samovolný start PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pistasped
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

samovolný start PC

Příspěvekod pistasped » 02 zář 2007 11:38

Dobrý den,

se svým PC pracuji denně a nikdy se mi ještě takový problém nestal. Dnes jsem PC stěhoval z patra a proto jsem jej rozpojil a pospojoval v druhém patře. Ovšem v momentě, kdy jsem do PC zapojil zdroj, PC se automaticky "polozaplo". Tzn. že začal samovolně po zapojení do elektřiny pracovat větrák u zdroje, větrák na desce a jsou funkční DVD mechaniky a disketová jednotka. Naopak PC nejde normálně vypnout, nereaguje reset a klávesnice, myš a monitor ani nedostávají zdroj. Myslel jsem, že to je větrákem u zdroje a proto jsem nainstaloval nový, nicméně po zapnutí do elektřiny opět samovolný start. Podařilo se mi pouze zjistit, že to reaguje na zapojení do desky.

Nikdy předtím jsem se s podobným problémem nesetkal a proto se chci zeptat zde, jestli by někdo nevěděl kámen úrazu nebo spíše pomoc.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 02 zář 2007 11:59

Nejspíš odešel zdroj, zkus sehnat jiný a vyzkoušet...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

pistasped
nováček
Stav:

Příspěvekod pistasped » 02 zář 2007 12:15

zdroj počítače je v pořádku, ten jsem vyměnil a problém setrval ... spíše se obávám, jestli neodešla deska resp. hl. slot pro přívod zdroje JWR1, kam se samotný zdroj zapojuje

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 zář 2007 12:38

Z toho dotazu nejsem moc moudrý. Jestli tomu dobře rozumím, tak jsi odpojil PC od el. sítě (vytáhl ze zásuvky ve zdi) a odpojil klávesnici, myš, monitor a případná další zařízení (tiskárnu, skener a p.) a vše přemístil do jiného patra a tam vše zase správně připojil do PC a nakonec připojil k el. síti a pak PC zapnul. PC nyní nerozezná klávesnici a myš - nemáš je přehozené v příslušném konektoru na PC?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

pistasped
nováček
Stav:

Příspěvekod pistasped » 02 zář 2007 12:45

Pic píše:Z toho dotazu nejsem moc moudrý. Jestli tomu dobře rozumím, tak jsi odpojil PC od el. sítě (vytáhl ze zásuvky ve zdi) a odpojil klávesnici, myš, monitor a případná další zařízení (tiskárnu, skener a p.) a vše přemístil do jiného patra a tam vše zase správně připojil do PC a nakonec připojil k el. síti a pak PC zapnul. PC nyní nerozezná klávesnici a myš - nemáš je přehozené v příslušném konektoru na PC?

ne tak úplně přesně... vše jsem správně připojil do PC a nakonec připojil k el. síti, ale nic jsem nezapínal. PC se zapíná samo ihned po připojení do el. sítě. Ihned začal pracovat zdroj a deska, nereaguje naopak na klávesnici, myš, monitor ani na reset/power na case. Defacto se nedostanu ani do Biosu, pouze sám začne pracovat zdroj s deskou. Když odpojím zdroj od desky - zdroj přestane pracovat. Proto si myslím, že bude problém někde na desce.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 zář 2007 18:01

Zkus odpojit kabel od připojení netu - možná, že je v Biosu zapnuto ovládání přes síť, zda to nepomůže.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Start bez klávesnice
    od zik9 » 06 čer 2025 14:12 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    1587
    od zik9 Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 12:38
  • Překousané kabely reset sw, tlačítko start na case
    od Speedhack » 22 kvě 2025 00:04 » v Problémy s hardwarem
    12
    4481
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    29 kvě 2025 09:07

Zpět na “Problémy s hardwarem”