1) seříznout (např. konec filmu kde jen běží herci, produkce atp.) - to nevyšlo.. Avidemux když načtu video tak se mi v tom hrozně seká (nemám na to PC), AVS Video Editor no to je uplně dementní program asi 10 minut nastavuju upravuju a když to pak celý chci uložit, tak mi to napíše, že je to neregistrovaný a bude uprostřed videa retardovaná reklama..... takže to fakt ne..
2) změnit formát - každý všude možně píše FF (Format Factory) .. Dobře souhlasím je to zatím nejlepší program na změnu formátu, co jsem kdy viděl, ale 700Mb video mi to "konvertuje" 2 hodiny takže fakt nemám nervy na to, zkoušet různý upravy a dělat se s tím několik dní než přijdu na to, co je pod 700Mb, ale zároveň to neztratilo až tak moc na kvalitě (je mi jasné, že zmenšením se kvalita trošku zhorší, ale chtěl bych, aby co nejméně)
3) a v neposlední řadě pitomé odpovědi ve stylu "to je takový problém investovat 10 kč do DVD?" snad nemusím až tak moc komentovat. Potřebuju to na CD - tudíž pod 700 Mb
Doufám, že někdo poradí nějaký lehčí "návodek", jak toho docílit. Klidně bych přistoupil na ten Format Factory, ale musel bych vědět, co tak upravit, aby to bylo (jak jsem psal), "pod 700Mb, ale zároveň to neztratilo až tak moc na kvalitě"
No každopádně díky i za pokusy o pomoc pokud si někdo nebude jistý a nepůjde to beru hlavně ochotu