Stolní počítač po zapnutí nenabíhá. Dioda u tlačítka restart a dioda u DVD mechaniky neustále bliká (mechanika vydáává podívné zvuky, ale už jsem jí odpojil, takže ta problém nezpůsobuje). Větrák u procesoru se na sekundu roztočí a pak se přestane točit. Zbylé větráky (např. u grafiky) se točí slabě a trhavě. Počítač po zapnutí nejde vypnout tlačítkem pro zapnutí a vypnutí (jedině natvrdo vypnutím zásuvky). Co myslíte, že odešlo?
EDIT: Zdrojem to není.
Stolní počítač nejde zapnout. Zdrojem to neni.
Stolní počítač nejde zapnout. Zdrojem to neni.
Naposledy upravil(a) cuaron dne 02 pro 2013 19:51, celkem upraveno 2 x.
Re: Stolní počítač nejde zapnout. Odešel zdroj?
Nejjednodušší možnost je zkusit jiný zdroj a hned budeš vědět 

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
koupil jsem teda novej zdroj, ale mám problém s vyjmutím toho starýho. kabel, kterej z něj vede do desky (s takovym tim širokym konektorem), nejde vyndat. když použiju sílu, tak se deska začíná prohýbat, a nerad bych ji zničil. mohl bych se ho pokusit vypáčit šroubovákem, ale to bych asi mohl něco zkratovat, co? nemá někdo nějakej tip jak na to? :)
- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Hele je tam na boku takovej camprlík a ten se musi zmáčknout aby to šlo ven - taková pojistka..
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7
já vim, ale to nepomáhá. je to tam jak přibitý. myslíte, že to můžu zkusit vypáčit šroubovákem?
- Tazator
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Tak spíše nějaký tenký nůž a opatrně to pošťourat a uvolnit ať to nezlomíš :)
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7
Kámošovi se to stalo taky že se mu větrák na cpu točil sekundu a vyplo to. myslím že měl něco se zdrojem.
"Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se vůbec, budeš blbcem po celý život"
CPU: Intel Pentium 2030M @2.5GHz
GPU: AMD Radeon HD 8570M 2GB
RAM: 4GB 800MHz
NOTEBOOK Lenovo G500
CPU: Intel Pentium 2030M @2.5GHz
GPU: AMD Radeon HD 8570M 2GB
RAM: 4GB 800MHz
NOTEBOOK Lenovo G500
Re: Stolní počítač nejde zapnout. Výměna zdroje.
kleště to vyřešily :)
nový kabel tam pochopitelně nejde úplně zasunout. tohle už keště nevyřeší. doufám, že nevadí, že tam nebude úplně nadoraz
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Pro 2013 18:45) ---
Další problém je v tom, že žádný ze SATA kabelů nejde zapojit do mých disků ani do mechaniky. Předchozí zdroj má SATA kabely, který vypadaj úplně stejně (konektory ve tvaru L), ale jdou bez problému zastrčit. Ono existuje víc druhů těchhle konektorů? na obou je napsáno sata. obráceně to tam nedávám.
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Pro 2013 19:20) ---
tak jsem zkusil počítač zapnout s tim novym zdrojem a problém setrvává. počítač nenabíhá. větrák od procesoru se netočí a větrák od grafiky vydává divný zvuky. takže zdrojem to asi neni. v čem dál by mohl být problém?
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Pro 2013 19:57) ---
právě jsem se dočetl, ze "BIOS's are set up such that system not supposed to start if fan isn't spinning". tak že by odeše pouze větrák a proto se počítač nespustí? nebo se procesor či deska uškvařily protože ten větrák odešel? ale ještě včera to běželo v pohodě a počítač jsem normálně vypnul.
nový kabel tam pochopitelně nejde úplně zasunout. tohle už keště nevyřeší. doufám, že nevadí, že tam nebude úplně nadoraz
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Pro 2013 18:45) ---
Další problém je v tom, že žádný ze SATA kabelů nejde zapojit do mých disků ani do mechaniky. Předchozí zdroj má SATA kabely, který vypadaj úplně stejně (konektory ve tvaru L), ale jdou bez problému zastrčit. Ono existuje víc druhů těchhle konektorů? na obou je napsáno sata. obráceně to tam nedávám.
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Pro 2013 19:20) ---
tak jsem zkusil počítač zapnout s tim novym zdrojem a problém setrvává. počítač nenabíhá. větrák od procesoru se netočí a větrák od grafiky vydává divný zvuky. takže zdrojem to asi neni. v čem dál by mohl být problém?
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Pro 2013 19:57) ---
právě jsem se dočetl, ze "BIOS's are set up such that system not supposed to start if fan isn't spinning". tak že by odeše pouze větrák a proto se počítač nespustí? nebo se procesor či deska uškvařily protože ten větrák odešel? ale ještě včera to běželo v pohodě a počítač jsem normálně vypnul.
Re: Stolní počítač nejde zapnout. Zdrojem to neni.
Zkus místo procesorovýho větráku napojit jiný třeba nějaký co máš ve skříni.(min. 3pinový)
Intel i5 4690K, Asus Maximus Ranger, Asus HD7970 Matrix, Kingston HyperX 8GB, Seasonic S12II-620, Seagate Desktop SSHD 1TB, Samsung Evo 850 250GB, Zalman Z9 plus.
ten procesorovej vetrak ma ale 4 piny. to pujde?
Jo pujde, jde o to aby to mohlo snímat otáčky proto minimálně 3 pinovej
Intel i5 4690K, Asus Maximus Ranger, Asus HD7970 Matrix, Kingston HyperX 8GB, Seasonic S12II-620, Seagate Desktop SSHD 1TB, Samsung Evo 850 250GB, Zalman Z9 plus.
no ten muj procesorovej vetrak uz nejakou dobu blbne, to je pravda. prestal si sam regulovat otacky, tak jsem si musel stahnout takovej programek, kterym si to delam manualne :) tak to vypada, ze uz asi odesel uplne.
Naposledy upravil(a) cuaron dne 02 pro 2013 20:49, celkem upraveno 2 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1687
-
od kerubin
Zobrazit poslední příspěvek
07 pro 2024 23:14
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4897
-
od meda2016
14 srp 2024 12:30
-
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4184
-
od petr22
09 led 2025 21:48
-
-
- 4
- 2003
-
od rykatyka