probem z barvou u TV

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Tor
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

probem z barvou u TV

Příspěvekod Tor » 03 zář 2007 17:25

Potřeboval bych poradit jak pres tv vystup mohl nastavit u tv barvu pres změnu barvy u grafické karty Televize vubec nereaguje furt je stejně černobýlá a nevim co s tim dal poradtě. diky

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 03 zář 2007 18:45

Přibliž způsob připojení televize na grafickou kartu. Tuším problém již stokrát i zde probraný, a sice neschopnost televize zpracovat s-video signál. Zkus dát do Hledání heslo Černobílý obraz na televizi a vyjede na tebe spousta témat, kde se to řeší.

Tor
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Tor » 03 zář 2007 20:49

ano je to pripojene pres s-video vystup pres novy ovladače jsem nastavil velikos obrezu ale myslim ze jde o problem v kabelu ze je prostě špatne nastaven barevnej vystup do televize .. kamos mi to tom řikal a tak potřebuju navot na vytvoreni vlastniho ... nevic o něčem???

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 03 zář 2007 20:53

A televize umí zpracovat s-video signál? A podotýkám, že odpovědí na tuhle otázku není sdělení, že používáš redukci SCART - s-video. Pokud televize neumí zpracovat s-video signál, redukce SCART - s-video ti bez úpravy nepomůže.

Tor
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Tor » 03 zář 2007 20:59

no samozřejmě to mam přes scart vystup .. jo hledal jsem ty přispěvky ale jde spiš o monitory na o televize.. važně už nevim

Tor
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Tor » 03 zář 2007 21:45

z grafiky mam vlastně vyvedeno s-video a pak tri dalsi parevne konektry ktery jsou asi na barvu ale nevim jak to zapojit do televize pres scart redukci ... ty tri vystupi mě pripadaj jako na digitalni televizi .. jako zapojeni ale ja mam jen clasickou

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 zář 2007 06:50

Tore, s mmmartinem jsme zde na tuto otázku odpovídali mnohokrát a pročteš-li si odkazy, které ti tu vypsal, jistě najdeš řešení. V posledním odkazu je ode mě přiložen i obrázek, co je potřeba spojit, aby to šlo a v pozdějším čase diskuse, kdy onon nešťastník nevěděl co si s tím počít, jsem připojil i "blbuzdorný" návod :wink:
Neodpustím si však svou oblíbenou repliku, že se mi v dnešní době jeví snaha o propojení PC-TV, jako zbytečná a zbytečně drahá, přičemž výsledek je v celku o ničem. Levnějším a vysoce kvalitním řešením je umístit vedle TV, jakýkoliv DVD přehrávač (minulý týden jsem si koupil nový i se SetTopBoxem v jednom, za dva litry).
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Tor
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Tor » 04 zář 2007 10:25

Tak jsem si našel ten tvuj navod [b]Karlos[/b] a uz to docela chapu jen chci ujasnit jednu vec
1/ u SCARTY mam tyto vystupy a) dva na audio
b) jeden na s-video
c) jeden na konpozitni video
2/ z počiteče vedu s-video

Takže vezmu z konpozitniho kabelu asi tak 10 cm a uřiznu koncovku to pak na pojim na s-video a tu koncovku kterou jsem u řizl napojim do skartky ?? a uz tam pak nebude napojeny s-video protoze to budu mět pred tou koncovkou uz davno napojeny ale pujde to do te scartky ten uřizlej kabel ?? to potřebuju vědět ..

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 zář 2007 10:44

Trochu jsem se ve tvém popisu zamotal :wink:
Pokusím se shrnout, jak by to mělo být. Kabel S-VHS střihneš a jeho "živé" dráty propojíš dle návodu. Pak střihneš kabel kompozitního videa (jednoduchý CINCH-CINCH), odizoluješ kousek jedné části a propojíš "živý" z kompozitu a nově vzniklým "živým" z S-VHS a stínění z obou kabelů. Odizoluješ živé a stínění, aby se nemohly spojit a celé spojené místo obalíš vhodnou izolací (teplem smrštitelná trubička, PVC izolační páska, nebo samovulkanizační páska "Rotunda"). Takto upravený kabel pak zapojíš S-VHS koncem do GK a CINCHem do SCART redukce (žlutý). Rudý a bílý CINCH slouží pro připojení audia (JACK 3,5mm do OUT zvukové karty a 2xCINCH do SCART redukce). Přepínač na SCART redukci do pozice IN a mělo by to makat, ale počítej s tím, že televize má mizerné rozlišení (576x712) takže až se podíváš na obrazovku, která má původně hezký obrázek, budeš zklamaný...

Tor
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Tor » 04 zář 2007 11:56

diky moc ted uz to chapu.. a moje televize zvladne az 1024 rolzlišeni .. tak to bude jak malej monitor :)

jo mam nejak odstinit ty samotný kabeli .. ale nevim čim.. určitě ja zaizoluju to jo ale jak je od sebe odstinit :idea:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 zář 2007 12:06

Televize tě tedy potěší a asi budeš jediný, kdo uvidí ostrá okna bez rozmazání, takže i nějaká hra v pohodlí obýváku by šla :wink:
Co se týká stínění, tak je to trochu o šikovnosti prstíků. Když to sfoukneš na co nejkratších drátech (cca 10-15 mm) a tento spoj nepotáhneš okolo trafa, tlumivky, nebo síťového (230V)kabelu, tak se do kabelu žádné rušení nedostane (tedy takové, které by lidské čivy postřehly). Pokud budeš hodně nešikovný a budeš potřebovat 10-15cm, pak tě od rušení nezachrání ani sebelepší přídavné stínění :wink:

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”