Zdravím,
po delší době nastal čas na generační obměnu telefonů, a volba padla na Sony Xperii M, ale jak už nadpis napovídá zjistil jsem, že tento model trpí výrobní vadou. Projevuje se tím, že když se telefon jemně chytne/zmáčkne v oblasti umístění SIMkarty (zadní vrchní čtvrtina telefonu vpravo od čočky fotoaparátu) se telefon restartuje. Vyzkoušel jsem několika kusů, ale vada se projevovala na všech kusech. Tuto vadu neodstranilo ani nahrátní nové verse FW, takže se nejspíše jedná o výrobní vadu. Tak pozor při výběru tohoto modelu,
Martab.
Sony Xperia M - POZOR NA VÝROBNÍ VADU
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Sony Xperia M - POZOR NA VÝROBNÍ VADU
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Sony Xperia M - POZOR NA VÝROBNÍ VADU
To samé je u Samsung S5230 STAR, pokud přitlačíte více na kryt, tak se telefon restartuje.
http://screenshare.cz/
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, ale v tomto případě se stačilo více méně pouze dotknout. Prostě telefon byl v obalu, a při vytahování (proste jemně chycení telefonu tak aby nevyklouzl z ruky) a telefon se restartoval.
Odesláno z mého HTC Desire 500 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého HTC Desire 500 pomocí Tapatalk
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

- strangereu
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak to by mě zajímalo jak to v těch obchodech dělají, když ten telefon chce někdo předvést...
To by asi nevypadalo nejlépe, když ti to chtějí ukázat a najednou se jim restartuje
To by asi nevypadalo nejlépe, když ti to chtějí ukázat a najednou se jim restartuje

http://screenshare.cz/
Tak to mám štestí, že jsem si koupil starší Xperii L. Byla levnější, má 2x více GB ROM a zatím mám jen jednu vadu, která mě
u něj vadí - buguje se Data Dormancy a to v nečinnosti vybíjí baterii. Nový FW to vyřešil, ale ještě není pro nebrand telefony
.
A stejně, jak eLko, tak ani eMko oficiálně nedostanou novější android, než 4.2.2.
u něj vadí - buguje se Data Dormancy a to v nečinnosti vybíjí baterii. Nový FW to vyřešil, ale ještě není pro nebrand telefony

A stejně, jak eLko, tak ani eMko oficiálně nedostanou novější android, než 4.2.2.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Ahoj od včerejška mám tento mobil a přidám další poznatek. Po zapnutí FM telefon začne hledat stanice a po chvíli se restartuje viz http://forum.xperia.cz/viewtopic.php?t=7448 tento problém není nic nového a dá se vyřešit pomocí aktualizace firmwaru, ale já ho vyřešil ještě jinak.
Po zapnutím FM jsem rychle najel do menu a změnil oblast na "Japonsko" a potvrdil. Po té jsem znovu najel do menu a změnil oblast na "Výchozí". Pak už jsem jen naladil požadované stanice a uložil do oblíbených a od té doby vše v pohodě jede
zatím
Nevím jestli jsem to skutečně vyřešil, nebo se za nějakou dobu bug projeví znova, každopádně když se projeví stačí jen aktualizovat.
Po zapnutím FM jsem rychle najel do menu a změnil oblast na "Japonsko" a potvrdil. Po té jsem znovu najel do menu a změnil oblast na "Výchozí". Pak už jsem jen naladil požadované stanice a uložil do oblíbených a od té doby vše v pohodě jede

Nevím jestli jsem to skutečně vyřešil, nebo se za nějakou dobu bug projeví znova, každopádně když se projeví stačí jen aktualizovat.
AMD Athlon 64 3000+, 2,5 GB RAM, NVIDIA GeForce 8600 GT (512 MB), HDD: WD 80 GB, WD 500 GB, OS: Windows XP Professional (32-bit), Fedora 16
NB: HP ProBook 4710s, Intel Core 2 Duo 2,1 GHz , 4GB RAM DDR2, ATI Mobility Radeon HD 4330 (512 MB), HDD: WD 500 GB, OS: Windows 7 Ultimate (32-bit)
NB: HP ProBook 4710s, Intel Core 2 Duo 2,1 GHz , 4GB RAM DDR2, ATI Mobility Radeon HD 4330 (512 MB), HDD: WD 500 GB, OS: Windows 7 Ultimate (32-bit)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3972
-
od pidlo
Zobrazit poslední příspěvek
10 čer 2025 16:46