Skus kterym smerem fouka ten ventilator, me pripada ze je otocen tak ze nasava vzadu a fouka dopredu (mozna jen blbje vidim).
V kazdem pripade ten ventilator na zadni stene vyresi problem, protoze teplota pujde dolu tak o 20-30 stupnu.
Nově sestavené PC se přehřívá a hlučí
Re: Nově sestavené PC se přehřívá a hlučí
Marfy píše:Dozadu přidej 120mm ventilátor (naproti věži chladiče CPU) tak aby foukal směrem dozadu.Přední část skříňky musí být otevřená,protože pokud zavřeš ty dvířka,tak to nemá odkud nasávat studený vzduch.
Větrák na chladiči CPU je dán správně.Má foukat přes žebra.
To s tím chladičem jsem nepochopil.Určitě mysleli přidat na chladič další ventilátor (což se běžně dělá) a ne dávat dva chladiče.
Díky za radu.
Ten pracovník Alzy mi vybral tyto dva konkrétní ventilátory, poslal mi na ně odkaz a následně mi je oba odsouhlasil - určitě myslel tyto. Obávám se, že jsem měl štěstí na nepříliš kompetentní osobu.
Jestli chces to chlazeni jeste vylepsit, vystrihej stipackama celou tu mrizku v zadni stene. bude to chladit o neco lepe, budou treba mensi otacky a nebude to vydavat svistive zvuky.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nic nestříhej a nic neotáčej.Děrování je v pořádku a chladič je taky správně.Vždycky fouká směrem na zadní žebrování ventilátoru.Pokud máš vrtuli tak jako já na obrázku,tak je to správně.Mimo jiné uvidíš na obrázku i správně osazený druhý ventilátor v case.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Je uplne jedno, na ktere strane chladice je ventilator, zalezi pouze na smeru kterym fouka (zepredu skrine dozadu). Ten chladic se dodava bez nasazeneho ventilatoru a je mozne ho osadit obracene.
Vystrihani mrizky zvysi ucinnost chlazeni asi o 25% a snizi hluk (oboje mam zmereno). Pochopitelne pokud nevadi zvuk ktery vydava vzduch jdouci skrz mrizku, tak je to jedno. Me vadi. Zvlast kdyz otacky bude ridit zakladni deska. Pri vyssoch otackach je pak slyset zvuk pripominaji leteckou turbinu.
Vystrihani mrizky zvysi ucinnost chlazeni asi o 25% a snizi hluk (oboje mam zmereno). Pochopitelne pokud nevadi zvuk ktery vydava vzduch jdouci skrz mrizku, tak je to jedno. Me vadi. Zvlast kdyz otacky bude ridit zakladni deska. Pri vyssoch otackach je pak slyset zvuk pripominaji leteckou turbinu.
Díky moc, pánové - zrovna jsem to celé prolezl a větráček fouká vážně správně - jen tam opravdu chybí ten druhý, který by lépe odváděl teplo ven. Z kraje týdne to zkusím pořašit.
Uvidíme, jak to zabere - případně to zkusím řešit dál
Uvidíme, jak to zabere - případně to zkusím řešit dál

- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jeden můj známý si koupil PC stolek. Měl poličku na PC tak "šikovně" udělanou, že bedna PC téměř dokonale utěsnila celý prostor - kolem měl tak 1cm, nahoře možná 4cm. To by nebyl až takový problém, jako to, že zadní stěna za PC byla plná až na asi 5cm otvor pro kabely. Přišel jsem k němu, jelikož mu počítač stále padal a když jsem sáhnul dozadu (sotva jsem tam tu ruku prorval), tak tam bylo vyloženě vedro. Poté, co dal PC na stůl, tak potíže zmizely.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejlepší by bylo demontovat dvířka a vyrvat zadní stěnu stolku...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
zadni stena stolku tam nastesti neni:-)). s dvirkama souhlas
edit: jojo, to ruzove je stena, zkoumal jsem to:-))
edit: jojo, to ruzove je stena, zkoumal jsem to:-))
Naposledy upravil(a) dvorakj dne 19 led 2014 18:46, celkem upraveno 1 x.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aha to růžové je stěna... :)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Mám dvouletou hyperaktivní dceru, věřte mi, že dvířka budou muset zůstat - jinak totiž hrozí závažné škody 
Ona miluje svítící věcičky a ráda mačká tlačítka... nebo strká jídlo do malých otvorů - podobných jako má můj počítač.
Když nebude kolem, budu otevírat

Ona miluje svítící věcičky a ráda mačká tlačítka... nebo strká jídlo do malých otvorů - podobných jako má můj počítač.
Když nebude kolem, budu otevírat

tak pak musis dole vyriznout diru v miste predniho vetraku, a lepe trosku vetsi
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2711
-