monitor se vypina
monitor se vypina
koupili sme novy LCD monitor LG L192WS a obcas po najeti Windowsu proste comp bezi ale monitor se vypne a grafika jakoby prestala fungovat. grafiku mam NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X + novy ovladace. myslel sem jestli to neni tim ze graficka je moc stara na novej monitor a nestiha jeho frekvenci nebo tak neco pls poradte. diky
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Mám podobný monitor, podobnou grafiku a podobný problém. Respektive, v mém případě to vypadá, že je po problému. Po zhruba půl roce provozu se mi stávalo při větších nárocích na grafiku, že se počítač v tichosti resetoval, nebo spadl stejným způsobem, jako tobě. Tedy odpojil monitor a navenek se tvářil, že dále pracuje (tento stav byl častější). Včera odpoledne jsem se namíchl a jal se problém řešit. Po odebrání grafické karty a přepojení monitoru na integrovanou grafiku se systém umoudřil. Po sejmutí chladiče jsem zjistil, že vrstva silikonové pasty mezi chipem a chladičem je příliš tlustá, vyschlá a navíc jen na půlce(!) chipu. Seškrábl jsem tedy starou, mázl novou, dal kartu do slotu a světe div se, zatím jedu bez pádu...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 2254
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
08 čer 2025 16:50