nebylo...Weslo píše:takže teploty jsou OK,Memtest taky takže zbývá zdroj a deska.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Větev 3,3V, jak uvádíš jen 2,91V a to je dost málo. Pokles je vyšší než 10% a to může při špičkách odběru ještě poklesnout a to se nemusí některým komponentám vyhovovat. Jaké je napětí větve +12V, uvedené v Biosu?
Halo, Halo tenhle problém řeším už dlouho...nejmín ve 3 tpicich jsem se o tom zmínil
a taky zrovna včera v "Log pro Prášila", popsal jsem tam své problémy a moje teorie byle jestli to nemá nahodou souvislost s teplotou PC
Pravdou je že se skřín už asi tak 5 let nehla takže tam je určitě prach ale jak to mám čistit když neumim rozebrat a zase složit komp (nezkoušel jsem)
Btw:kde najdu tu teplotu ?
a taky zrovna včera v "Log pro Prášila", popsal jsem tam své problémy a moje teorie byle jestli to nemá nahodou souvislost s teplotou PC
Pravdou je že se skřín už asi tak 5 let nehla takže tam je určitě prach ale jak to mám čistit když neumim rozebrat a zase složit komp (nezkoušel jsem)
Btw:kde najdu tu teplotu ?
Naposledy upravil(a) ReCall dne 08 črc 2007 21:59, celkem upraveno 1 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To je OK. Zkus jiný zdroj - půjčit od kámoše.
To ReCall - kup si bombičku stlačeného vzduchu v prodejně výpočetní techniky na čištění počítače a vyfoukej prach ze všech koutů PC. Na to stačí odebrat jednu bočnici a přestěhovat se na balkon, nebo jinam mimo byt. Jinak hrozí úraz od ostatních členů domácnosti.
To ReCall - kup si bombičku stlačeného vzduchu v prodejně výpočetní techniky na čištění počítače a vyfoukej prach ze všech koutů PC. Na to stačí odebrat jednu bočnici a přestěhovat se na balkon, nebo jinam mimo byt. Jinak hrozí úraz od ostatních členů domácnosti.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 32
- 7370
-
od šulda