Nejde bootovat

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

pesulap
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nejde bootovat

Příspěvekod pesulap » 27 srp 2007 14:40

Ahoj když zapnu počítač a mám v CD romce instalační CD windowsů XP tak mi to místo hlášky "spustit instalaci eindoes stiskněte mezerník " hází hlášku NTDLR nenalezen Restartujte stisknutím kláves Ctrl+Alt+Delete ... a nic víc .. v biosu mám nastaveno aby mi to bootovalo nejdřív z cd-rom..:-(

Reklama
guest

Příspěvekod guest » 27 srp 2007 14:55

pesulap
nováček
Stav:

Příspěvekod pesulap » 27 srp 2007 15:00

No jo Ale to bych se musel dostat na CD ''!! a to já nemůžu !!

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 27 srp 2007 15:06

Tak potom použij třetí verzi z již zmíněného odkazu.Tedy pokud máš někoho s disketovou mechanikou.
Návod je následující: Soubory ntdetect.com, ntldr a boot.ini si zkopírujete na disketu (do kořenového adresáře A:\), kterou vložíte do mechaniky vašeho poškozeného počítače. V BIOSu nastavíte bootování z diskety (v některých počítačích to možná ani nebude potřeba) a restartujete PC. Váš počítač by měl normálně naběhnout. :) Potom zkopírujte ony tři soubory z diskety na disk s poškozenými Windows a problém je vyřešen!
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

pesulap
nováček
Stav:

Příspěvekod pesulap » 27 srp 2007 15:08

bohužel jde o notebook :-(

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”