Ahojte,
měl bych dotaz na notebook který bych si chtěl koupit.
Můj Dell Studio 1537 po 6ti letech odchází a chtel bych nástupce.
Mám dvě varianty.
1. Notebook 15" s optickou mechanikou, HDMI, minimálně 500gb HDD, minimálně 3gb RAMky.
nebo druhá varianta:
2. Něco menšího, bez optiky, nějaky ten ultrabook nebo netbook. Samozřejmně obdobné parametry jak notebook.
Poradí mi někdo co koupit? Z okolí mám kladné zkusšenosti s Dell, HP,Lenovo.
rada s koupi ntb
Re: rada s koupi ntb
Jsem špatně zarazen?
K čemu bude notebook sloužit? Jaký je cenový limit? Potřebuješ v ceně OS?
OS nepotrebuju urcite, pokud bude o to notas levnejsi, jsem zvykly na Visty tak si je tam muzu doinstalovat sam.
Ma to byt na Net, filmy, Mp3, fotky, komunikace. Semtam firemni nastavení nějakych zařízení, ale to staci USB.
100% musí mit HDMI protoze to pouzivam jako přehravac, notas lezi 90% v obyvaku.
Ale někdy ho beru na výlety. Max. 10x za rok, ale vzdycky je v batohu a jezdí autem.
Cena cca do 15 000kč?
Nebo ještě pokud jsou levnejsi z tohoto odkazu. http://www.currys.co.uk/gbuk/computing/ ... teria.html
Tak mi to doveze kamos co se ted vraci z UK.
Díky
Ma to byt na Net, filmy, Mp3, fotky, komunikace. Semtam firemni nastavení nějakych zařízení, ale to staci USB.
100% musí mit HDMI protoze to pouzivam jako přehravac, notas lezi 90% v obyvaku.
Ale někdy ho beru na výlety. Max. 10x za rok, ale vzdycky je v batohu a jezdí autem.
Cena cca do 15 000kč?
Nebo ještě pokud jsou levnejsi z tohoto odkazu. http://www.currys.co.uk/gbuk/computing/ ... teria.html
Díky
Na PC se dostanu az zitra, tak se ti na to potom podivam. Nebo koukne nekdo jinej....
Ta stránka je hrozná. Špatně popsané NTB(nebo špatně koukám). Našel jsem ti Lenovo IdeaPad Z510.
Výhoda je matný displej, kvalitní konstrukce, podsvícená klávesnice, procesor nejnovější architektury.
Tento NTB má integrovanou grafiku. To znamená, že je méně náchylný k přehřívání(vetší životnost). Stačí ti integrovaná grafika?? Já si myslím, že ano.. Pokud nechceš hrát.
Výhoda je matný displej, kvalitní konstrukce, podsvícená klávesnice, procesor nejnovější architektury.
Tento NTB má integrovanou grafiku. To znamená, že je méně náchylný k přehřívání(vetší životnost). Stačí ti integrovaná grafika?? Já si myslím, že ano.. Pokud nechceš hrát.
Ahoj, urcite mi staci integrovana GK.
Dokonce by mi stačil i mensi HDD a mensi RAM pokud by byla nizsí cena.
A pak jeste k operacnimu systemu FreeDOS
to je jako co? bez Systemu? Nebo je tam opravdu DOS.
Bootnu to normalně z win instalace a šounu to tam jo? Asi blby dotaz
Dalsi dotaz je ta frekvence, že ma dve jadra chapu.
Ale 2x1.6ghz az 2x2.6ghz to jako jak si to nastavim v Biosu?
A je ma doměnka s těma jadrama spravna? ze kdyz ma dve jadra že je to dvojnásobná frekvence?
A posledni dotaz, muj HDD z Dellu mi tam bude pasovat?
Díky
A ta stranka se mozna zda spatna, ale pokud jsou tam ty ntb mnohem levnejsi radeji bych koupil tam.
Dokonce by mi stačil i mensi HDD a mensi RAM pokud by byla nizsí cena.
A pak jeste k operacnimu systemu FreeDOS

Bootnu to normalně z win instalace a šounu to tam jo? Asi blby dotaz

Dalsi dotaz je ta frekvence, že ma dve jadra chapu.
Ale 2x1.6ghz az 2x2.6ghz to jako jak si to nastavim v Biosu?
A je ma doměnka s těma jadrama spravna? ze kdyz ma dve jadra že je to dvojnásobná frekvence?
A posledni dotaz, muj HDD z Dellu mi tam bude pasovat?
Díky
A ta stranka se mozna zda spatna, ale pokud jsou tam ty ntb mnohem levnejsi radeji bych koupil tam.
FreeDOS
Windows nainstaluješ úplně normálně.
Procesor má 2 jádra o frekvenci 1,6GHz. Pokud CPU nestíhá tak se samo přetaktuje na 2,6GHz. Dvoujádrový CPU není jako 2x1,6GHz. Znamená to, že instrukce zpracovávají 2 jádra.
Jaký máš HDD v Dellu? Jaký je to model?
Na té stránce není vůbec popis NTB, takže tam NTb nemůžu vybrat. Myslím si, že ten notebook, který sem ti postnul bude velmi dobrá volba. Zkus se zeptat kamaráda, jestli ho tam nemůže najít v té samé konfiguraci...
Windows nainstaluješ úplně normálně.
Procesor má 2 jádra o frekvenci 1,6GHz. Pokud CPU nestíhá tak se samo přetaktuje na 2,6GHz. Dvoujádrový CPU není jako 2x1,6GHz. Znamená to, že instrukce zpracovávají 2 jádra.
Jaký máš HDD v Dellu? Jaký je to model?
Na té stránce není vůbec popis NTB, takže tam NTb nemůžu vybrat. Myslím si, že ten notebook, který sem ti postnul bude velmi dobrá volba. Zkus se zeptat kamaráda, jestli ho tam nemůže najít v té samé konfiguraci...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
joseee píše:OS nepotrebuju urcite, pokud bude o to notas levnejsi, jsem zvykly na Visty tak si je tam muzu doinstalovat sam.
Cena cca do 15 000kč?
Díky
Chceš fakt riskovat, že se laptop po 14 dnech vysype budeš ho reklamovat kdesi v UK?
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Tak ono bych jako větší přítěž externí grafiku neviděl, počítač ji využije jen tehdy, když bude potřebovat. Volba záleží na tobě, ale zařadil bych i tento.. http://www.czc.cz/asus-x550vb-xo016-seda/133954/produkt
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Žádost o radu s koupí notebooku
od Impo168 » 31 led 2025 14:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 0
- 2018
-
od Impo168
Zobrazit poslední příspěvek
31 led 2025 14:39
-
-
- 3
- 3169
-
od PavelKilleR
13 čer 2025 15:10
-
- 4
- 1926
-
od Ondrejjj
11 pro 2024 11:01
-
- 3
- 3553
-
od windroid2
12 kvě 2025 13:20
-
-
PC okolo cca 25k (Kontrola a rada ohledně HW)
od Mr.N00B » 04 dub 2025 18:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2269
-
od Alferi
05 dub 2025 11:36
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”