Špatný nebo žádný signál u TV Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Špatný nebo žádný signál u TV  Vyřešeno

Příspěvekod warcraftan » 22 čer 2013 12:54

Čaute,

Máme full hd televizi Samsung, museli jsme si ji koupit, protože u nás v paneláku se přecházelo na digitál. Ze začátku musím říct, že bylo všechno v pohodě, chytali jsme všechny programy, ale teď máme problém. Buď nám jeden nova a ČT1 ne, nebo nám jede ČT1 a nova ne(ve velmi velmi vyjímečných případech jedou obě naraz) a taky se nám už teď ani nedaří vyhledat některé programy (pomoci automatického ladění), které jsme dříve měli.
Co jsem zkoušel:
1, Když zahýbu s koaxiálním kabelem, tak můžu vidět lepší rozdíly (ovšem za pár minut se např pohne o mm a signál je zase kostičkovaný nebo žádný=>kvůli tomuhle mě právě napadlo zkusit vyměnit koax. kabel.
2, výměnu koaxiálního kabelu=>nepomohlo...

Další věc je, kdyby jsme si pořídili dig. příjem od pody např. ale Ti sem příjdou, dají nám do te bílé zásuvky (WAN myslím) nějaký kabel, připojí to do televize a pojede to, ovšem aby to v bytě nějak vypadalo, tak se to nějak musí dát do lišt, nebo to vést přes strop=>a takový kutil já nejsem=>kdyby měl i někdo nápad ohledně tohodle, tak napište

Díky všem zúčastněným

PS: ostatní v paneláku buď mají příjem právě od pody, O2 atd. a Ti, kteří měli taky společnou anténu, tak si taky stěžovali na kvalitu signálu.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Špatný nebo žádný signál u TV

Příspěvekod guest » 22 čer 2013 12:59

Moc tomu co píšeš nerozumím. Nefunguje vám společná anténa? To řeši majitel domu.

Vadí ti kabel ze zásuvky? Bez kabelu to ale nejde.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 22 čer 2013 13:01

Společná anténa v panelácích je na dvě věci... Většinou jsou tam ještě rozvody za bolševíka => hliníkové, pravděpodobně ještě elektronkový zesilovač :lol: . A o těch anténách na střechách ani nemluvím. Zrezavělé, zralé na šrot a asi i špatně nasměrované.

Vždyť není takový problém si koupit vlastní anténu, ne?

A pokud by jsi chtěl ten předražený set-top-box od O2, tak se dá táhnout kabel v pohodě pod kobercem, u rohů (po straně) v místnosti.
Naposledy upravil(a) Martin63 dne 22 čer 2013 13:03, celkem upraveno 1 x.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

guest

Příspěvekod guest » 22 čer 2013 13:03

Elektronkový zesilovač TV zesilovačích jsem neviděl, ale asi jsem mladý. Anténu dát na barák nemusí být jednoiduché a je-li tam STA pak většinou nemožné.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 22 čer 2013 13:05

U nás v paneláku byl... Než jsem ho jako dřívější domovník sejmul + jsem si vzal pilku na železo a staré antény uřezal. A byl pokoj! Všichni si koupili buďto satelit, nebo anténu DVB-T.

Anténu lze přidělat vedle okna, jako má hodně lidí satelit. A pokud je to u Vás v paneláku povoleno, pak lze i střecha...

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

guest

Příspěvekod guest » 22 čer 2013 13:09

Sice nejsem v paneláku, ale na městských bytech obecně se nesmí dávat anteny ani na okno. I když jsou nepovoléné výjimky.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 22 čer 2013 13:16

:shock: :shock: :shock:
To jsem ještě neslyšel, aby si někdo nemohl dát vedle okna anténu, nebo satelit... Však je to jeho byt ne? Co je komu do toho? Kdyby mi toto řekl nájemník, tak by mi mohl zcela upřímně líznout pr*el. :bigups:
Pokud se to tedy nesmí, tak jak by se tedy danný člověk mohl připojit k Wi-Fi síti? Snad tu Wi-Fi anténu musím na něco přidělat. Na stojan, který je přidělaný vedle okna, popř. na střeše. U okna je každého věc, co si tam přidělá...

guest

Příspěvekod guest » 22 čer 2013 13:21

Že si něco neslyšel, neznamená to, že to tak někde není.

Ano byt je možná tvůj, možná pronajmutý, ale dům tvůj není a fasáda opravdu není to, za co by si platil nájem.

Myslím že všichni víme, jak hrozně vypadá dům, kde u každého okna je parabole.

