počítač odmítá pracovat v síti Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

počítač odmítá pracovat v síti

Příspěvekod karlos » 21 pro 2013 13:24

Mám na stole tři notebooky, všechny WINXP PRO (SP3), router Comtrend VR-3026e v2, NAS Server D-Link DNS-320L. Dva notesy fungují tak, jak mají. Mají přístup k internetu i k NAS, vidí všechny počítače a mohou listovat ve sdílených složkách. Tvrzení "vidí všechny" platí i pro ten jediný, který se mi nedaří umravnit, ten sice vidí, ale nemají přístup k jeho sdíleným složkám. Tento třetí notebook získá od routeru IP adresu a v administraci routeru je vedený, jako přihlášený a autorizovaný. Přesto tento notebook nevidí jediný počítač v síti, včetně sebe sama, ani NAS a hlásí, že nemá oprávnění přistupovat k síti. To pokud se síť jmenuje stejně, jako u všech ostatních prvků. Pokud na něm vytvořím síť s jiným názvem, vidí sám sebe, ale logicky nic jiného. Stejným způsobem se chová při připojení kabelem i wi-fi. PING na výchozí bránu funguje. K počítači jsem přihlášený, jako admin, lhostejno, jestli s heslem, nebo bez hesla (jeden z funkčních je chráněný heslem, druhý ne), stejně se nic nehne. Zajímavé bylo, když jsem začal laborovat, že po spuštění Firefoxu, hlásil nemožnost připojení k internetu, po náhodném spuštění Exploreru, připojení fungovalo. Když jsem updatoval na SP3, přestalo fungovat i v Exploreru...
Je mi jasné, že půjde o "pouhé" nastavení WIN, ale nějak se v tom již motám v kruhu a potřeboval bych z něho vychýlit. Pokud někdo ví, či tuší, pak předem díky.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: počítač odmítá pracovat v síti

Příspěvekod Uziv00 » 21 pro 2013 14:05

Jak vypadá nastavení tohohle? Jsou počítače ve stejné skupině?
Přílohy
sdileni2.jpg

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 21 pro 2013 14:13

Zjednodušené sdílení je zapnuto, počítače jsou ve stejné pracovní skupině.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 21 pro 2013 14:18

Pingne si i na jiné počítače, nejen na bránu? Neběží na něm nějaký firewall, resp. problémy jsou i když firewall vypneš?

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: počítač odmítá pracovat v síti  Vyřešeno

Příspěvekod karlos » 21 pro 2013 14:29

Díky! Závada odstraněna. Notebook jsem kupoval s nainstalovaným systémem a neměl jsem tušení, že je tam nainstalovaný Symantec Client Firewall, takže jsem stále vypínal jen ten klasický od Win... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Administrace sítě”