Dobrý večer.
Mám problém se spuštěním pc.Vše se načítá jak má a +/- po minutě se počítač sám vypne, to samé i když jsem pouze v biosu a hlídám například teplotu procesoru atd. (teploty poměrně dobré).Vyzkoušel jsem jiný zdroj,HDD,dokonce i ramky a grafickou kartu. Všechny kabely jsem vyzkoušel i na jiném pc.Jediné co jsem neměl jak vyzkoušet je základní deska a procesor. Problém nastal po vypnutí ,,natvrdo". Od té doby jak jsem napsal +/- ani né minuta a pc se vypne(nejde ani znovu zapnout musím vytáhnout ze zástrčky a teprve potom znovu zapnout). Nová základní deska nebo procesor se mi moc kupovat nechce (z finančních důvodů) Už mě nenapadá co s tím
A co udělat „CMOS Reset“, po tvrdém vypnutí je nějaká menší pravděpodobnost, že se v BIOSU cosi zhroutilo (mě se to stalo taky, proto už nikdy nevypínám natvrdo)
//EDIT Kdyby to ten zdroj neutáhl, tak by nikdy asi nespustil PC, ale pokud bylo vše v pořádku a začalo to teď, tak si myslím že ten zdroj to utáhne a problém bude jinde (asi :) )
Jo vypadá to na zdroj.Pokud to vždy musíš vytáhnout i ze zátrčky.Jede Ti ventilátor na zdroji?Nemáš ho plný prachu?Zrovna včera jsem opravoval stejný problém u kámoše.Měl zdroj plný prachu a ještě k tomu zaseklou vrtulku o kryt takže se vůbec netočil.
,,Vyzkoušel jsem jiný zdroj,HDD,dokonce i ramky a grafickou kartu." vyzkoušel jsem jiný (téměř nový) ten u druhého pc nedělá problém takže zdroj to nebude..
V pohodě,potřebuju vědět co teda s tím (zdroj bych opravdu vyloučil pár let to vydrželo s 250W a zkoušel jsem i 300W)Snad by mohl pomoct ten reset. Když to udělám(resetuju) co mám dělat potom? Zapnu pc a nechám normálně naběhnout nebo ještě něco v biosu atd. ?
Dnes jsem zapl PC a nefungoval mi obraz, ani se nerozsívtila klávesnice, myš .. nic.
Ventilátory bežely, tak jsem postupně začal. Vyndal jsem GPU a poté RAM. Výsledek je stále stejný, ventilátory běží, ale nerozsvítí se...
Poslední příspěvek
Po vložení disku LED dioda zhasla a dostal jsem se normálně do PC s tím, že při spuštění mě to upozornovalo na to, že mám špatně vložené RAM pamětí ve slotu 1 a 3 a že mají být ve 2 a 4. ALe jinak PC normálně běží. Takže já tám zkusím dát zpět i GPU?
touto cestou se chci optat jakou desku by jste volili k procesoru AMD 7 9800X3D.
Počítač bude sloužit na hraní her a rozpočet bude 70 000,- Kč cca
Bude stačit deska
A nebo už tam dát lepší a nebo
Děkuji za rady
Poslední příspěvek
Já mám Strix B650E-E Gaming k Ryzenu 7 a musím říci, že post i boot je ultrarychlý, ne to co se popisuje jako dvouminutové čekání na post apod :-)
Díky za info
Dobrý den. Předem se omlouvám že počítačům zrovna dvakrát nerozumím ale poslední dobou mi nejde nastartovat počítač napoprvé se sekne hned na začátku tak ho násilím vypnu po druhé už naskočí normálně a to se děje pořád dokola už asi týden windows...
Poslední příspěvek
Nejprve bych zjistil v jaké části se zasekneme. Co se přesně stane když nenaskočí?
Točí se ventilátory?
Rozsvítí se USB zařízení? (klávesnice, myš)
Zobrazí se alespoň nějaký obraz, např. logo desky?
Ahoj,
včera jsem provedl update systému a po něm nelze spustit žádný program MS Office . Vždy se zapne na pár sekund a pak zmizí. Ani se neobjeví chybové hlášení.
Verze systému: Win 10 (22H2 - 1905.5737)
Log z EventViewer:
Faulting application...
Poslední příspěvek
Zkusil bych udělat povrchový test disku (HD Tune-Error scan), případně jej doplnil testem RAM (Memtest86+).