Upgrade PC, okolo 10 000Kč Vyřešeno
Re: Upgrade PC, okolo 10 000Kč
To už raději jednu s 2GB, než další s jedním. Výkon by byl hádám srovnatelný a navíc si teoreticky můžu ze starých komponentu dělat náhradní PC
. Každopádně už je jednoduší koupit novou kartu, tzn. nový model s 2GB v jedné, než ve dvou :).

Naposledy upravil(a) Bulhy dne 28 zář 2013 17:12, celkem upraveno 2 x.
Není pravda, 2x 560Ti překonají i GTX580..
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.
Výkon by se téměř zdvojnásobil, nicméně nebude stíhat procesor, tam by se právě hodil už Intel.
A máme tu zase dilema intel
:)
Odesláno z mého C6603

Odesláno z mého C6603
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Další anti-intelák? 

Arha píše:Výkon by se téměř zdvojnásobil, nicméně nebude stíhat procesor, tam by se právě hodil už Intel.
Zdvojnásobil při koupi 660tky nebo další 560Ti?
Intel by znamenal další náklady v hodnotě ±4000Kč... Ovšem jak jsem řekl, AMD mě doposud nezklamalo. GTA IV, Crysis 3, BattleField 3.. Tam spíše pokulhávala grafika (paměť). Navíc bych nemohl koupit desky, aniž bych nekoupil procesor. A kdyby byl nějaký problém, tak procesor je Black Edition, což, pokud se nemýlím, je otevřený pro další taktování :).
DarkMoon97 píše:Další anti-intelák?
Tak bych to neřekl... Příijde mi zbytečně drahý, navíc nezná zpětnou kompatibilitu, což se mi nelíbí. Do stolního PC za mě AMD (můj názor).
Do notebooku rozhodně Intel, s tím souhlasím, protože AMD neumí dělat procesory do notebooku (můj názor).
Naposledy upravil(a) Bulhy dne 28 zář 2013 17:32, celkem upraveno 1 x.
Pokud bys přidal k té svojí 560Ti ještě jednu, grafický výkon by se téměř zdvojnásobil.. Nicméně tě bude brzdit ten procesor.
Hm, jasně no, ale jak jsem psal. To by požadovalo lepší zdroj, ne? 620 W pro duální grafiky? :O. Navíc, ta MSI N560GTX-Ti Hawk co mám nebyla zrovna nejlevnější
.
+ ještě přemýšlím, jak by to vypadalo v bedně. Grafiky by na sebe asi byly dosti "nalepené" a jedna z nich by se mohla špatně chladit tím, že by pod sebou neměla dostatek prostoru. (moje teorie)
Dobrá, zdvojnásobilo by se to, ale jaký by byl nárůst pouze při koupi a upgradu na 660tku? :)
Navíc... Přijde mi škoda po dvou letech opustit procesor. Myslím, že by mohl sloužit ještě nějakou dobu. A peněžní stránka... MB, HDD, GPU upgradovat chci, ale procesor by byl dalších ±4000Kč navíc a to už neseženu.

+ ještě přemýšlím, jak by to vypadalo v bedně. Grafiky by na sebe asi byly dosti "nalepené" a jedna z nich by se mohla špatně chladit tím, že by pod sebou neměla dostatek prostoru. (moje teorie)
Dobrá, zdvojnásobilo by se to, ale jaký by byl nárůst pouze při koupi a upgradu na 660tku? :)
Navíc... Přijde mi škoda po dvou letech opustit procesor. Myslím, že by mohl sloužit ještě nějakou dobu. A peněžní stránka... MB, HDD, GPU upgradovat chci, ale procesor by byl dalších ±4000Kč navíc a to už neseženu.
Přes noc sem si to nechal projít hlavou...
Možná by tedy bylo lepší upgradovat MB, HDD a CPU a někdy později GPU. Ale problém by mohl nastat, když by se musela koupit MB a zároveň s tím CPU, ale to by se zvládlo. Opravdu by byl nárůst výkonu pozorovatelný? Protože abych teď koupil desku pro AMD a později chtěl intel a musel koupit zase novou, to je hloupost.. Ale teď otázka, jakou I5? Ve vedlejší diskusi jsem zahlédl i5-4440, ale v Intelech se vůbec neorientuji. Je tam nějaká architektura Haswell, ale tu vůbec neznám.. Měl jsem za to, že nejnovější je Ivy Bridge, ovšem už tomu tak není?
Možná by tedy bylo lepší upgradovat MB, HDD a CPU a někdy později GPU. Ale problém by mohl nastat, když by se musela koupit MB a zároveň s tím CPU, ale to by se zvládlo. Opravdu by byl nárůst výkonu pozorovatelný? Protože abych teď koupil desku pro AMD a později chtěl intel a musel koupit zase novou, to je hloupost.. Ale teď otázka, jakou I5? Ve vedlejší diskusi jsem zahlédl i5-4440, ale v Intelech se vůbec neorientuji. Je tam nějaká architektura Haswell, ale tu vůbec neznám.. Měl jsem za to, že nejnovější je Ivy Bridge, ovšem už tomu tak není?

Ne, teď je nejnovější haswell.
Tak jsem se asi rozhodl, že zatím koupím toto a později se ještě poradím o GPU :). Máte k tomu nějaké připomínky nebo rady? :)
MB - MSI B85-G43
CPU - Intel Core i5-4440
HDD - Seagate Barracuda 7200.14 - 2TB
Btw. zatím všem díky za pomoc
MB - MSI B85-G43
CPU - Intel Core i5-4440
HDD - Seagate Barracuda 7200.14 - 2TB
Btw. zatím všem díky za pomoc

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 2832
-
od Gerete
Zobrazit poslední příspěvek
30 črc 2024 23:32
-
- 6
- 3257
-
od šulda
13 dub 2025 02:40
-
- 2
- 1815
-
od Kaspo
11 bře 2025 13:18
-
- 1
- 1293
-
od Gerete
17 srp 2024 17:12
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2268
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”