Je antivirus potřeba? Vyřešeno
- martinlukas456
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Je antivirus potřeba?
Zdravim, na jednom počítačovým blogu jsem četl názor uživatele, že antivir není ani moc potřeba když se dívám, kam na netu lezu a co stahuju. A pak mi nemusí zbytečně ubírat výkon. Je to pravda?
Dell Latitude 3350
ASUS K56CB-XX271H
Toshiba Satellite Pro L500
ASUS K56CB-XX271H
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Je antivirus potřeba?
Myslíš toho všeználka Hulána?
Je to tvoje volba jestli mít nebo ne... Pokud bys chtěl fungovat bez antiviru, tak bys musel nastavit tolik omezení, že by ses stejně na žádný web nedostal...
Je to tvoje volba jestli mít nebo ne... Pokud bys chtěl fungovat bez antiviru, tak bys musel nastavit tolik omezení, že by ses stejně na žádný web nedostal...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Antivir je určitě důležitý, zkus ho tam klidně nemít týden a uvidíš jak tam budeš mít viry.
Moc bych to nepokoušel
Moc bych to nepokoušel
CPU: Intel core 2 Quad Q9550 2,83ghz @ 3,61ghz chladič Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
-
- Pohlaví:
Re: Je antivirus potřeba? Vyřešeno
No, pokud máš jako OS linux, pak se lze obejít bez antiviru. Pokud windows, tak můžeš existovat bez antiviru za předpokladu, že nebudeš připojen k síti a nebudeš v počítači používat výměnná media (diskety, flash disky, cd a dvd atd.). Pak budeš mít 100% jistotu.
-
- Pohlaví:
Rád bych viděl log RSIT člověka, kterej tohle tvrdí. Možná bych se i pobavil. 

- martinlukas456
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Myslím spíš Olda Šálek. Článek je to tento : http://mozektevidi.net/clanek/nejlepsi-antivir-je
Dell Latitude 3350
ASUS K56CB-XX271H
ASUS K56CB-XX271H
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Přes 6 let starý článek... Dnes jsou poměry úplně jiné a data se cení úplně jinak...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
taky jsem jel 3 roky bez antiviru (předtim taky) a když víš co stahuješ a moc nepokoušíš ty reklamy "1000000. návštěvník" atd. tak je to v pohodě
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
- martinlukas456
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Jak to myslíš, že se data cení jinak? Co se změnilo?
Dell Latitude 3350
ASUS K56CB-XX271H
ASUS K56CB-XX271H
Jen kvůli tomu, že ušetřím výkon počítače bych to fakt nedělal. Používám avast a skoro o něm nevím. Pokud si chceš pustit náročnější hru, tak ho můžeš dočasně vypnout, aby Tě "nebrzdil". Fungovat zcela bez antiviru je spíš jen taková "free filozofie".
Používám avast! Free Antivirus!
Jak už psal ITCrowd, pokud chceš mít 100% jistotu, že nebudeš mít vira, tak se odpoj od netu a nepoužívej výměnná média.
Pro mě osobně by tohle nebylo, neboť bez netu bych PC ani nezapínal :)) Proto AV doporučuji. Nejlépe i s Firewallem.
Nahodil jsem balík od Comoda a jsem spokojen :) Antiviry se najdou zajisté lepší, ale já nerad mixuji a je to pořád lepší než nic. Firewall je špičkový.
Pro mě osobně by tohle nebylo, neboť bez netu bych PC ani nezapínal :)) Proto AV doporučuji. Nejlépe i s Firewallem.
Nahodil jsem balík od Comoda a jsem spokojen :) Antiviry se najdou zajisté lepší, ale já nerad mixuji a je to pořád lepší než nic. Firewall je špičkový.
PC: Intel® Core™ i5-3470 / ASUS P8Z77-M PRO / Corsair Vengeance Low Profile Black 2x8GB DDR3 1600 / Seasonic M12II-520 / ASUS GeForce GTX 1050 Ti STRIX 4GB / OCZ Vertex 4 Series 128GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB / W8.1 Pro 64bit / Fractal Design Define R4 Black Pearl
MP: Samsung Galaxy S7 Edge
MP: Samsung Galaxy S7 Edge
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
moje filozofie třeba je, že antivir brzdí každý pohyb a občas nahlašuje false positive programy, takže ho stejně musíš vypnout
já si myslím, že pro člověka, co nestahuje žádný pirátský věci z netu a žádný nebezpečnosti tak je ten antivir celkem k ničemu
s bráchou (teď jsem si uvědomil) takhle v pohodě přežíváme pár let a všechno funguje jak má
já si myslím, že pro člověka, co nestahuje žádný pirátský věci z netu a žádný nebezpečnosti tak je ten antivir celkem k ničemu
s bráchou (teď jsem si uvědomil) takhle v pohodě přežíváme pár let a všechno funguje jak má
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”