Majitel domu ti musí umožnit ze zákona příjem TV a to se řeší buďto STA, kabelovkou, anebo povolí samostatné antény.

Wi-Fi je záležitost poslední doby a to se povoluje. Jenomže Wi-Fi není 70cm parabola.

U nás nikomu nikdo nic nelíže. Komu se to nelíbí, může se odstěhovat! Pravidla jasná!

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 22 čer 2013 13:28

Já Ti snad pošlu fotky paneláků... Není jediného, ale opravdu jediného paneláku, který by neměl alespoň 15 lidí, kteří si na okno přidělají anténu, nebo satelit. Klidně uploadnu fotky...
A pokud ta parabola není nějak extra poblíž okna, tak to vypadá i v celku pěkně. :)

A dobře fajn... pokud se někomu parabola nelíbí, tak ať si dá vedle okna anténu, jeho věc. A když už jsme u toho, že by se to panu nájemníkovi nelíbilo, že mám u okna anténu => seřval bych ho na 3 doby... Buďto tedy bude společná anténa !pořádně! fungovat a nebo budu mít osobní anténu. (tečka)

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 22 čer 2013 13:31

Mmm, žádnou parabolu vedle balkónu mít nechci, ještě spadnu z 6. patra ne? Teď jsem se šel podívat z balkónu, jestli u někoho nevidím satelit, a možná tam to něco vypadalo jako ten satelit, ale je to asi 1x případ ze 3 paneláku vedle sebe.
Martin63
Společná anténa v panelácích je na dvě věci... Většinou jsou tam ještě rozvody za bolševíka => hliníkové, pravděpodobně ještě elektronkový zesilovač :lol: . A o těch anténách na střechách ani nemluvím. Zrezavělé, zralé na šrot a asi i špatně nasměrované.

Beztak :huh:
A pokud by jsi chtěl ten předražený set-top-box od O2, tak se dá táhnout kabel v pohodě pod kobercem, u rohů (po straně) v místnosti.

Mmm, předražený ani ne právě. My máme od pody internet, kdyby jsme měli i TV, tak platíme asi o směsných 50,- měsíčně více, ale jednorázový poplatek za instalaci nebo co je 500,- no...a Matka právě říka, že když je možnost mít tu společnou antenu nebo co, že je to zbytečné platit=>já se na novu a celkově na TV vůbec nedívám že...
Naposledy upravil(a) warcraftan dne 22 čer 2013 13:33, celkem upraveno 1 x.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 22 čer 2013 13:32

Blue Spirit píše:Že si něco neslyšel, neznamená to, že to tak někde není.

Ano byt je možná tvůj, možná pronajmutý, ale dům tvůj není a fasáda opravdu není to, za co by si platil nájem.

Myslím že všichni víme, jak hrozně vypadá dům, kde u každého okna je parabole.

Majitel domu ti musí umožnit ze zákona příjem TV a to se řeší buďto STA, kabelovkou, anebo povolí samostatné antény.

Wi-Fi je záležitost poslední doby a to se povoluje. Jenomže Wi-Fi není 70cm parabola.

U nás nikomu nikdo nic nelíže. Komu se to nelíbí, může se odstěhovat! Pravidla jasná!

Pokud platíš nájem, tak to naprosto chápu. Nic není tvoje. Ale pokud si přece byt koupíš, tak neni jediný důvod, proč by sis nedal parabolu za okno. ;)
Pokud píši bez diakritiky, tak jsem na mobilu!

Návod na základní diagnostiku počítače

guest

Příspěvekod guest » 22 čer 2013 13:38

Ať se vám to líbí, nebo nelíbí, pravidla vždy určuje majitel domu a ne majitel bytu. Majitel bytu je s pravidly před koupí bytu pochopitelně seznámen.

A jen na okraj. Představte si 16-ti patrový věžák a vy bydlíte v přízemí na severní straně. To pak nebude s tou anténou jednoduché. Netvrdím, že nemožné.

Ale to už jsme hodně odbočili.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Špatný disk? Nebootuje Příloha(y)
    od tuningrob » 12 pro 2024 20:39 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    4
    3513
    od tuningrob Zobrazit poslední příspěvek
    13 pro 2024 22:20
  • špatný přenos obrazu přes HUB
    od Hannah78 » 17 srp 2024 11:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    4328
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 10:25
  • Žádný USB Wifi dongle není schopný přesáhnout 100 mbit/s
    od samosato » 30 pro 2024 21:07 » v Problémy s hardwarem