Zdravím,
snažím se známé pomoci diagnostikovat problém v jejím notebooku. Jedná se o notebook Asus K3U.
Když je na ploše, stále se jí přepinají módy - "napájení ze sítě", "napájení z baterie". Konektorem to není, protože jsem zkoušel vytáhnout baterku a zapnout ntb a pokud by to bylo konektorem, ntb by se hned vypl, jak by ztratil napájení ze sítě.
Myslím si, že je to buť SW od Asus - nevíte název toho ovladače/programu od Asusu, který zobrazuje na středu obrazovky tu ikonku adaptéru a pak ikonku baterky ? Chtěl bych ho zkusit odinstalovat (Power4Gear to není).
Nebo je to základní deskou a s tím by se nic nedalo dělat.
Chtěl bych přeci jenom zkusit jiný adaptér, ale horko těžko seženu úplně stejný. Nevadilo by, kdybych použil adaptér ze stejným vystupním napětím, ale s jiným výstupním proudem (aspoň pro dostání na plochu bez zátěže) ?
Pokud máte další nápady čím by to mohlo být, dejte určitě vědět.
S pozdravem
Student Martin
Problém s napájením u ntb
-
- Pohlaví:
Re: Problém s napájením u ntb
Napětí musí být stejné a na proudu nezáleží, nb si vezme co potřebuje. Pokud bude ale proud malý, nemusí to utáhnout.
Ovladač najdeš na stránkách Asusu.
Edit: Adaptér může být vadný a vypíná se. Také ho může něco přetěžovat.
Ovladač najdeš na stránkách Asusu.
Edit: Adaptér může být vadný a vypíná se. Také ho může něco přetěžovat.
Naposledy upravil(a) guest dne 08 říj 2013 16:45, celkem upraveno 1 x.
Dobrý to jsem si myslel, akorát mám trochu obavy, aby si to při bootu nevzalo víc proudu než by nabízel adaptér a díky tomu něco neodpálil.
Ten ovladač jsem na stránkách nenašel, resp. nevím jeho název. Myslel jsem si, že je to ten Power4Gear, ale nebyl.
Ten ovladač jsem na stránkách nenašel, resp. nevím jeho název. Myslel jsem si, že je to ten Power4Gear, ale nebyl.
-
- Pohlaví:
Víc proudu si to vzít nemůže. Čistě teoreticky, pokud by adaptér byl slabý a nb ho moc zatížil, měla by ho vypnout ochrana - pokud to tedy není nějakej shit.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Notebook K3U stranky podpory Asusu neznaji, neni to Kx3U (x dle uhlopricky 4,5)?
Jinak nejspis hledas ATKACPI utility.
Jinak nejspis hledas ATKACPI utility.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Zdravím,
tak jsem zkoušel prohodit adaptéry i prohazovat baterky.
Zjistil jsem, že to blbne pouze, když je baterka plně nabitá (LED indikátor se změní z oranžové na modrou). Během nabíjení je vše OK. Jakmile je baterka nabitá, začne to přepínat z baterky na síť a naopak cca po 30sec. To stejné dělá i když je ntb vyplý - kontrolka bliká v tomto intervalu.
Takže? Vadná "inteligence" pro nabíjení baterky?
tak jsem zkoušel prohodit adaptéry i prohazovat baterky.
Zjistil jsem, že to blbne pouze, když je baterka plně nabitá (LED indikátor se změní z oranžové na modrou). Během nabíjení je vše OK. Jakmile je baterka nabitá, začne to přepínat z baterky na síť a naopak cca po 30sec. To stejné dělá i když je ntb vyplý - kontrolka bliká v tomto intervalu.
Takže? Vadná "inteligence" pro nabíjení baterky?
-
- Pohlaví:
To by bylo možné, vadný elektronický obvod který to hlídá. Ale také to může být softwarová záležitost kde je to špatně vyhodnoceno.
Chtelo by to zkalibrovat baterii, nabijeci algoritmus je nejaky... potento. Vyrobce by na to mel nabizet software.
Paráda to hned zkusím, až se k ní dostanu. Udělám to podle tohoto odkazu http://89.29.51.254/index.php?section=notebook&id=32.
No snad to pomůže. Každopádně díky za radu, tohle by mě nenapadlo.
S pozdravem
Martin
No snad to pomůže. Každopádně díky za radu, tohle by mě nenapadlo.
S pozdravem
Martin
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3710
-
od lukas222