Spatny zdroj - pravdepodobne (vyřešeno) Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

oldys
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Spatny zdroj - pravdepodobne (vyřešeno)  Vyřešeno

Příspěvekod oldys » 21 srp 2007 17:40

Ahoj, dnes se mi z niceho nic vyskytnul takovej problem, pracoval jsem na pocitaci uz od rana a mel jsem tam spustene aplikace ktere hodne zatezovali procesor, nicmene vse jelo ok. Pak jsem si pustil film a nic mi nejelo na pozadi(takze procak i ostatni zarizeni byly malo zatezovane) ale najednou se mi pocitac vypnul. Sice byla lehka bourka, ale hodne daleko a nebyl zadny vykyv napeti (mel jsem zapnuty i jine zarizeni a vse jelo bez problemu, mimo to mam i pred pocitacem jistici APC zarizeni). Pocitac jsem znova zapnul, on najel bez problemu a bezel tak pul hodiny a znova se vypnul. Vypnul jsem napajeni zdroje a za chvili ho zkousel znovu zapnout ale to pocitac uz ani tuk a zdroj zacal trochu smrdet. Tak jsem od nej odpojil veskere zarizeni (deska, pevne disky, ...) a vyzkousel jsem ho zapnout pomoci tohoto navodu, ale zdroj nenabehnul jenom se z neho zaclo trochu kourit bileho koure.
Takze predpokladam ze zdroj je hotovej a jdu shanet novej, ale zajimalo by me jestli nemuzou byt poskozene i ostatni zarizeni (lepe receno, je mi jasne ze muzou, protoze nic neni nemozne, ale k cemu by jste se vice priklaneli - ano/ne).
Naposledy upravil(a) oldys dne 21 srp 2007 18:56, celkem upraveno 1 x.

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod karlos » 21 srp 2007 17:57

Tvoje otázka je skoro pro jasnovidce. Odejít mohlo cokoliv, stejně tak nemuselo odejít nic, kromě toho zdroje. :cry:
Každopádně držím palce, aby platila varianta b) :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

oldys
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod oldys » 21 srp 2007 18:12

Je mi jasny ze mi tu nikdo neda presnou odpoved, protoze jak rikaz to se dena posoudit, tahle moje otazka neni tu proto aby mi nekdo rikal ze urcite mi nic neodeslo, nebo ze mi taky s tym zdrojem odesla i deska. To s tebou souhlasim ze to proste na dalku nejde ric. Chtel jsem jenom vedet k jakemu nazoru se priklanis(priklanite). Ja doufam v to ze to je jenom ten zdroj, kdyz to nebylo zadne prepeti.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 21 srp 2007 18:27

Kamarád si přinesl domů počítač z obchodu, kde mu přidávali paměť. V krámu mu počítač pustili, přišel domů, počítač postavil na stůl a jako správný, návodůdbalý jedinec, jej nechal stát do druhého dne. Ráno ho propojil všemi kabely, zapnul a prsk... Odešel zdroj a s sebou vzal desku, grafiku, HDD a DVD RW.
V práci se mu stalo v podstatě to samé. Ráno stiskl tlačítko start, prsk... odešel jenom zdroj...

guest

Příspěvekod guest » 21 srp 2007 18:34

Taky držím palce, ale tipoval bych jen na zdroj. Ono je dlouho dost teplo. Já takhle odpálil zdroj asi před měsícem. Teď už na bednu raději nedávám ani plechy.

oldys
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod oldys » 21 srp 2007 18:40

Tak mi nezbude nic jineho nez cekat na novej zdroj a modlit se, protoze je to asi tak 2 mesice starej pocitac, a nebyl nikterek levnej, takze kdyby mi odeslo i ostatni zarizeni tak teda nevim, to bych asi byl radosti bez sebe. Ke vsemu akorat mam pred odjezdem do zahranici, proste kdyz se dari tak se dari. No jo tak ja pak dam vedet jak to dopadlo.

guest

Příspěvekod guest » 21 srp 2007 18:48

A to kolem sebe nemáš někoho kdo by na ten zdroj kouknul. Že se z toho trochu kouřilo může být opraviteloný, ale taky můýe být v háji dokonale. I když s opravami těchto zdrojů je to celkem o hubu. Blbě opravenej, nebo nastavenej a nevypne kdy má a už se kouří z baráku.

oldys
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod oldys » 21 srp 2007 18:52

No opravu zdroje bych neriskoval, ale on je beztak v zaruce takze mi ho museji vymenit. O ten zdroj mi ani moc nejde hlavne se bojim o ostatni komponenty

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 22 srp 2007 08:02

většinou to ostatní komponenty přežijou když je to kvalitní zdroj s opravdovými(nejen na krabici napsanými) ochranami
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

oldys
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod oldys » 06 zář 2007 17:03

Jak jsem slibil davam vedet jak to dopadlo. Protoze se mi nechtelo cekat na vymenu zdroje (reklamacni lhuta) a taky jsem se rozhodnul ze si poridim trochu kvalitnejsi zdroj tak jsem si koupil Fortron Blue Storm II 500W, namisto vyhoreleho 450W Eurocase :evil:, jak se rika nejsem tak bohatej abych mohl kupovat lacine veci a riskovat ze by mi ten zdroj udelal to stejny a pripadne odpalil ostatni komponenty. Po zapojeni noveho zdroje mi nastesti pocitac normalne nabehnul. Udelal jsem jeste nejake testy komponent, ale zda se ze to nastesti odnesl jenom ten zdroj :smile:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 06 zář 2007 18:26

Tak aspoň, že tak :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Špatný disk? Nebootuje Příloha(y)
    od tuningrob » 12 pro 2024 20:39 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    4
    3375
    od tuningrob Zobrazit poslední příspěvek
    13 pro 2024 22:20
  • špatný přenos obrazu přes HUB
    od Hannah78 » 17 srp 2024 11:40 » v Problémy s hardwarem
    7
    4139
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    18 srp 2024 10:25
  • Slabý zdroj pro GK
    od dnlycz » 30 črc 2024 13:16 » v Problémy s hardwarem